Život u gradu ili van njega

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Život u gradu ili van njega

Post od nikaragva »

Nemam pojma, meni i u spicu u Novom Sadu jos uvek nije ni blizu guzva, kao sto zna biti u BG. Posto u spicu dolazim, u spicu odlazim. Kada nije spic, na bulevarima mozes igrati fudbal.
Neznatno mi produzi vreme putovanja.
Mozda kad pada kisa, jer novosadjani polazu po lepom vremenu :D
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Post od Gaginh0 »

Au Nikaragva kakvi smo Evropljani, i ja imam ~30km do posla od Veternika :mrgreen:
Kako mrzim taj put kad se vracam izmedju 3 i 4, bilo gde da udjes u Ns (Rodic ili kod zatvora) sacekace te guzva u Partizanskoj, kod Mlekare, kod Kontrasta, kod podvoznjaka na uglu Jase tomica i te druge ulice, pa kod zeleznicke stanice, a ako krenes Industrijskom tu je guzva spojila Detelinaru i Partizansku, sve u svemu - HAOS! :)
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne jednom sam isao u spicu bulevarima i ne samo njima, zestoko gubljenje vremena. Na bulevaru koji je jedna od najopterecenijih raskrsnica semafori zestoke guzve prave. Znam kada idem za SM, busu skoro uvek treba minimum 10 minuta od zeleznicke do mosta. Daleko je od BG, ali to su cinjenice. Nije grad dimenzionisan za ovaj broj vozila.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Guzve su velike i u Novom Sadu i u Beogradu, ali nisu za poredjenje. U Novom Sadu se retko stojii u mestu, vuce se, ali tece, cak i petkom popodne od cega ne moze biti gore.

Nikaragva, nije put do posla najbitnija stvar, gde su deca i njihove potrebe i njihova sadasnjost i buducnost i drustveni zivot generalno. Ja u ta neka mesta ne bih otisao na pola sata, a ne deca u njima da mi rastu. Meni je u tim manjim mestima mentalitet prva stvar sa kojom se ne bih mogao pomiriti pa vilu za dz da dobijem.

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Partizanskom sam pre po godine verovali ili ne isao 2 km oko sat i po. Ne znam da li je redovna pojava, ali je totalni uzas bio.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Nije, naravno. Prolazim bar jednom dnevno tuda. Desavalo se da u desnoj traci ostane kamion u kvaru, a leva se zaguzva zbog semafora i vozila koja skrecu levo u bocne. Tad stvarno sve stane jer se nema kud, a ovi odnazad samo naviru. Da se levo ne skrece iz trake za pravo, sve bi bilo daleko bolje.

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Od Rumenacke do Temerinske.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Nesto se tu moralo dogoditi jer za sat i po u spicu iz NS odem u BG, a ovde pricamo o 3 km.

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

U principu kod nas je dosta los saobracaj u odnosu na broj stanovna. U bg da ne govorim. Sa nepuma 2 milijona. U principu sramota. A ne poatojanje metroa i infrasteikrure beogead je oko 150 godina iza evropskih gradova. Ns je malo bolji ali je i manji

Steta za bg i ns jer se ljudi muce u prelasku iz tacke a u tacku b i to kao i da je normalno a u susrini ocajno je

Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sloba napisao:Nesto se tu moralo dogoditi jer za sat i po u spicu iz NS odem u BG, a ovde pricamo o 3 km.

Sent from my HTC One V
Nisam video nista, moguce da je od ranije ili je jos ispred bilo nesto. Nikad nisam bio ni u slicnoj guzvi u NS.
SlikaSlika
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Bio sam proslog vikenda u NS i primetio sam da je guzva veca nego ranije. Tesko sam pronasao parking u centru.

