2023 Jeep Avenger
Re: 2023 Jeep Avenger
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Čak i pre nego što su prvi primerci isporučeni kupcima u Evropi, potpuno novi i električni Jeep® Avenger je privukao još medijske pažnje osvajanjem titule najboljeg porodičnog terenca u okviru nagrada za automobil godine 2023. po izboru žena (WWCOTY).
Kompaktni B-SUV je ušao u uži izbor sa 12 drugih porodičnih terenaca u 13. izdanju nagrada, a pobednika je odabrao međunarodni žiri sa članovima iz 45 zemalja. Proglašavajući nagradu, izvršna predsednica WWCOTY nagrada Marta Garsija (Marta García) je izjavila: „Jeep Avenger je zasluženi pobednik u svojoj kategoriji. Sa jedne strane, on je nasledio svu legendu brenda Jeep, ali istovremeno je i potpuno osvežen sa svojim 100% električnim pogonom. On je posvećenost budućnosti koju će kupci ceniti“.
Nagrada za automobil godine po izboru žena je jedini skup automobilskih nagrada koji dodeljuju isključivo ženski automobilski novinari. Vozilima u okviru WWCOTY nagrada se daju ocene za izvrsnost u svojim segmentima. Aspekti poput bezbednosti, kvaliteta, cene, dizajna, lakoće upravljanja, benefita i ekološkog otiska su uzeti u obzir od strane sudija. Ove godine, rad žirija je obeležila evolucija industrije ka efikasnijim i održivijim modelima. Avenger je impresionirao sudije sa svojim „uspešnim dizajnom, odličnim terenskim sposobnostima“ i malim uticajem na okolinu.
https://www.garaza.rs/jeep-avenger-prog ... boru-zena/
Kompaktni B-SUV je ušao u uži izbor sa 12 drugih porodičnih terenaca u 13. izdanju nagrada, a pobednika je odabrao međunarodni žiri sa članovima iz 45 zemalja. Proglašavajući nagradu, izvršna predsednica WWCOTY nagrada Marta Garsija (Marta García) je izjavila: „Jeep Avenger je zasluženi pobednik u svojoj kategoriji. Sa jedne strane, on je nasledio svu legendu brenda Jeep, ali istovremeno je i potpuno osvežen sa svojim 100% električnim pogonom. On je posvećenost budućnosti koju će kupci ceniti“.
Nagrada za automobil godine po izboru žena je jedini skup automobilskih nagrada koji dodeljuju isključivo ženski automobilski novinari. Vozilima u okviru WWCOTY nagrada se daju ocene za izvrsnost u svojim segmentima. Aspekti poput bezbednosti, kvaliteta, cene, dizajna, lakoće upravljanja, benefita i ekološkog otiska su uzeti u obzir od strane sudija. Ove godine, rad žirija je obeležila evolucija industrije ka efikasnijim i održivijim modelima. Avenger je impresionirao sudije sa svojim „uspešnim dizajnom, odličnim terenskim sposobnostima“ i malim uticajem na okolinu.
https://www.garaza.rs/jeep-avenger-prog ... boru-zena/
Posetite www.garaza.rs !
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Idemo, PureTech
TapaT
TapaT
Je l se taj auto pravi u još nekoj boji?
I u DE počinje cena od 23500 EUR.
Поздрав, како иде продаја овог аутомобила, нигде га не видим у Новом Саду ни у околини.
- pedja
- član 001
Videh par komada po BGu (nijedan žuti). Mali je nekako (realno je kratak), ali lepo izgleda.
TapaT
TapaT
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Juče sam prvi put video Avengera uživo, parkirao se bukvalno ispred moje garaže, nov- novcijat, crne boje, vidim po diskovima i pločicama koji su se videli kroz felne (i bili besprekono čisti - novi, btw TRW ) da je bukvalno taj dan ili prethodni isteran iz salona. Jako je lep auto, sviđa mi se taj oblik/četvrtasti dizajn koji Jeep gura na svim modelima. Četvrtast ali zaobljen taman koliko treba. Veličine je otprilike Captura.
- pedja
- član 001
Kraći je, osetno (za tu veličinu), preko 10cm sigurno.
Renegejd je veličine Kaptura.
TapaT
Renegejd je veličine Kaptura.
TapaT
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Mene najvise podseca na Moku. Video sam ih u Italiji dosta, a Jeep imao sam utisak da je cesci od Fiata i Alfe zajedno.
Razgledao sam zimus u salonu Avengera.
Sve i nekako, ali, jednu stvar teško da mogu da oprostim.
Pozadi za kolena ima mesta manje od očekivanog, uz svo uvažavanje relativno skromnih dimenzija vozila (pa i dužine od oko 408 cm i medjuosovinskog rastojanja od oko 256 cm).
Kada sednem pozadi „iza sebe“, evo kako izgledaju moja kolena u mom Jazz-u (slične dužine, a oko 3 cm manjeg medjuosovinskog rastojanja ), a kako u Avengeru. U Jazz-u mnogo više mesta za kolena (za glave je pozadi više mesta u Avengeru).
Žao mi je što sada ne mogu da nadjem fotografiju mojih kolena pozadi u Renegade-u. Značajno više mesta nego u Avengeru, mada ima samo za oko 3 cm veće medjuosovinsko rastojanje od Avengera). I kažem, sa tim detaljem Avenger mi je baš pao.
Sve i nekako, ali, jednu stvar teško da mogu da oprostim.
Pozadi za kolena ima mesta manje od očekivanog, uz svo uvažavanje relativno skromnih dimenzija vozila (pa i dužine od oko 408 cm i medjuosovinskog rastojanja od oko 256 cm).
Kada sednem pozadi „iza sebe“, evo kako izgledaju moja kolena u mom Jazz-u (slične dužine, a oko 3 cm manjeg medjuosovinskog rastojanja ), a kako u Avengeru. U Jazz-u mnogo više mesta za kolena (za glave je pozadi više mesta u Avengeru).
Žao mi je što sada ne mogu da nadjem fotografiju mojih kolena pozadi u Renegade-u. Značajno više mesta nego u Avengeru, mada ima samo za oko 3 cm veće medjuosovinsko rastojanje od Avengera). I kažem, sa tim detaljem Avenger mi je baš pao.
Avenger je fino podignuti gradski auto tipa clio ili peugeot 208. U toj klasi i neočekujem da ima puno mesta u drugom redu. Verovatno je moglo biti komotnije za koji cm da su recimo smanjili gepek ( 355 lit). Kako god, izgleda baš dobro .
Here is the Jeep Avenger which uses a 1.2 liter turbocharged thermal engine under its front hood aided by micro-hybridization. This develops a power of 136 horsepower distributed to the front axle by a six-speed double-clutch automatic transmission.
The rear axle is powered by a 21 kW electric motor, or 28 horsepower. This allows intelligent management of the transmission.
The rear axle is powered by a 21 kW electric motor, or 28 horsepower. This allows intelligent management of the transmission.