Dobro veče
Re: Dobro veče
Od slucaja do slucaja je promenljiv iznos, ima mnogo mogucnosti razlikovanja po delatinosi i lokaciji zavisno sta se mora/treba platiti.sebekkg napisao:Moze li mi reci neko koliko je procentualno neto plata od bruto iznosa?
Sent from my SM-N9005
Porez za PIO 26.0%
Porez za nezaposlenost 1.5%
Porez za zdravstvo 10.3%
Porez na rad 10.0%
Porez jer iznos odredjuje i naplacuje Poreska Uprava po zakonu o poreskom postupku. Nema biranja kod koga bi se osiguravao.
Iz poslednjeg resenja poreske uprave. Sama osnovica na koju se primenjuju gornji procenit je uvecana za +10.54% za ovu godinu sto dodje isto kao da je povecan procenat u odnosu na proslu godinu. Ovo fiktivno povecanje osnovice se stalno radi.
(slicno kao sto su povecali osnovicu za +80% pre 3 godine kao vrednost nepokretnosti a formalno je % poreza ostao isti. Prakticno je porez povecan +80% u novcu).
Osim toga zavisno od delatnosti ima jos nekih poreza (ili paraporeza kako neki zovu) tipa taksa za isticanje firme, taksa za privrednu komoru, taksa za sume, taksa za vode,...razna uverenja, potvrde za ovo ili ono. Mislim da negde oko 150 raznih "poreza" moze da zakaci firmu po secanju istrazivanja NALED-a.
To zavisi i od lokacije firme tj promenljivo je od jedne do druge adrese na kojoj je registrovana firma.
Svi ti porezi, takse, doprinosi, clanarine itd se na kraju svode na placanje iz bruto plate/ zarade.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ne moze tako da se racuna - cifra zavisi od visine plate.rade74 napisao:Neto x 1.62= bruto.
A i terminoloski se gresi. Bruto je neto plus troskovi koji padaju na zaposlenog, a ne svi troskovi ukljucujuci poslodavca, ali posto se ovde na to u stvari misli, cifre mu dodju ovako nekako:
30k dinara neto - 62%
50k dinara neto - 64%
100k dinara neto - 66%
200k dinara neto - 67%
300k dinara neto - 53%
400k dinara neto - 43%
Uostalom, racunajte za iznos koji vas zanima:
http://www.kalkulator.servisracunara.org
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

https://www.facebook.com/FatherlyHQ/vid ... 123552328/
- Delija
- Kontakt:
Oko bruto/neto price - zaboravih da napomenem da ni ti procenti nisu fiksni jer zavise od minimalne i maksimalne osnovica za doprinose za odredjeni mesec.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Dusa kida se,kida se na cestice
Kada cujem zvuk X6-ice
Kada cujem zvuk X6-ice

Malopre sam oprao auto, i vidim 20 cm ogrebotinu na sofersajbni i to bas ispred vozaca.
Znam da uvek pazim, i vidim da mi je to od lika sa Eko pumpe na auto putu posle Novog Sada.
Obicno nikom ne dajem da mi brise stakla, ali imao sam malo soli pa ajde. I za baksuz.
Provalio sam to kada mi je danas prvi put sunce sijalo direkt u sajbu.
Inace na Aurisu, Ceedu i Puntu nikada mi se nije ogrebala soferka a da nikada nisam vodio racuna, dok na Fordu ih sada imam vise, iako pazim.
Znam da uvek pazim, i vidim da mi je to od lika sa Eko pumpe na auto putu posle Novog Sada.
Obicno nikom ne dajem da mi brise stakla, ali imao sam malo soli pa ajde. I za baksuz.
Provalio sam to kada mi je danas prvi put sunce sijalo direkt u sajbu.
Inace na Aurisu, Ceedu i Puntu nikada mi se nije ogrebala soferka a da nikada nisam vodio racuna, dok na Fordu ih sada imam vise, iako pazim.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Moj Civic bivši sa 20g i 250kkm nije imao ni jednu crtu a Fabija je na 60kkm imala par dubokih i nekoliko plitkih.
RN3 Pro via TT
RN3 Pro via TT
124ka, 22 godine, 700k km i ni tackica 

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Delija
- Kontakt:
Drugacije je staklo ranije bilo. Gledao sam zamenu u glass service-u, a onda uzeli malo sa srafcigerom da se igramo sa matorim staklom i sa nekim par godina starim (fabricka ugradnja) - ovo novo je tesko djubre - tanko, mekano, nikakvo.
http://www.blic.rs/vesti/hronika/tetova ... -u/kvqryr2
Au brate.. Dobice on dozivotnu u Francuskoj ne brinem ja za to ali sta se desava s nama ljudi i sta postajemo? Zivotinje,zveri ne znam ni kako bi nazvao ovo.
Au brate.. Dobice on dozivotnu u Francuskoj ne brinem ja za to ali sta se desava s nama ljudi i sta postajemo? Zivotinje,zveri ne znam ni kako bi nazvao ovo.
Dusa kida se,kida se na cestice
Kada cujem zvuk X6-ice
Kada cujem zvuk X6-ice

Suviše čitaš Bljuc 

Jutro svima!
Sanjao sam nocas kako su dosla dva lika sa pandom i pokusala da mi dignu auto.
Kako je lik otvorio vrata, probudio sam se. Bas odvratan osecaj.
Taman sam ga oprao
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Sanjao sam nocas kako su dosla dva lika sa pandom i pokusala da mi dignu auto.
Kako je lik otvorio vrata, probudio sam se. Bas odvratan osecaj.
Taman sam ga oprao

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Panda je uhapsena,nema razloga za brigu

Ova dvojica su u bekstvu.

Ova dvojica su u bekstvu.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .