Auto sedišta za decu
Re: Auto sedišta za decu
Slažem se, ali rekoh da valja preduzeti sve što je u mogućnosti. Sa verovatnoćom se ne zeza, tj ko se igra sa njom jednom će izvući deblji kraj neminovno.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ma uz ovoliko pijanih na putu verovatnoća je i za one koji misle da su bezbedni i obezbedili svoje saputnike sigurno više nego jednom u životu.
Siguran sam da nisam jedini koji je imao par takvih situacija dok su s druge strane bili killer vageni u adolescenciji.
Ljudi nikako da shvate da kad bi nešto palo i pobilo 600 ljudi bilo vest godine, decenije a to što pogine 600 ljudi godišnje od vožnje to je samo stvar statistike...
Siguran sam da nisam jedini koji je imao par takvih situacija dok su s druge strane bili killer vageni u adolescenciji.
Ljudi nikako da shvate da kad bi nešto palo i pobilo 600 ljudi bilo vest godine, decenije a to što pogine 600 ljudi godišnje od vožnje to je samo stvar statistike...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Zato sto dvoje dnevno je nista
A ovo su deca/bebe, i nase je da ih zastitimo
A ovo su deca/bebe, i nase je da ih zastitimo
Ima li neko iskustva sa Romer sedištima? Gledam kategoriju od 9-18 i našao sam dva modela King Plus i King II cena oko 26.000
Čuo sam da su sedišta dosta dobro ocenjena ali sam u dilemi za koje da se odlućim jer se svašta može nači za te pare. Npr Maxi Cosi Toby je sada na popustu 24.000
Čuo sam da su sedišta dosta dobro ocenjena ali sam u dilemi za koje da se odlućim jer se svašta može nači za te pare. Npr Maxi Cosi Toby je sada na popustu 24.000
Toby jer svaki ciga hvali svog konja.
Šta god od tih boljih da uzmeš nećeš pogrešiti. U pitanju su nijanse.

Šta god od tih boljih da uzmeš nećeš pogrešiti. U pitanju su nijanse.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
I Romer i Maxi Cosi su odlični proizvođači, tako da je Paja potpuno u pravu. Doduše ja bih radije MaxI Cosi, ovako napamet, nisam još došao do te kategorije pa nisam prostudirao.
Tapatalk with Desire 500
Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Meni se kod Toby-ja svidelo to što je baza baš visoka pa dete koliko god da je malo može da gleda kroz prozor. Tripovao sam da to može da bude bitno za prihvatanje sedišta i same vožnje. Da li je to bilo od ikakvog uticaja pojma nemam, al moje dete voli da se vozi i to vezano u sedištu.
Ja bih u toj kategoriji opet Cam Viaggio Sicuro A157... 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Dobar predlog Markoni. Obzirom da CAM Viaggiosicuro ima ISOFIX, a cena je oko 25.000 din, deluje odlično. Koliko vidim Tobi i King Plus nemaju ISOFIX.
Posetite www.garaza.rs !
Po meni, u toj kategoriji to nije ključno.
Nije ključno, ali olakšava drastično život, plus je detetu sigurno udobnije da se čitavo sedište ne naginje kroz krivine. Kad je vezano pojasom uvek postoji luft. Glavna prednost ISOfix je što samo slepac može pogrešno da veže sedište, dok je statistika pokazala da roditelji vrlo često pogrešno vežu sedište pojasom. Postoji indikator koji se sa crvene oznake prebaci na zelenu, za svaki ISOfix zub posebno.
Za pitanje bezbednosti nije ključno (izuzev pogrešnoj vezivanja), čak po nekoj logici stvari pojas ima prednost jer će njegova elastičnost deo energije da apsorbuje u odnosu na ISOfix. Neka kvalitetnija ISOfix sedišta imaju amortizer koji taj nedostatak kompenzuje. Naš Kiwi SPF 12 ima takav amortizer.
Za pitanje bezbednosti nije ključno (izuzev pogrešnoj vezivanja), čak po nekoj logici stvari pojas ima prednost jer će njegova elastičnost deo energije da apsorbuje u odnosu na ISOfix. Neka kvalitetnija ISOfix sedišta imaju amortizer koji taj nedostatak kompenzuje. Naš Kiwi SPF 12 ima takav amortizer.
Ne znam za ostala sedišta, al znam za Toby kako je rešeno. Pojasom se vezuje samo sedište i on se više ne dira. Dete se vezuje pojasevima koji su na samom Toby-ju. Nema tu prostora za grešku.
Nemoj da polaziš od sebe. Ljudi su čudo.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Meni je na Hondi suviše kratak pojas da bi vezao sintezis pravilno i to me nervira, ali kontam da i ovako kako je vezan je dovoljno sigurno i nema gde.
Posetite www.garaza.rs !