Da li je automobil statusni simbol?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Da li je automobil statusni simbol?

Post od Texonja »

EDIT by mod: Tema nastala izdvajanjem diskusije iz druge teme.

Meni licno da se neko pojavi na sastanak sa B klasom, rekao bih "gle ovaj malopre odvezao decu u skolu", tj nekako mi je porodicni auto i kao takav reprezentativan mi je koliko i jedna Zafira ili Sharan, samo sto ima Merc znak napred. Ako hoce reprezentativan auto (da izgleda direktorski), onda je po mom misljenju bolje da uzme limuzinu. Ako nema budzeta za C klasu, onda Insigniu, ali svakako limuzinu.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Re: Mercedes B klasa ? Utisci

Post od elMaestro »

:plusone: Nije samo da znaka. Ispade da možeš teretnim najobičnijim Vitom ili Sprinterom na satanak i da budeš reprezentativan. A i meni je lepša A klasa od B. B je baš klasičan porodični miniven, dok A i može da izgleda reprezentativno. Ali naravno, ako može da se otvori za C, onda je to to.

B je miniven kao i navedeni, samo lepši, i to dosta lepši (mada meni ni nova Zafira nije loša). Ali po meni najbolje radi radnju porodičnog auta. BTW, ja nisam ni video klotaru. :pardon:
Имам једно потпитање...
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Astra je potpuno neozbiljan auto ako je poenta u "biti vidjen".

Ja bih pre išao na varijantu Oktavije 1.6tdi 105ks, 17.150 u elegance opremi.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

:plusone:

Ako se trazi reprezentativni auto onda samo limuzina.
Znaci mimimum Passat...

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
RINGE
Reactions:
Pridružio se: 06 Jun 2012, 08:52
Garaža: Suzuki SX4 GS

Post od RINGE »

Pojavi se direktor na sastanku u Astri vs pojavi se direktor na sastanku u B klasi. Koji ce ostaviti bolji utisak?

Ako je vec to potreba ja bih uradio sledece. Kupio bih jeftiniji auto a ostatak para ulozio u dobra odela, kosulje, cipele, sat, olovku, drzac za vizit kartu, novcanik, tefter. Iz iskustva vam tvrdim da ce to ostaviti mnogo bolji utisak nego razlika dal je dosao u novoj astri ili novoj B klasi, Audiju ili SX4.... Da ne pominjem da se na 90% sastanka ni ne moze primetiti cime si dosao.

Kola u Srbiji su statusni simbol samo za sirotinju i klince koji se loze na konje i tehnicke podatke koje 99% ozbiljnih ljudi ne poznaje niti ih zanimaju. Ako se bavis poslom koji nema veze sa maloprepomenutom ciljnom grupom onda ulaganje u auto je definitivno manje isplativo nego ulaganje u sopstveni izgled. Nema nista gore nego kad vidis klasicnog srpskog direktora koji izlazi iz besnog auta u farmerkama i raskopacnoj raspaloj kosulji sa prljavim cipelama
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Podrazumeva se da su navedeni uslovi vec ispunjeni :)

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Floyd napisao::plusone:

Ako se trazi reprezentativni auto onda samo limuzina.
Znaci mimimum Passat...

Slika

pa iskreno ako hoces biti reprezentativan, ali zavisi do koliko para, moze od limuzina superb, ili insignija, a za te pare ne znam da li moze i c klasa se uzeti?
Slika
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Texonja napisao:Po meni ga cak i A klasa bolje predstavlja od B klase, nazvao ga ti minivan, sportstourer ili karavan... Imidz mu je tata+mama+deca+labrador i ne znam kako zamisljas poslovnog coveka u B klasi. Meni bi izgledao kao da ga je uzeo na jedan dan od zene jer mu je crk'o njegov C ili E. Moze izgledati kao ozbiljan poslovni covek, ako mu je posao trgovacki putnik.
:plusone:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

