BusPlus i Komunalna policija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Re: Dobro veče

Post od Филиповић »

Day Walker napisao:Da li bi se ti ponudio da posle platis 50x vecu cenu? Dao licnu kartu?
Ovde se upravo o tome radi... Covek koji je jasno dao do znaja da ce platiti, dobio je batine..
НАПРОТИВ! Давањем црногорске л.к. управо им је на фињака рекао да неће никада да плати!!!
Да се бавиш правом знао би о чему је реч - црна гора је земља безакоња, тамо се крије највећи криминални шљам јер их нико не дира и тамо ни од кога не можете ништа да наплатите, нарочито не из Србије.

Зато је он дао л.к., а не зато што је поштен.

Зато, подржавам УрошаС, осим што ми се, као и другима, не свиђа неискусна и невешта реакција комуналаца.
На њиховом месту, звао бих полицију да га легитимише и провери откуд он у Србији, да ли се пријавио као странац или не у надлежној ПУ, па ако није да га приведу и да му пишу прекршајну пријаву, као и лицу код кога је одсео.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Филиповић napisao:...да ли се пријавио као странац или не у надлежној ПУ, па ако није да га приведу и да му пишу прекршајну пријаву, као и лицу код кога је одсео.
E, sa ovim se slazem :doubleup:
I da ispitaju da li skolarinu placa kao domaci ili stranac. :mrgreen:
Mada, tipujem da ima dvojno drzavljanstvo ili tako nesto. A onda mogu da preispitaju zasto daje stranu LK ..pa u krug.

Za reakciju komunalca nema opravdanja.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

dragan napisao:alo ljudi kako ide naplata stranim drzavljanima?
da li bi imalo efekta da su mu napisali tu kaznu ili ne?

da li neko zna to pouzdano da kaze?
Drugarici, koja ima bosansku licnu kartu, su pisali pre nekih 6 meseci kaznu. Rekli su joj da moraju da pisu, ali da joj verovatno nece nista stici na kucnu adresu. Mislim da nije ni platila kaznu, a da li joj je nesto stizalo, ne znam.

Tako da mislim da je na ovu foru hteo da prodje i ovaj lik. Jer ko bi lud trazio da mu pisu kaznu kada ima mogucnost kupovine kod vozaca ili da izadje iz autobusa pa da kupi na trafici. Inace, i ja osudjujem ovaj potez djubretara, stoka. :besan:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Da se razumemo, pisao sam u drugoj temi da sam protiv fizickog obracuna bilo koje vrste i bilo kojim povodom ali stvarno poludim od crnogoraca, skoro se vracam iz grada nocnim, i uredno placam kartu, kao i uvek. Kondukter posle mene prilazi sledecem koji mu na tecnom crnogoskom odgovara kako ima samo eure, i debeli ridza samo produzava dalje!?!? Pa kad ih nisam ubio obojicu na licu mesta.
E zato mi se kenja od njih.

Edit: Pod 'ubio' naravno mislim figurativno. Kao sto kazes ubicu se ako padnem ispit, ubio bih za ladno pivo itd, da Grujic ne pomisli svasta. I Laki.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Neki od komentara citalaca koji su "na ovoj strani". Da li su u pravu "ovi" ili "oni" (ili je istina negde izmedju kao i obicno), to ostavljam da presudite vi koji se svakog dana vozite beogradskim GSP-om, a ne ja koji to uradi jednom u 10 godina (i kupi kartu, da se zna) :ovacije: :mrgreen:

