Apple Ipad i ostali tableti

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Imam sansu da kupim ne mnogo star Ipad prve generacije za 200 eura. Sta vi mislite o tome, da li je neko imao iskustva sa tim novim gadgetima ? :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Sad kucam sa njega tj moj je iPad2.
Sta znam...po meni je to veoma zanimljiv gedzet.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Re: Apple Ipad i ostali tableti

Post od superboss »

Pazi, sve zavisi za sta ti treba.

Misljenja su uglavnom podeljena. Meni je on zanimljiva igracka, ali ne bih ga kupio. Ne samo Ipad, nego tablete uopsteno.

Opet, znam dosta ljudi koji su mislili isto kao ja, ali posto su ga kupili i koristili shvatili da je izuzetno koristan itd.(uglavnom u bussines varijanti)

Za surfovanje, multimediu, mail i neki terenski pregled dokumenata je odlican....
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Po meni to dodje nesto kao mobilni telefon sa touch screen-om vecih dimenzija samo bez podrske za GSM :mrgreen:

Mislim da stvarcica nije losa za nekoga ko nema neki Android/iOS/WinMobile telefon i za koga je cimanje da vuce sa sobom neki netbook zbog svojih dimenzija itd...
Cisto za proveru maila, malo interneta, neke jednostavne aplikacije...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

@superboss :plusone:

Definitivno stvar potrebe. Po meni je recimo promasaj. Dovoljno velik da je nepraktican u odnosu na neki bolji smartphone velikog ekrana, a s druge strane ne dovoljno velik i funkcionalan da zameni laptop. Nekom je tacno ono sto mu treba, dok je po meni tablet pokupio najgore i od manjeg i od veceg rodjaka.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

Cherokee napisao:Po meni to dodje nesto kao mobilni telefon sa touch screen-om vecih dimenzija samo bez podrske za GSM :mrgreen:
Samsung je tu po mom misljenu visestruko u prednosti: em je na androidu, em ima podrsku za GSM.

@floyd
ima li IP2 GSM podrsku?
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Slažem se sa Scuderiom, s tim što možda nije loše ono Asusovo rešenje sa tastaturom koja se skida, tj. kači se na tablet po potrebi - meni je najveće ograničenje na tabletima upravo to, kucanje i manipulacija objektima, uglavnom tekstom.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Na put obicno nosim laptop, al je bio na servisu, a burazer mi je dao sluzbeni Galaxy, i moram da priznam da je vrlo, vrlo kul stvarcica :)

Pregled mailova, tabela, sve je mnogo bolje nego na fonu, online igrice i uopste koriscenje interneta... a sto je najbolje, stajao mi je u kaseti ispred suvozaca u E klasi... Ne znam, laptop ne moze da zameni, pre svega kuckanje duzih tekstova, rad u office-u... Mada je mnogo zanimljiviji od njega...

S druge strane, u biznis varijanti je sjajan. Kada pred klijentom izvadite tablet u koznoj futroli i igrate se s njim, svima je extra :D
Da me svrbe pare, kupio bih ga bez problema :)

edit: slazem se za transformer, do jaja stvarcica :D
Poslednja izmena od NexT u 08 Mar 2012, 23:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Asus Transformer Prime bi za mene bio prava stvar...

Svi kazu da je odlican, a meni bi jedino on odgovarao jer ima tastaturu, bez koje ja ipak ne mogu...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Cherokee
Reactions:

Post od Cherokee »

superboss napisao:Samsung je tu po mom misljenu visestruko u prednosti: em je na androidu, em ima podrsku za GSM.
To mi je onda bzv, jer onda ispada da je tablet fakticki telefon... Mislim, trebalo bi da postoji granica izmedju funkcionalnosti tableta i funkcionalnosti telefona... A ovako, u cemu ispadne razlika? Mozda samo u velicini ekrana, a i to pada u vodu kada se pogleda neki Galaxy S2 ili cak Galaxy Note...

@Next

Ovo je prava stvar za tebe http://www.blic.rs/IT/294528/Prvi-table ... droidom-40 ... 100 dolara cena, a development je made in Novi Sad :mrgreen:
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

Opet je bolje da ima ostavljenu mogucnost za GSM karticu, nego da nema.

Sumnjam da je ovaj za 99$toliko udoban za rad kao Galaxy tab....mada bi bilo extra da jeste!
Cherokee
Reactions:

Post od Cherokee »

Igrao sam se sa tim tabletom, sto bi rekli "vrsi posao"... Mada ne znam kakav je u poredjenju sa Galaxy Tabom...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Meni je najjace bilo sto sam se prvo igrao u Bg dok sam ih cekao, i bio konstantno nakacen na wifi, onda usput, kad smo pravili pauzu, jedno pola h, i posle u hotelu. Ukupno, oko 3h zajebavanja i konstantnog probanja raznih aplikacija, WiFi-a, i baterija je bila jos uvek na 50+%. Kod paljenja/gasenja nema cekanja - instant zabava :D Jedino sto nisam umeo da ubacim titl na film xD
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

Ne znam kakva je masina ispod haube taj tvoj, ja sam se, sto ti kazes, dosta igrao sa starim Tab-om...odlican je zaista...ali mu je cena tada bila :srbin:

Vidim da je i sada nov 300+ realno gledano, nije nesto extra preskupo.

Nego reci mi, kako se on snalazi sa flash-om, posto recimo na linuxu to nije bas dovedeno na isti nivo kao na winu(namerno)

@next

stvarno sam se iznenadio kakve su igre na Tab-u, ali s obzirom da ima HD mogucnosti, lako je predpostaviti....
inace, ovaj sa kojim sam se ja igrao nije imao bas pohvalnu autonomiju, verovatno zato sto je net isao preko GSM/WCDMA
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Kontam da uzmem pre svega zbog niske cene jer je ta riba dobila na poklon od nekog decka pa sad prodaje jer joj trebaju pare :mrgreen: Kontam da ja uvek mogu da ga prodam za vise od tih 200 eura,a najmanje za 200 :D
Odgovori