Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Re: Dobro veče

Post od kragujevac »

Ja sam se "prvih" par godina od 2000. prijavljivao u policiji u Obrovcu kao stranac, s tim što mi je službenica na kartonče upisivala datum prijave i odmah kao datum odjave upisivala datum od mesec dana posle. Tako da se za to samo jednom odlazilo kod panduracije i gotovo. Na stranu to što mi ni to niko nikad nije tražio ali eto, reda radi smo to radili. E onda, jedne godine odemo mi, kad ta ista službenica kaže da se više ne rade prijave u policiji nego se prijavljuje u turističkoj organizaciji (ili tome slično) i tu se plati turistička taksa. Ja ne budem lenj pa odem i tamo, to je u Obrovcu 150 metara dalje :D, udjem unutra i ljubazno na svom ekavsko-šumadijsko-gedžanskom srpskom kažem da su me gospoda iz policije poslala kod njih da platim turističku taksu, ali šta da radimo kad ja nisam turista nego sam došao u ženinu kuću da sa njom i decom provedem odmor. Ona me gleda ko svetleću reklamu i kaže: To još nismo imali ovde i ja ne znam šta da vam kažem. Ništa, onda dovidjenja i sve najbolje, kažem ja. Od tog dana se nigde niti prijavljujem, niti me iko išta pita bilo gde. Možda se tu dodatno još nešto promenilo od momenta kad je HR pristupila EU, ali to ne znam, a i ne zanima me baš preterano.
Najgubaviji su kod nas u Srbiji kad se stranac prijavljuje. Mora da se prijavi u roku od 24 sata od ulaska u zemlju, kao da smo u Severnoj Koreji, pri tom mu upisuju datum prijave, pa posle mora da ide opet da mu upisuju datum odjave. Naravno da ne rade vikendom, pa me baš zanima kako se to rešava po zakonu ako neko udje u zemlju u petak u 19.00 kad ti lezilebovići ne rade. I šta se dešava ako neko udje u zemlju u petak uveče, bude u subotu ceo dan i krene nazad u nedelju popodne. Ovi rade tek od ponedeljka ujutru, kako onda da se stranac prijavi? Po tom pitanju smo negde u rangu sa Severnom Korejom, Kinom i sličnima. A šatro se ubismo da otvorimo poglavlja za pristupanje EU.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Prijavljivanje u Srbiji? Hahaha, pa ja ne znam stvarno ko je jos to radio od stranaca. A tek nasi ljudi sto se odjavljuju kada odlaze za inostranstvo. :rofl:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

kragujevac napisao:Naravno da ne rade vikendom,
Netacno, nedavno sam prisustvovao upravo tom procesu u subotu popodne. Slucajno sam primetio dok sam cekao u redu za vozacku.
Radi sluzba 24h inace, i postupak je trajao nepunih 10 minuta.

Inace ta prijava boravka stranaca je nesto sasvim normalno i svuda postoji, samo je pitanje ko sprovodi proceduru evidencije.(koja sluzba i gde se nalazi).
Postoji i u Nemackoj, iskustvo iz 2015.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ne rade vikendom, drugar (komsija :)) bas bio pre mesec dana da se prijavi - Bezaniska Kosa. Vratili ga i isao u ponedeljak.. Ja se pak nikada nisam prijavljivao, a samo su me jedamput zezali, ali kratko :)

U Holandiji je bilo online od ukidanja viza (do tada je radjeno pre polaska) do 2015 kada je ukinuto (prijavljivanje mojih pa znam). U svakom slucaju banana drzava...
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Mozda je na drugom mestu prijava tokom vikenda za Bezanijsku Kosu (N Bgd pol. stanica ?), napisao sam sta sam video svojim ocima. 2 starije gospodje predale u dezuranu stanice u Barajevu, sacekale i dobile nazad. Ni 10 minuta sveukupno.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Bezaniska kosa stanica http://www.nadji.info/rs/mup-republike- ... d/ve13477/ ne bi ni ja znao ali covek je bas bio pre mesec dana. Inace su mu rekli (oni rade naravno 24h) da mora da saceka ponedeljak da bi se prijavio, da ne moze da ide drugde :)
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Ma znam da postoji ta stanica :) Eto, provincija radi non stop i tu sitnicu :D

Inace sam tu stanicu obozavao za registraciju auta, retko kada je velika guzva bila. Cak i u vreme kada se na drugim mestima satima cekalo kao kada je bio prelazak na nove tablice.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

dragvorl napisao:Prijavljivanje u Srbiji? Hahaha, pa ja ne znam stvarno ko je jos to radio od stranaca.
Ja znam, a ne računam one koje prijavljuju hoteli.

A i sada je sve to elektronski, nije više 2x dnevno u Savsku, kao u stara dobra vremena :kezo:
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

ljubitelj napisao:Postoji i u Nemackoj, iskustvo iz 2015.
Ne znam odakle ti to iskustvo, moja majka dolazi kod mene u Minhen od 1990. godine svake godine više puta. I pre uvodjenja viza, i tokom postojanja viza, i posle ukidanja viza 2010. NIKADA je nisam nigde i ni u kom slučaju prijavio, i NIKADA nam niko nije ništa rekao zbog toga. Ni na jednoj granici (dok su postojale u okviru EU), niti sad kad ne postoje.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa postoji to sve i u Srbiji, tako da samo postojanje ne znaci da se i koristi...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

U Austriji je rok za prijavu boravka 3 dana po dolasku,i moguća je odjava 3 dana pre izlaska iz zemlje.Inače kazne su od 700 do 2100 €
Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja 3 dana inace i ostajem gore kad odem.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Slika
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

hhaahhaahhahahahahahahahahahahahahahahahahaahhahaha
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29