Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
ljubitelj
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Registracija vozila

Post od ljubitelj » 19 Avg 2018, 19:31

I komplet novi zakon ili šta već vezano za osiguranje automobila jer je ovo važeće totalno suprotno pravilima EU a i besmisleno je da na bazi Uputstva NBS vrši osiguravanje auta od odgovornosti uz potpuno kartelsko nametanje cene van realno troška.

I da se ponovo uvede bonus, pravi bonus, od 60-80% kao što manje više svuda postoji a postojao je 60% u SFRJ. I da se osigurava vozač.
I da jedno osiguranje pokriva više vozila istog vlasnika.

Ovaj najnoviji ZOBS je trebao do kraja godine da se zameni za novi, toliko je loše policija napisala zakon da ne pomažu dopune i izmene kozmetičke prirode već komplet novi treba.

Ali s obzirom ko sedi u Skupštini i kako se glasa besmislenim postupcima šanse su minimalne da se donesu zakoni usaglašeni sa EU a onda i primene. Nažalost nemam lepše mišjenje o mogućim dometima upravljačke ekipe.

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic » 19 Avg 2018, 19:34

H4wkeye je napisao:Mozda ce i to promeniti kasnije. Svakako moraju opet da rade nov ZOBS zbog EU, da se uskladi i prilagodi sve sa time. (Mislim, nece sve komplet menjati, bice kao sad ali uz neke izmene dopune i sta ti ja znam sta jos).
Mozda promeniti??
Pa jbt sta uvode lose propise pa mozda menjaju?

I drugo kako opet zamena zakona i uskladjivanje, pa zar nije navodno to sada uradjeno?

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
H4wkeye
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye » 19 Avg 2018, 19:42

Pa nije skroz valjda, ne znam ni ja. Samo je receno da kao bice jos jedan nov ZOBS zbog uskladjivanja sa EU. Pretpostavljam da se to odnosi samo na neke delove, da ce generalno zakon biti kao i sada uz manje izmene.

I da, slazem se da ovo za prepravku vezano za farove itd treba izmeniti dopunskim zakonom. E sad, sto donose takve traljave zakone to ne znam ni ja. :D

@Ljubitelj Ima medju ljudima koji rade na zakonima i jako dobrih i kompetentnih ljudi ali na kraju ipak skupstina ima zadnju. Primera radi, ovaj poslednji ZOBS sad je sadrzao jedan jako dobar set zakona vezano za putare i njihovu odgovornost u slucajevima saobracajnih nezgoda. Taj deo je izbacen iz nekog razloga pre usvajanja.

Takodje, MUP je samo jedna karika, ne odlucuje sve MUP. Sta vise, MUP se za neke stvari buni.

nick79
Pridružio se: 27 Feb 2014, 07:26

Post od nick79 » 19 Avg 2018, 20:05

Super je sto se mup buni samo gde, kome?
Kakve veze ima ko sedi u skupatini? Ionako tamo svi glaaaju kako im se kaze. Tako je poslednjih 70 godina, tako ce biti minimum naeednih 70 godina. Izbaceni clanovi iz Zobsa, pa valjda je ocito zasto su izbaceni.

Problem je struka da se ne lazemo. Zivimo u vremenu u kakvom zivimo. Ljudi su uplaseni za svoje poslove, za svoju egzistenciju. Da je struka - mup, saobracajni inzenjeri javno rekla ovo ne valja, ovo je retardirano otd ne bi islo bas tako. I ovo se odnosi na sv3, ne aamo na zobs. A ocekivati od ljudi koji sede u skupstini da nesto razmisle sopstvenom glavom, nemoguce. Pa imamo primer inzenjera masinstva koji kaze "vazduplohov", pri tome je bio sef poslanicke grupe u to vreme...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz » 19 Avg 2018, 20:15

Prvo ukinuti Saobraćajni fakultet pa krenuti dalje.
Dare4x4 je napisao:
19 Avg 2018, 11:52
Meni samo nije jasno kod vozača kako ne primećuju da im svetla nisu podešena.
Ne provale ni da im radi samo jedan far, a ne da li je usmeren snop.

