Preksinoć oko 00:30 se vraćam sa posla iz pravca Džona Kenedija, izvršim skretanje u ulicu kroz žuto, a pre toga propustim dva pešaka. I pošto vozim koleginicu kući, gundjam sa njom kako su bezobrazni, ja ih još propuštam. Stanem na sledećem semaforu, dva pandura u kolima pored mene mašu mi sa onom palicom da se zaustavim posle semafora. Instiktivno gledam da li su mi svetla upaljena, da li sam vezana, sve je ok. Ajd mislim se ja obična kontrola. Dobro veče, znate li zašto ste zaustavljeni? - Nemam pojma. Kaže on prolazak kroz crveno svetlo, bla , bla. Dokumenta dajte, napustite vozilo. Prišla ja njemu i tu počinje moja noćna mora.

Pita on mene, šta ćemo sad, hoćete vi moći platiti toliku kaznu, od 30-50.000 dinara + 6 boda, oduzimanje dozvole 3 meseca. Ama čoveče prošla sam kroz žutooo! Kaže on, možemo mi i drugačije da se dogovorimo , jel imate neki predlog, namiguje. Tu mi već mrak pada na oči...

Bože me sačuvaj, na šta ti ja ličim, sram vas obojicu bilo. Sad si drska i bezobrazna, dobro kad si takva... i Napisa mi izjavu, ja potpisala, besno uzela papir. Došla kući i počela da plačem od nemoći

... Šta sad ja mogu očekivati? Prva kazna, prva prijava, prvi bodovi. :hope: Pritom adresa u ličnoj karti se vodi gde ne živim već 15 godina. Jel mi ima nekog spasa ili da počnem da skupljam pare.
Danas sam saznala šta znači to "namigivanje"

tražili su neku kintu.... prvi put se susrećem sa nekom kaznom, nisam znala kako to funkcioniše, straaašnooo!
Igrom slučaja, na poslu kao čestog gosta imam advokata. Ispričala sam mu šta mi se desilo i on mi reče da to može da se ispegla, da će mi pomoći. Tipa kad mi stigne poziv za sud, da se ne pojavim taj put, pa stigne drugi, onda će on poći samnom i daću svoju izjavu i tražiću suočenje sa pandurom... Pa kad dodje sledeći poziv, ja ću biti strašno bolesna, tj sprečena da se pojavim, pa sve tako u krug. Dok ne prodje dve godine, i to onda zastareva, tako on bar tvrdi da može. A na toj adresi mi živi burazer, pa mi prosledi poštu koja mi je potrebna. Šta vi mislite, jel to izvodljivo što mi taj advokat kaže?