Ipak, NS ima taj neki smek i atmosferu zbog koga ga volim. Iako mnogi koji tamo zive kazu da nije vise to to. Na primer, izrazito ljubazna i slatka konobarica u piceriji u L. Teleckog. :D

Kao deo grada gde bih ziveo istakao bih Detelinaru, ulica Svetislava Kasapinovica i okolina.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sloba napisao:Nikaragva, nije put do posla najbitnija stvar, gde su deca i njihove potrebe i njihova sadasnjost i buducnost i drustveni zivot generalno. Ja u ta neka mesta ne bih otisao na pola sata, a ne deca u njima da mi rastu. Meni je u tim manjim mestima mentalitet prva stvar sa kojom se ne bih mogao pomiriti pa vilu za dz da dobijem.
Sent from my HTC One V

Ne vidim neku razliku u mentalitetu izmedju novosadjana i palancana. Kakvih govana ima u palanci, ima ih u novom sadu, samo u vecem broju, i sl. Mozda si mislio na Susek, ili tako neko mesto, gde se mnoze izmedju sebe pa ima dosta degenericniih pojava :) Pa sta mislis odakle toliko ljudi u NS, kada pravi novosadjani prave samo po jedno dete? :)
Ne mislim za sebe da sam zatucan, mislim da sam otvorenog uma, mozda gresim, obrazovan sam i mogu da primetim razne mentalitete ovde, ali i u NS, ni po cemu se ne razlikuju. Kada bi i ti malo zagrebao, video bi da imas jednu palanku, jedan obrovac, isto i u NS, samo u vecem obimu.
U mojoj kancelariji je samo jedan covek iz NS, odnosno rodjen je u NS. To je 1/8 ljudstva :)
Ziveo sam u NS nekoliko godina, sada tamo radim, tako da sam kao pupcanom vrpcom vezan za njega i mislim da sam kompetentan da sudim o tome.

Takodje ne znam zasto mislis da ce deca imati kvalitetniji zivot u centru grada, nego na periferiji negde? Ako su deca srecna, zar bitno gde su? Mislis na obrazovanje? Pa upravo na primeru mojih drugova mogu da ti pokazem, da je od 10 doktora nauka, 9 sa sela :) Mislis na koncerte, pozoriste, bioskope? Imamo mi to i ovde. Dobro, nemamo 3D, ali kao sto rekoh izmedju NS i BP nije grand kanjon. A i NS je tek nedavno dobio 3D bioskop, do juce sam morao da idem u BG.
I ako cemo biti iskreni jedini pravi grad u Srbiji je Beograd, kad ga vec pominjem, koji moze da ti pruzi skoro sve, kao i neki svetski gradovi, sve ostalo su manje ili vece varosice, sa manje ili vise stanovnika.
Ali ljudi generalno, pa i moji drugovi, kada su osetili potrebu i shvatili da im je BP ili NS mali, otisli su u BG. Neki i dalje.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Ne mislim na Palanku, Zrenjanin, Pozarevac i slicno vec na selendre poput Bukovca koji si pomenuo. Nije slepo pravilo, ali cene nekretnina dosta govore o kvalitetu zivota. Ja Suzuki vozim ne zato sto je bolji ili jednako dobar kao X5 vec zato sto nisam imao vise para...

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Nije Srbija spremna za periferiju, jer je i sama jedna velika periferija normalnog drustva

O sreci dece ne treba pricati napamet, niti prerano.
Nije sreca bioskop, niti detinjstvo prvih 3 drugara

Mislim da gradska sredina danas i ovde pruza jako malo ljudima, i da su mogucnosti zadovoljstva vece van grada
Ali roditelji nemaju muda ni mogucnosti da zive taj zivot
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Cinjenica je da na zapadu u vecim gradovima ljudi teze da zive van te kosnice, to ostvare mahom tek kada odu u penziju. Ima gomile primera da su stranci po odlasku u penziju kupovali imanja po Srbiji (bilo u medijima). Opet situacija je takva da mi koji smo zaposleni u gradu gde i zivimo (ovde mislim na sebe) tesko da bi smo menjali mesto boravka toliko daleko da bih morao da vozim kola ili idem busom sat vremena (i biciklom sto da ne), npr kolega iz Becmena dolazi na posao i u spicu mu treba 1,5 sat konstantne voznje do posla autobusom, meni treba 16-18 min. biciklom dakle nema tih para da ja vreme vise provedem u voznji umesto da budem sa decom na Zemunskom keju u setnji u to vreme. Jednostavno lepo je imati plac i imanje sa kucom i okucnicom, svoj mir sto bi rekli ali tempo zivota nam je nametnuo druga pravila.
Slika
Odgovori