Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Stvarno ko da smo na ana.rs Raspravljamo da li je ABS koristan ili da li treba imati zimske gume. Strašno.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Pa moramo o nečemu, inače bi samo jedni drugima čestitali rođendane i kupovine novih auta...
Sve je to korisno i valja imati, nema zbora. Meni se lično samo ne sviđa ta jednostranost i maltene osuđivanje kada neko nema, neće ili možda ne može... Ili mu jednostavno ne treba. Stvar procene, kao i kod mnogo toga u životu. Nekad procena ispadne dobra, nekad loša, ali bože moj, sve je to život...

Sve je to korisno i valja imati, nema zbora. Meni se lično samo ne sviđa ta jednostranost i maltene osuđivanje kada neko nema, neće ili možda ne može... Ili mu jednostavno ne treba. Stvar procene, kao i kod mnogo toga u životu. Nekad procena ispadne dobra, nekad loša, ali bože moj, sve je to život...

Mene nikada nećeš čuti da osuđujem nekog zato što nema ili nije mogao da kupi, ali ću prvi napasti nekog ko se pravi pametan i ubeđuje druge da je glupost nešto što je očigledno korisno.
Reći da ti zimske gume ne trebaju a voziš auto svaki dan je budalaština kojom ne ugrožavaš samo sebe nego i mene i zato imam pravo da ukažem na to.
S druge strane Wolfy je lepo rekao da neće da da silne pare za zimske gume za onu zver od BMW-a i da neće voziti auto kad su zimske potrebne što je potpuno legitiman stav što se mene tiče, iako su mnogi skočili na njega. Njegove pare njegova odluka sve dok ne ugrožava druge.
Reći da ti zimske gume ne trebaju a voziš auto svaki dan je budalaština kojom ne ugrožavaš samo sebe nego i mene i zato imam pravo da ukažem na to.
S druge strane Wolfy je lepo rekao da neće da da silne pare za zimske gume za onu zver od BMW-a i da neće voziti auto kad su zimske potrebne što je potpuno legitiman stav što se mene tiče, iako su mnogi skočili na njega. Njegove pare njegova odluka sve dok ne ugrožava druge.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ovo je krucijalna stvar!paja napisao:...sve dok ne ugrožava druge...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Naravno. Svako je kovač svoje sudbine sve dok se ne umeša u moj život.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
paja napisao:Mene nikada nećeš čuti da osuđujem nekog zato što nema ili nije mogao da kupi, ali ću prvi napasti nekog ko se pravi pametan i ubeđuje druge da je glupost nešto što je očigledno korisno.

Upravo, ko nema pare da vozi ispravan auto neka ne zrtvuje tudje zivote.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
@Paja a i ti svuda zabadaš nos. 

Nije to do mene. Nos je toliki da sam zaluta. 

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Moram da se vratim na ovo. Sad tek videh da si ti u stvari i pokrenuo celu raspravu odnosno ovu temu, a sada se čudiš što uopšte raspravljamo o tome...paja napisao:Stvarno ko da smo na ana.rs Raspravljamo da li je ABS koristan ili da li treba imati zimske gume. Strašno.

Edit: sve pametno je već davno rečeno na prve dve strane ove teme, sve dalje je samo teranje inata i kontre (mislim tu prvo na sebe, da se razumemo).

Upravo. Ne branim nikome nista,dok mi ne kaze da sam budala sto radim ono sto je ispravno. Ne treba biti toliki seljak,samo da bi naterao nekoga da ti kaze da si u pravu...paja napisao:Mene nikada nećeš čuti da osuđujem nekog zato što nema ili nije mogao da kupi, ali ću prvi napasti nekog ko se pravi pametan i ubeđuje druge da je glupost nešto što je očigledno korisno.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ABS produžava trag kočenja, ali ZADRŽAVAŠ kontrolu nad vozilom. Bez ABS si ispaljeni projektil.
Takođe to sve nije baš istina da produžava put. Produžava ako patosiraš kočnicu i ne voziš iskusno i pribrano.
ABS se pali kada pripališ kočnicu ko sivonja. Ako iskusno doziraš na klizavom, potpuno je isto kao sa kolima koja nemaju ABS, dok ne preteraš. Ako preteraš papučica zavibrira i ZNAŠ da si preterao, pa je popustiš. Kad nemaš ABS, dok ne izgubiš kontrolu možda i ne znaš da si preterao, što može da bude prekasno.
Elem, dobar vozač itekako ume da koristi prednost ABS-a i da ga upotrebljava isključivo u svoju korist. ABS takođe ide najčešće u paketu sa EBD, čime zadnja osovina optimalno pomaže pri kočenju. Kola bez ABS imaju neku imitiaciju EBD, ali je to sve prdenje u čabar. Razlika je nebo i zemlja kada auto koči sa 2 ili sva 4 točka.
Tapatalk 4
Takođe to sve nije baš istina da produžava put. Produžava ako patosiraš kočnicu i ne voziš iskusno i pribrano.
ABS se pali kada pripališ kočnicu ko sivonja. Ako iskusno doziraš na klizavom, potpuno je isto kao sa kolima koja nemaju ABS, dok ne preteraš. Ako preteraš papučica zavibrira i ZNAŠ da si preterao, pa je popustiš. Kad nemaš ABS, dok ne izgubiš kontrolu možda i ne znaš da si preterao, što može da bude prekasno.
Elem, dobar vozač itekako ume da koristi prednost ABS-a i da ga upotrebljava isključivo u svoju korist. ABS takođe ide najčešće u paketu sa EBD, čime zadnja osovina optimalno pomaže pri kočenju. Kola bez ABS imaju neku imitiaciju EBD, ali je to sve prdenje u čabar. Razlika je nebo i zemlja kada auto koči sa 2 ili sva 4 točka.
Tapatalk 4
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Produzava put na ledu, neutabanom snegu, rizli i uopste rastresitoj podlozi. Naravno i nekim ostalim situacijama ako za volanom nije profi trkac. A takvih po Srbiji ima prilicno. 

Znaci dokazano je da ABS produzava zaustavni put na najkriticnijim podlogama, plus da zimske gume losije koce po vodi nego letnje
Case closed

Case closed

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ne znam sad koliko je i kome najkriticniji.

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
@dragvorl
Ti ne znas da je Srbija zemlja sa najvise profi vozaca?
Bolji smo i od finaca, samo to ne smeju da objave jer ce nam EU opet odloziti datum.
Elem, salu na stranu, ko je imao prilike da prodje kurs bezbedne voznje na Navak poligonu, taj zna sta znaci ABS u iznenadnim situacijama.
Ono sto sam mislio da je nemoguce izvesti bez neke vezbe sam odradio bez problema, samo uz pomoc ABS-a, a bez njega bi ko zna kako zavrsio.
Tapatalk 4.2.0 from my HTC
Ti ne znas da je Srbija zemlja sa najvise profi vozaca?
Bolji smo i od finaca, samo to ne smeju da objave jer ce nam EU opet odloziti datum.
Elem, salu na stranu, ko je imao prilike da prodje kurs bezbedne voznje na Navak poligonu, taj zna sta znaci ABS u iznenadnim situacijama.
Ono sto sam mislio da je nemoguce izvesti bez neke vezbe sam odradio bez problema, samo uz pomoc ABS-a, a bez njega bi ko zna kako zavrsio.
Tapatalk 4.2.0 from my HTC

Posetite www.garaza.rs !