Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Rakhil »

Ja mislim da ce ovo sjebati ionako problematican kvalitet usluge vrtica. Radije bih da cena bude bar blizu trzisnoj, ako vec nema konkurencije.

5000 dinara po detetu mesecno je bezobrazluk, pisanje po zdravom razumu i sramota. Zanima me tvoje obrazlozenje zasto spremas tuzbu?

EDIT: htedoh napisati ZA STA spremas tuzbu, ne zasto
Poslednja izmena od Rakhil u 03 Nov 2014, 15:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ma svinjarija, ispadne da svi placamo svima
Ne razumem otkud ovo
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ako mene pitaš obdaništa treba da budu besplatna, kao i škola.

A tužbu spremam jer mi je muka da me podkradaju na svakom ćošku i jer sam suviše puta bio budala koja uredno plaća račune, plaća kamate na neplaćene račune, a država onima koji ne plaćaju poklanja.
Ovo je stvar principa i ne vidim ni jedan pametan razlog da im oprostim, u mom slučaju, 250.000 dinara.

EDIT Kako za šta? Za preplaćeno obdanište.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Kako besplatno? Pa neko to mora da plati
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ako mene pitas, sve kontra :mrgreen:

Pitanje opravdanosti odstete iz budzeta je zajebana tema: ja punim budet iz kog trazim odstetu, malo sizofreno. Svakako se unapred radujem kako cemo se kvalitetno posvadjati na kafi oko toga.

A problem ce da nastane: razmisljaj unapred i malo van svog interesa pa ces uvideti. Vrtici iovako ne ubijaju sa kvalitetom, zamisli sad kad im se prepolovi prihod od roditelja gde ce da se stedi - na deci, gde bi drugo...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Paja napisao:OTKRIVAMO: Strani agenti došli do seks-snimaka srpskih ministara!

Dugo se šuška o imenima uključenim u elitnu prostituciju. Baš me interesuje da li će od ovoga biti išta. Sumnjam.
Stari db-ovski metodi ucenjivanja...postoje od Titovog vremena ti snimci. Aktiviraju to da bi "neko pristao na nešto". Indikativno je da se radi i o "članovima sadašnje vlade".
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Pa jel ih tera neko da idu da se k**vaju? :)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Za neupucene u temu:
Vrtici se logicno dele na private i drzavne. Drzavni su pod ingrencijom lokalne samouprave i finansiraju se delom iz placanja roditelja, delom iz dotacija.

Trzisna cena boravka deteta u vrticu se krece od 150 do 400 evra mesecno u privatnim vrticima. Drzava kaze u svojoj proceni da je trzisna cena 25000 dinara okvirno (da ne ulazimo sad u budalastinu da drzava kaze sta je trzisna cena, oksimoron situacija) sto ne masi realnost toliko. Dotacije idu iz budzeta, a budzet punimo svi koji nesto radimo u realnom sektoru. Iz ovoga proizilazi da ja placam necijem detetu i neki roditelj placa mom detetu itd.

Problem jebanja u zdrav mozak nastaje kad ja platim 9700 dinara i svako drugi plati 9700 dinara. Olaksice su ukinute od skoro, mada su tek one bile van pameti, pa je bilo sasvim normalno da imas palate i jahtu a da ti dete ide u vrtic dzaba. Kod mene u vrticu deca dolaze skoro iskljucivo kolima, gde je moj auto medju jadnijima na parkingu. Dakle, sistem kakav je sada omogucava meni, sa jako lepim prihodima, da placam nekih 40%, a uskoro 20% od trzisne cene na neciji racun, jer neko to mora da plati. Istu cifru placa riba koja sa dzipom od 80k evra i silikonima od 5k dovozi cerkicu, kao i mladi par koji ima blizance i jedno starije dete, pa ih ukupan trosak od ove godine izadje oko 25k mesecno, a vidi se da im nije svejedno.

Da jos jednom podvucem glavni problem: drzava uzima svima pomalo da bih ja imao privilegiju da dajem nekoliko procenata prihoda svog domacinstva na vrtic dok neko drugi daje preko pola istih prihoda. Serem se u takav sistem.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

@ Rakhil

Naravno da ćemo se svađati. :mrgreen:
Moj stav je da u socijalno odgovornoj državi obdaništa kao i škole trba da su besplatni, mada to nema veze sa ovom pričom.

Ovde je po sredi direktan lopovluk. Naplaćuju ti nešto duplo više od cene, uhvatiš ih u tome, a oni kažu da im ne pada na pamet da vrate pare jer ne postoji sankcija.
E pa sankcija postoji i zove se Tužba. Parnica koja se dobija 1/1 i to vrlo brzo. Isto kao i pogrešno obračunate vojne penzije pre neku godinu.

Nema ovo veze sa decom, već sa lopovlukom. Na kraju će stradati gradski budžet, al to nije moj problem.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Nista nije besplatno ako neko placa.

I gradski budzet i ti punis pa jeste tvoj problem, delimicno.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Kako duplo vise od cene, kad placas duplo manje od cene (kostanja)

Edit
Gradski budzet buuuaaahhahahaaa
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ja zaista ne znam gde je tu problem.

Ako je trzisna cena 25,000 dinara. Onda neka se odrede neki razredi. Oni koji imaju tolika i tolika primanja, placaju 3000, sledeci razred 5000, ...., i tako do 25,000 za tu cicu sa silikonima :)

A opet s druge strane razumem i druga Paju. U nasoj drzavi je evidentno veoma puno glupana. Onda moras nekako da ulazes u njihovo obrazovanje, pocev od vrtica, pa makar dotirao i kom treba i kom ne treba, samo da za 18 godina ne dobijes neke bitange od te dece. U prevodu da se drzava maksimalno koliko je to u njenoj moci ukljuci, jer to je njen resurs. Ako ga ujebe, kao sto smo imali prilike da vidimo, onda nam se crno pise.

Mada ovaj drugi scenario je manje verovatan kod nas, da nasa vlast ima tako visoku svest o tome :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Naravno. Punim sve budžete, računaju mi kamate kad kasnim..... a kad nešto preplatim onda nema veze.
Za mene je stvar prosta. Zakon kaže da se plati x, a naplaćivali nam godinama 2x i to treba da vrate. Čista vladavina prava.
Kad zakon bude rekao da se palća 10x ja ću toliko plaćati.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ja se u nacelu slazem sa tobom, mozda ti se i pridruzim u tuzbi ako uspem da racionalno sebi obrazlozim da je to opravdano :mrgreen:

Ali tvrdim nepobitno da je ceo sistem svinjarija, i da kvazi-socijalistickog retarda koji je napisao taj zakon treba obesiti o muda
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Apsolutno
Odgovori