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl » 19 Avg 2018, 22:43

Danas mi ide ususret Stojadin, jedno svetlo dugo, drugo oboreno, kad blica obrnuto. :pop: I dalje se na vecini meata ne proveravaju amorti, a verujem ni spone, kugle, letva i ostale nebitne stvari...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money

Korisnikov avatar
iggyboy
Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
Garaža: 407 coupe 2.2 petrol

Post od iggyboy » 20 Avg 2018, 16:11

Registrovan pug 407, 2230cm3 120kw 2005 god. Sa tablicama i saobraćajnom 65000 dinara

Sent from my XT1650 using Tapatalk

▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒

CR7
Pridružio se: 22 Jan 2014, 00:26
Garaža: BMW 316D F30

Post od CR7 » 20 Avg 2018, 17:59

Meni pise na jednoj saobracajnoj da mi istice 06.09.2018, a registracija mi na tim kolima istice 22.09.2018,nemam slova sa kvacicam u registraciji.Nisam bio dobro cuo,jel moram i saobracajnu novu da vadim,ili je to produzeno nesto na 3 god?

fubaler
Banned
Pridružio se: 10 Okt 2017, 20:38

Post od fubaler » 20 Avg 2018, 18:31

H4wkeye je napisao:
fubaler je napisao:
19 Avg 2018, 08:49
Gospode, kuda ovo ide? Ovi na teh. nisu normalni pa jel za bezbednost bitno da sve radi i da bude homologovano ili da bude nesto fabricki nakon 10, 15, 20 godina. Debili bolesni, uplasili se saobracajne policije i njihove kontrole kao da ce u tvorza ako nekog puste sa recimo providnim stopaljkama koje ispunjavaju sve norme da budes bezbedan u saobracaju, a pritom ti isti saobracajci to ni ne gledaju.
Oni su toliko uplaseni da to nije ljudski, a i ovo zapretili sa ludackim kaznama i gubljenjem licence i ovi sad ne pustaju i ako ti je muva na sedistu, dotle to ide.
Aj samo da mi objasni neko strucniji(iako sam dipl. ing. saobracaja, pa sam i u materiji, ali ima strucnijih i pametnijih od mene naravno) kako su te hromirane folije na retrovizorima nebezbedne i ugrozavaju bezbednost u saobracaju, kako, ili taj vufer cije samo postojanje ne mora nuzno da znaci da ce se koristiti na max jacini kao i muzika u autu.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk
Svaka zamena farova je prepravka na vozilu i samim tim ne moze da se prodje tehnicki. Sto je po meni skroz ok i normalno. (vidjao sam svakojake farove koji su boze sacuvaj). Ne vidim nikakav problem sa tehnickim trenutno, bilo je na pocetku malo preterivanja dok se nije sve ispeglalo sta treba i sme. Svako vozilo koje je odrzavano i bezbedno/ispravno ce proci bez problema, iako je mozda izgrebano/udarano od gradske voznje, iako je mozda malo uhvatilo rdju na lajsnama ili nekim ne vitalnim delovima itd.

Vozila koja ne prolaze sad su vozila koja imaju izlizane pneumatike, pneumatike razlicitih dimenzija na istoj osovini, vozila koja imaju dubinsku koroziju, razbijenu soferku, neispravne kocnice, razbijene farove, neispravan sistem za upravljanje, neispravnu svestlosnu signalizaciju tj. vozila koja ne bi ni trebalo da prolaze ili da budu na ulici.
Jesi li ti citao sta je covek napisao, hoce da skida folije sa retrovizora i da vadi vufer, kazi mi sta to smeta bezbednosti u saobracaju?
Niko ne kaze ako menjas nesto sto nije fabricki da se uradi atest a da stvarno imaju ulogu u bezbednosti u saobracaju, a presvlake na retrovizorima i vufer to nisu.
Drugo, imas ti aftermarket delove koji su bas konkretno radjeni za neki model i koji su prosli rigorozne kontrole u EU imaju TUV i E mark i odobrena za voznu na putevima sto bi rekli street legal, i u Nemackoj i celoj EU ljudi prolaze normalno, a u Srbiji ovaj sa AMSS ili ovaj teh na tehnickom pregledu bolje znaju nego telo u EU zaduzeno za odobrenja.
Ajde molim te, nisi i niti ces me ubediti da je amss strucniji od nekih ustanova i organizacija EU koji dozvoljavaju ili nedeozvoljavaju necemu da bude legalno za koriscenje u saobracaju ili ne.
Ista fora sa folijama, sad su svi iz EU glupi i ne znaju da stavljanje folije znaci prepravku vozila, samo Zorana, koja je BTW koliko se secam zavrsila nesto oko energetike ili cak ekonomiju, zna bolje od ostalih u EU ako cemo kako treba, onda ce morati da ukinu ovaj glupavi propis i proceduru posto to nigde u EU nema, mala je zezancija u Portugalu, ali ne tolika ni skupa kao kod nas.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba » 20 Avg 2018, 18:51

