Iskustva sa suzuki swiftom 2007 1.3

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
cp6uja
Reactions:
Pridružio se: 04 Mar 2014, 12:22

Iskustva sa suzuki swiftom 2007 1.3

Post od cp6uja »

Kupio sam suzuki swift 2007 1.3 benzin motor

Potrosnja me zanima
Mane i prednosti auta
Cesti kvarovi i slabosti

Zanima me gde mi je najbolje da odrzavam auto a da nije euro sumar ili neki talav ovlasceni servis koji lupa po usima i po mom dzepu
Auto je u principu nov,i treba mi samo mali servis da se uradi,ali i poted toga zanima me gde cu moci u buducnosti da odrzavam kola.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Iskustva sa suzuki swiftom 2007 1.3

Post od nikaragva »

Vidim da ljudi koji imaju japose odrzavaju auta u trio motors koji je u NS. Cak i oni iz BG. E sad ako ti nije to daleko, onda je to mozda preporuka, a ako jeste, onda se moze javiti i neko iz BG :)
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Re: Suzuki swift 2007 1.3benz

Post od nenad.fil »

Potrosnja je subjektivna stvar. Teza noga na gasu, laksa noga na gasu? Beograd, Novi Sad ili npr. Cuprija?

Mane? Prednosti? Slabosti? Zavisi od stanja, mane i slabosti jedino nema NOV. (A ako ih i pronadjes bude sredjeno u garanciji)
cp6uja
Reactions:

Re: Suzuki swift 2007 1.3benz

Post od cp6uja »

U pitanju je Beograd
Auto je nov,presao 50 k km
kupljen u srbiji
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Pozdrav i dobrodošao.

Spojio sam teme jer mislim da je bolje da bude sve na jednom mestu, a možeš i da otvoriš temu i predstaviš auto, ako želiš.

Što se tiče održavanja, preporuka je Trio Servis (NS) kao što je već napisano. Ja održavam tamo Hondu, a svi japanci su dobrodošli kod njih. Od članova koji voze Suzuki ovde na forumu, svi održavaju ili u ES, kod Cubija u NS, u Trio servisu ili kod nekog svog majstora.

Ta ganeracija Swifta nije baš prodata u velikom broju kod nas, jer su se ljudi većinom odlučivali za SX4. Najveća mana mu je mali prtljažni prostor, ali ako si već kupio auto onda to znaš i prihvatio si to, pa nije potrebno dalje komentarisati. Nekih drugih mana nema, koliko ja znam. Taj motor bi trebao biti vrlo živahan, dobrih performansi, a sa druge strane ne bi smeo da troši puno. Verujem da je i dosta pouzdan, ali morao bih da proverim ima li informacija da je bilo problema sa tim motorom.

Naš član Zuzazu ima noviji model, ako se ne varam sa istim motorom, pa ćemo ga zamoliti da se malo uključi i prenese iskustva, barem u vezi potrošnje i eventualno nekih mana ako postoje.

Inače, moje lično mišljenje je da si kupio odličan automobil i uz redovno održavanje nemaš potrebu da brineš. Sigurno bi ga bilo više na ulicama da mu je prtljažni prostor barem u proseku klase, jer znam da se mnogima sviđa. Nažalost, u Srbiji se uglavnom jedva skrpi za jedan auto koji je i gradski i porodični, pa se gleda da se za što manje para dobije što više prostora.
Posetite www.garaza.rs !
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Izuzev toga da su automobili slicni, i da se zovu isto, mislim da nemaju puno drugih zajednickih osobina.

Mislim da je motor drugaciji jer je moj 1250ccm i 92HP VVT. Novi je sa vecim medjuosovinskim rastojanjem i bitno drugacijim enterijerom koji je delom preuzet i u novi SX4.

Auto je prilicno bucan i jos voli velike obrtaje. Zna po nekad da podseti na tristaca (FIAT 1300) sa svojim karakteristicnim rezanjem. Mrtav je na 3000 RPM, zivne na 3400-3500.

Potrosnja kada ga voze pazljivi ljudi (BAJKER) zna da bude u gradu 6,0 L a kada ga vozim ja, kod koga je klima stalno ukljucena i ne gledam na potrosnju vec se trkam od semafora do semafora :mrgreen: , ide do 6,7 L grad.

Nisam imao vece probleme u toku jednogodisnje eksploatacije.

Od mana (za sada):

Rucica pokazivaca pravca zna da ne vrati kada se volan vrati u neutralu.

Komande za muziku na volanu "brljaju" (na dugmetu Volumen zna da menja MOD).

Prednji amortizeri rade prilicno cudno sto sam razgovarao i sa ostalim vlasnicima SWIFTA, a u Eurosumaru su me belo gledali. Na ime, auto pri silasku sa ivicnjaka srednje visine ili prelaska policajca (ne gumenog), zna da "potone". I to samo sa jednom osobom u kolima. Jednostavno nije normalno. Sledeci put cu odneti snimak.

Gepek prakticno ne postoji (ali toga je svestan svako ko ga otvori)

Sve sto je ispod nivoa komandne table NIJE OSVETLJENO. Te se pod prstima moraju traziti komande za prozore i zakljucavanje na vratima, otvor za USB, kaseta nije osvetljena. Apsolutno nista....

Sve ostalo, zaista u superlativu.

Kad obavim nuzne servise u Eurosumaru, verovatno cu i ja u Trio, jer u zvanicnom servisu nemam uvid sta rade, jer ne dozvoljavaju pristup radionici. Jednostavno zelim da vidim sta stavljaju...
cp6uja
Reactions:

Post od cp6uja »

Hvala narode
Odgovori