@Tex,ako ti poslovnog coveka zamisljas pre u automobilu namenjenom za mlade ljude,onda ne znas kako poslovni covek izgleda.
U B klasu se ulazi u odelu ili dzemperu,u A klasu se ulazi u trenerci i farmerkama :) Ako kapiras sta pokusavam reci :)
Nisu ti ljudi sigurno od 20-30 godina,nego verovatno malo stariji :)
IMidz u A klasi mu je kao da je uzeo auto od klinca,jer mu se pokvarila E ili C klasa :D
Jeste B klasa penzionerska u odnosu na A klasu,ali nemaju direktori firmi 25 godina i pre ce da ima porodicu,nego sto ce da i dalje jurca gradom kroz crvena svetla...
Ja prvi ne bih pogledao B klasu pored A klase,ali se ovde ne radi o meni :)
Jel ga onda jos bolje predstavlja Mini Cooper S Coupe Cabrio,zato sto je lepsi i vise mladalacki? :D
Meni je logicno da direktora firme i ozbiljnog coveka bolje predstavlja porodican automobil,nego klinacki automobil.
Ja bih pre za nekoga ko sedi u parku sa dvoje dece i zenom rekao da je direktor i ozbiljan poslovan covek,nego za nekoga ko sedi u parku u tresi...
Mozda se neko drugi ne slaze,ali je to moje vidjenje stvari iz iskustva.

A sto se tice kola i predstavljanja coveka kroz kola,to je neizbezno.
I to nema veze sa nasom zemljom,nego je tako svuda. I ne samo u poslu,nego vecinu ljudi mozes oceniti kroz kola i ophodjenje prema istima.
Na zapadu je to jos izrazenije,a cak mnogi gledaju i kolekciju odela,jer ako je stara kolekcija,moze se pomisliti da posao ne ide dobro :)
Tuzno,ali istinito.

I dalje stojim iza toga da ni jedan od pomenutih automobila ne moze da prismrdi ni Insigni-ji,ni Superbu,ni bilo kojoj limuzini u predstavljanju poslovnog coveka,bila skuplja ili jeftinija od B klase...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

Insignia je auto koji je jako reprezentativan,nabijen testosteronom ali nazalost ni veceg auta ni manje mesta i losijih sedista.
B klasa je jedan odlican MULTIPRAKTIK automobil.Dizajnerski mozda pomalo nezgrapan ali pruza sve ono sto se trazi,udobnost,prostransot,kvalitet,i mercedes znak.Astra je skroz ok,ali ako je namenjena za prevoz onda karavan jer klasican HB kuburi sa mestom pozadi.
Astra jeste atraktivnija dizajnerski ali...moj glas bi isao Mercedesu.
Zasto?Jednostavno nije za poredjenje sa Opelom.
Nova A klasa ce napraviti rsum u C segmentu.
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
dr Pavlovic
Reactions:
Pridružio se: 04 Mar 2012, 20:01
Garaža: Suzuki SX4, GS 4x4

Post od dr Pavlovic »

@milos: da, slazem se .. Insignija bas deluje 'muscle' sto bi rekli Americi, dinamicno, sportski itd, ali kad se udje unutra, mesta ima kao u mojoj staroj Astri F :)

uopste ne znam gde se izgubi prostor ?? pa da su stavili direktorske fotelje, opet bi trebalo biti vise prostora :)

Mecka A klasa nova, moze biti da napravi rsum, ali u Srbiji sigurno nece .. jer se kola sve manje i manje kupuju ..

polovina ovih automobila iz premijum segmenta, a i ostalo sto se vidja po gradu, to u stvari voze zaposleni u tim firmama kao sluzbene automobile. pa i pored toga, ne vidjam bas puno (mislim na novije modele) premium automobila na ulicama.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

milosdoktorabs napisao:Nova A klasa ce napraviti rsum u C segmentu.
Slazem se, oduvek mi je Golf bio ubedljivo najbolji u klasi, prvo dizajnom i enterijerom pa dodje onda i ostalo, ali nova a klasa amg ce da napravi haos. Prelep auto :doubleup:
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Kad pomenu Golfa...nece njega A klasa ugroziti ni malo.

Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

a klasa mozda, ali amg...posle celog jednog kojeg evetualno prodaju kod nas...
a i u svetu...za te pare koliko mora da kosta...jos teze...
al ajde videcemo...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Astra je krs u svakom poredjenju sa meckom, tako da bolje mercedes :kezo:

Moj cale sklopio gomilu dobrih poslova sa Astrom G, Golf II i Hyu Getzom, a svi reprezentativni do mojega... :)

Ako je neko ozbiljan biznismen, njega nece predstavljati ni automobil, ni odelo, vec ono sto ima da pruzi...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori