Sloba napisao:Nikaragva, nije put do posla najbitnija stvar, gde su deca i njihove potrebe i njihova sadasnjost i buducnost i drustveni zivot generalno. Ja u ta neka mesta ne bih otisao na pola sata, a ne deca u njima da mi rastu. Meni je u tim manjim mestima mentalitet prva stvar sa kojom se ne bih mogao pomiriti pa vilu za dz da dobijem.
Sent from my HTC One V
Ne vidim neku razliku u mentalitetu izmedju novosadjana i palancana. Kakvih govana ima u palanci, ima ih u novom sadu, samo u vecem broju, i sl. Mozda si mislio na Susek, ili tako neko mesto, gde se mnoze izmedju sebe pa ima dosta degenericniih pojava

Pa sta mislis odakle toliko ljudi u NS, kada pravi novosadjani prave samo po jedno dete?

Ne mislim za sebe da sam zatucan, mislim da sam otvorenog uma, mozda gresim, obrazovan sam i mogu da primetim razne mentalitete ovde, ali i u NS, ni po cemu se ne razlikuju. Kada bi i ti malo zagrebao, video bi da imas jednu palanku, jedan obrovac, isto i u NS, samo u vecem obimu.
U mojoj kancelariji je samo jedan covek iz NS, odnosno rodjen je u NS. To je 1/8 ljudstva

Ziveo sam u NS nekoliko godina, sada tamo radim, tako da sam kao pupcanom vrpcom vezan za njega i mislim da sam kompetentan da sudim o tome.
Takodje ne znam zasto mislis da ce deca imati kvalitetniji zivot u centru grada, nego na periferiji negde? Ako su deca srecna, zar bitno gde su? Mislis na obrazovanje? Pa upravo na primeru mojih drugova mogu da ti pokazem, da je od 10 doktora nauka, 9 sa sela

Mislis na koncerte, pozoriste, bioskope? Imamo mi to i ovde. Dobro, nemamo 3D, ali kao sto rekoh izmedju NS i BP nije grand kanjon. A i NS je tek nedavno dobio 3D bioskop, do juce sam morao da idem u BG.
I ako cemo biti iskreni jedini pravi grad u Srbiji je Beograd, kad ga vec pominjem, koji moze da ti pruzi skoro sve, kao i neki svetski gradovi, sve ostalo su manje ili vece varosice, sa manje ili vise stanovnika.
Ali ljudi generalno, pa i moji drugovi, kada su osetili potrebu i shvatili da im je BP ili NS mali, otisli su u BG. Neki i dalje.