-----------------------
Pa gde ovo ima osim u Srbiji? Probajte u Nemackoj da se na zahtev policajca da napustite vozilo zato sto niste platili kartu jos svadjate sa njim i necete da pustite rukohvat.
Kakva je ovo bolesna kampanja? Znaci udje neko u radnju, pojede sve sto hoce, dodje policija i kaze da podje sa njima on se drzi za sipku i kaze da nece i oni mu ne smeju nista. Ili udje u restoran, pojede sta hoce i ode. Sta je bre ovo ljudi moji? Jel to pravna drzava? Jel ovde fora da se ne postuje ni najosnovnije pravo onoga ko pruza uslugu, da mu se ista plati? Pozivam gradsku vlast da ako se nastavi sa ovim problemima potpuno UKINE javni prevoz. Neka firme, skole i ostali sami obezbede prevoz za svoje radnike, djake. A nezaposleni, penzioneri i turisti neka placaju taksi. Ne moze na lep nacin, moci ce drugacije. Ponavljam, ovo je jedini moguci nacin, a onda za 10 godina ponovo uvesti gradski prevoz koji mora da se plati, pa ce pojedini gradjani shvatiti koliki je benefit istog. Ja NE ZELIM vise da placam za gospodina koji nije cak ni nas drzavljanin gorivo preko poreza. Dosta je vise bilo!!! Ima i nas kojima se otima da biste se vi svercovali!

------------------------
Nestalo mu kredita na kartici,znaci mogao je da kupi kartu kod vozaca.Niko sem policije nema pravo da mu trazi legitimacije,znaci policija je trazila legitimacije i sa punim pravom trazila da napusti vozilo.Posto je odbio da napusti vozilo komunalna policija ima pravo da ga privede,obzirom da se doticni nije udostojio da napusti vozilo moze se okarakterisati kao opiranje intervenciji.policajac je imao pravo da primeni odgovarajuci zahvat kako bi izveo doticnog napolje,posto se opet opet opirao imao j eprava da primeni silu,e sad koliko je prekoracio silu to je drugo pitanje.
------------------------
Hajde da razjasnimo jednu stvar - komunalna milicija je primenila silu, ali ne zbog neplacanja karte, vec zbog odbijanja putnika da poslusa naredbu! Za toliko treba da bude jasno. Sad moze da se polemise da li je to pruzanje otpora, ili ne. Ali razlog je definitivno to sto putnik ignorise ono sto policija zahteva od njega. To ne sme da radi i predstavlja dodatni prekrsaj, pored neplacene karte! Smatram da je policajac ipak mogao uz malo logike mirno da razresi situaciju onako kako je zeleo, a to je da ovaj napusti autobus, sto je sasvim legitiman zahtev u ovoj situaciji. Mozda je dodatno bio iziritiran necim sto je putnik rekao...
------------------------
Ja ne mogu da verujem koliko ljudi podrzava bahatog Crnogorca bez karte u autobusu?! Jel ovo moguce ljudi?? Pa ja ne volim prvi te komunalce, ali boze moj, svugde postoje i posao im je takav kakav je. Bezobrazluk cist od ovog Crnogorca sto zadrzava ceo autobus i pravi predstavu! Naravno da bi svakome od vas puko film da vas neko ____ u zdrav mozak sa svojim bezobrazlukom! Da sam neki od putnika, izbacio bih ga i ja iz autobusa jer nisam ja budala da placam kartu i da kasnim na odrediste zbog drzavljanina druge zemlje koji se bahati i zadrzava 100 ljudi u autobusu! STRASNO!
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Vi i dalje ne shvatate da je to sto ne mozemo da mu naplatimo kaznu kao stranom drzavljaninu samo nas problem?

Napravi saobracajni prekrsaj u Nemackoj, stize ti cestitka na adresu u Srbiji, bez ikakvih problema. Naravno, mozes da je ne platis, ali sledeci put kad udjes u Nemacku si najebao.

Drugaru su u Becu u metrou pisali kaznu sto nije imao kartu. Napisali su mu tokom voznje i pustili ga dalje. Kaznu je platio sutradan, posto cesto ide u Bec. Verovatno bi mu sledeci put je*ali kevu da vide da ima neplacenu ako ga zaustave...

Dakle, iako ne volim ni crnogorce ni komunalce, ovo je generalno problem Srbije. Da smo normalna zemlja, on da LK/pasos, napisu mu kaznu i cao. Pritom, prilicno sam siguran da bi za crnogorce to lako moglo da se sredi, kad vec studiraju u Srbiji kao nasi studenti...

Tex, mozes slobodno da sipas gorivo za Dz... Pun rezervoar ti je oko 10ak hiljada, a do 14-15 hiljada policija nece da goni lopova.
Idi na pumpu u nekom selu pored Zr, sipaj gorivo i vrati se kuci, nece ti niko nista ;)
Poslednja izmena od NexT u 19 Sep 2012, 11:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ako je filipovic u pravu, a verujem da jeste jer vise ljudi kaze slicno, onda su jedino ovi komunalci ispali bivoli, ( i celavi i onaj istetovirani, koji kao da je iz prdekane izasao juce ), trebali su lepo da ispostuju proceduru a ne da tu izigravaju specijalce, a sto se tice ostalog, debelom bih naplatio sve sto se moze naplatiti...
i menu je pun q tih pametnjakovica...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

More, mnogi tamo i nisu za nista bolje nego za batine...naravno kazem hipoteticki jer je pravno neizvodljivo.

U FR kontrolori imaju naoruzano obezbedjenje koje posluje u okviru firme a u opasnijim krajevima ih prati policija (ne komunalna nego prava).
Kad se rade kontrole u nekom getu, specijalna policija pod punom opremom blokira celu stanicu, ispred njih stoje kontrolori i kontrolisu, pa da vidis bato da li se neko raspravlja ili svi vade karte a ko nema pasose i licne, bez jedne reci.

U CH kontrolori takodje imaju obezbedjenje ali problema nema.
Ko nema kartu kazna je 80chf ali se uveceva ako se ne plati na vreme a kad dodje do neke sume onda zatvor.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Floyd napisao:pa da vidis bato da li se neko raspravlja ili svi vade karte a ko nema pasose i licne, bez jedne reci.
egzekli. I onda ti napisu kaznu ako si stranac koji nema kartu?

I ajde, sta bi se desilo da je ovaj lik izasao iz autobusa? Autobus bi nastavio dalje, a sta bi radili komunalci s njim? Pustili ga? Uzeli LK i podatke? Zvali obicnu policiju? Ne vidim razliku, ako bi mu napolju pisali kaznu, zasto mu nisu pisali u autobusu?

Cela poenta moje price je, ako je on nudio LK u autobusu, a oni nisu hteli da je uzmu, sta bi se promenilo napolju?
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Kazna se pise u autobusu i putnik moze neometano da nastavi voznju...nemojte me drzati za rec (nemam svercerskog iskustva) ali mislim da doplatna karta posle vazi ceo dan.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

NexT napisao: Tex, mozes slobodno da sipas gorivo za Dz... Pun rezervoar ti je oko 10ak hiljada, a do 14-15 hiljada policija nece da goni lopova.
Idi na pumpu u nekom selu pored Zr, sipaj gorivo i vrati se kuci, nece ti niko nista ;)
Pa toooo mi reci!!! :pivo: :mrgreen:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Kako ne mogu strancima da pisu kazne?

Meni je pricao taj i taj kako su oni na Exitu hvatali strance koji poseduju wu, i tako neke droge i samo im rokali novcane kazne...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Floyd napisao: U FR kontrolori imaju naoruzano obezbedjenje koje posluje u okviru firme a u opasnijim krajevima ih prati policija (ne komunalna nego prava).
Kad se rade kontrole u nekom getu, specijalna policija pod punom opremom blokira celu stanicu, ispred njih stoje kontrolori i kontrolisu, pa da vidis bato da li se neko raspravlja ili svi vade karte a ko nema pasose i licne, bez jedne reci.

U CH kontrolori takodje imaju obezbedjenje ali problema nema.
Ko nema kartu kazna je 80chf ali se uveceva ako se ne plati na vreme a kad dodje do neke sume onda zatvor.
Pa to dođe ko Bejrut... :)
A ja mislio civilizovan neki narod...i da neke stvari imaju samo u Srba...

Ne znam...ovo po meni nije u redu...čovek je ponudio ličnu kartu. Opirao se izvođenju iz vozila ali što je neko već napisao da li su ova dva nasilnika iz NNP-a uopšte imala i pravo da ga izvode i to na onakav način.