Pitanje je dana kada ce ovako postavljen sistem potpuno puci, da ne kazem vratiti se na staro. Moje iskustvo kada sam registrovao motor - da li je ova maska fara fabricka? Da li mu je to originalna dimenzija guma? Jeste, a i da nije na isto bi se svelo jer bih rekao da jeste. I za kraj - da li je ovaj motor fabricki imao kilometar sat? Kazem - nije, a on - pa kako onda da upisemo kilometrazu?

Za to vreme u dvoristu Chevrolet Aveo sa velikom rupom u trepni. Radjen je u Stojanovu pre nekoliko godina i menjana je trepna. Losa trepna, los rad i istrulilo. Mislim sta ce ovaj ovde kad evo radnika tehnickog pregleda sa pur penom i srebrnim sprejem... Sat vremena su cekali da se pena stegne, posle je obradili skalperom, prelepili parcetom papira i ofarbali sprejem. I kola spremna za slikanje.

Par dana posle toga vidim nekog desetog coveka na parkingu ispred Tempa kako smirgla lukove blatobrana, a sprej pored kola...

Nema dalje. I ovo sam jedva shvatio...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz » 20 Avg 2018, 19:20

CR7 je napisao:
20 Avg 2018, 17:59
Meni pise na jednoj saobracajnoj da mi istice 06.09.2018, a registracija mi na tim kolima istice 22.09.2018,nemam slova sa kvacicam u registraciji.Nisam bio dobro cuo,jel moram i saobracajnu novu da vadim,ili je to produzeno nesto na 3 god?
Produženo je +2 godine, ostaje ti stara saobr. i potencijalni problemi ako putuješ van Srbije.

Korisnikov avatar
Day Walker
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker » 20 Avg 2018, 19:33

Mene interesuje, kako su vozila MUP-a prosla tehnicke preglede?
Pocevsi od novih Skoda koje imaju silne prepravke radjene pod vedrim nebom autocacka...
Ko je to atestirao?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika

Korisnikov avatar
blaugrana
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana » 20 Avg 2018, 20:35

Nebojsa iz Beograda, licno.

Sent from my SM-J500FN

Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction » 20 Avg 2018, 20:49

iggyboy je napisao:
20 Avg 2018, 16:11
Registrovan pug 407, 2230cm3 120kw 2005 god. Sa tablicama i saobraćajnom 65000 dinara

Sent from my XT1650 using Tapatalk
Užasno i sramotno. Kad će to malo pomeriti do, preko 2500 barem. 407. 2.0 hdi plati 34k ti sa 2.2 platiš duplo više :(

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic » 21 Avg 2018, 11:02

Epopeja mog tehnicnkog u toku.
Xenone, angel eyes, sam skinuo tj stavio cele druge farove fabricke, folije skinuo, sitna ostecenja nisu bila problem, problem su crkle dve sijalice i pirketov zadnji lonac.

Tako da sada jurim da zamenim lonac, problem je samo izgled nastavka... Znaci, ne mozete da kupite Remusov lonac i da ga stavite, ako ne izgleda fabricki - ne moze.

Mislim da ce se i to izmeniti jer je ovo ovako bzvz, nije problem nivo buke i to...

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

Odgovori

Povratak na “Informacije”