Sad jedino ako su bili kivni što je iz inostranstva pa znaju da kaznu ne mogu da naplate jer nemamo sistem da ga zaustave na granici i naplate mu kaznu na carini ili mu zabrane ulaz kao u ostalim zemljama sveta dok ne plati kaznu.

Ali nije dobro što se opet desio napad na stranog državljanina u ovom našem gradu! :)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Филиповић napisao:НАПРОТИВ! Давањем црногорске л.к. управо им је на фињака рекао да неће никада да плати!!!
Да се бавиш правом знао би о чему је реч - црна гора је земља безакоња, тамо се крије највећи криминални шљам јер их нико не дира и тамо ни од кога не можете ништа да наплатите, нарочито не из Србије.

Зато је он дао л.к., а не зато што је поштен.

Зато, подржавам УрошаС, осим што ми се, као и другима, не свиђа неискусна и невешта реакција комуналаца.
На њиховом месту, звао бих полицију да га легитимише и провери откуд он у Србији, да ли се пријавио као странац или не у надлежној ПУ, па ако није да га приведу и да му пишу прекршајну пријаву, као и лицу код кога је одсео.
Filipiviću, ajde da ne spinujemo priču nego da dođemo do suštine.
Nebitno je odakle je on. Mogu da se složim da je smislio način kako da izvrda plaćanje, ali to nije problem. Mislim jeste utoliko što pokazuje koliko je naša država jadna pa ne ume da naplati šta treba da naplati na granici kao sve normalne države.
Glavni problem je ponašanje komunalne policije zato što ovo nije prvi, a verovatno ni poslednji incident.

Prvo pitanje je kakve veze oni imaju sa gradskim prevozom. Korišćenje prevoza je čist građansko pravni odnos zasnovan na ugovoru nevezano od toga ko je osnivač preduzeća koje pruža uslugu. Pa oni vrše asistenciju i u vozilima privatnih prevoznika. Da li grešim?
Ako ne grešim pitanje je kakve veze ima neko sa javno pravnim ovlašćenjima u jednoj obligaciji i još važnije šta je sledeće? Hoće li komunalna policija ići sa čitačima potrošene struje i na licu mesta otimati pare ili izbacivati iz stana ako nema para?

Drugo pitanje je da li smeju da izbace putnika koji se uredno legitimiše? To nikada nije smelo, a ubeđen sam da ni sada ne sme. Legitimisanjem putnik ispunjava svoju obavezu i dužni su da mu omoguće da dovrši vožnju, a oni neka smisle način kako da naplate doplatnu kartu.

Generalno govoreći ceo sistem je naopako postavljen. Ako je bila ideja da se poveća naplata, što apsolutno podržavam, trebalo je uvesti da karte kontroliše vozač pored koga svi moraju da prođu i da ne pušta u vozilo nkog bez karte i stvar bi bila rešena.

Ovako je situacija besmislena. Putnik ne mora da pokaže legitimaciju busplusovcima i oni ne mogu da mu naplate doplatnu kartu, onda uleti komunalna koja može da ga legitimiše ali ne može njegove podatke da da busplusovcima i šta su uradili. Ništa.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Филиповић napisao:НАПРОТИВ! Давањем црногорске л.к. управо им је на фињака рекао да неће никада да плати!!!
Izvini po tom istom pravu i medjudrzavnom sporazumu LK Crne Gore je priznat dokument ovde kod nas (kao i nasa LK tamo) i bez prijave boravka moze da boravi do 30 dana (naravno to se proveri lako). Tako da ima apsolutno pravo da im pokaze vazecu ispravu. Znaci putnik je postupio ispravno - ponudio je dokument APSOLUTNO PRIZNAT po medjudrzavnom sporazumu.

Posto sam skoro dosao iz CG ne slazem se sa tvojom konstatacijom, neke stvari su bolje nego ovde. Moja LK je tamo vazila za sve, pa i za rent-a-kar, za sve sto treba. Isto tako vazi i njihova ovde. Kuma je zaustavila redovna kontrola policije i vazeci dokument je dozvola i gle cuda - LK. Cudi me Filipovicu da ne znas to.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Odgovori