Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Post od Saša »

Znači, šanse nema da upali bez ključa, a on ipak upalio. :D Kod tog auta očigledno da nije štošta bilo ispravno, moguće da je onaj FIAT Code sistem bio van funkcije, crkla antenica oko brave ili nešto slično. Možda je držao negde u autu i rezervni ključ? Ko će ga znati.

Mićo, da nije možda iz Obrenovca, jel bio poplavljen? I to mi pada na pamet... :)

TT
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Ne, pouzdano znam da nije obrenovac.penzos ga kupio novog, dao neku skodu u reciklazu i uzeo punta. Pa taj auto je garaziran, presao oko 30k km.tih par dana je bio napolju jer krece garazu. Eto, baksuz

Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Nova kola, jbt...
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Pišete kao da je slučaj iz dosijea x!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

mića napisao:Eto, baksuz Slika
Pa sad, diskutabilno je da li je bolje to sto se zapalio napolju i "povukao" jos jedan auto sa sobom ili da se kojim slucajem zapalio u garazi... :ccc:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

Čekaj, ako je radio na visokim obrtajima, onda je išao bar 40km/h, a nije skakutao!? To su nepojmljive činjenice. Čim je skakutao, išao je na anlaser. Inače, što bi skakutao?

Danas ostavljen puntašin na popravku alternatora. Valjda je kvar dobro detektovan, da ne bude uludo bacanje para.
Era
Reactions:

Post od Era »

Danas remontovan alternator. Čini mi se da auto radi tiše. U pitanju je bio pokretni deo koji je kriv, pa su to ravnali - obrađivali. Ta nervanost je zapinajla u telo alternatora, pa je oštetila i namotaje itd. Zamenjeni su i lageri, iako nisu bili navodno tako loši. Sve me je koštalo 4500 dinara, sa radom 3 majstora. Valjda će sad da bude dobro. Kao, uzrok je prodor vode i soli.
Mehaničar me je upozorio da je auto napred skroz korodirao i delom truo na glavnim nosačima :o
Kad bude lep dan moram se podvuću da vidim šta ima dole.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Koje ti je godište auto? Nisi ga do sada predstavio ovde?
Era
Reactions:

Post od Era »

Auto je Z10, 2006 godište, kupljen nov u salonu u Čačku 2007 godine. Crna metalik, osnovna oprema + klima. Nema ni naslone za glavu pozadi. Primerak napravljen u Italiji.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Nisam probao da ga upalim na kljuc i da je u brzini. A sa druge strane kako se nije ugasio kad je naisao na prepreku.
Realno jedina opcija je da je spojio anlaser, pa je skakutao.

Sale aj probaj da upalis tbog u brzini bez kvacila pa nam razbi misteriju. :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Upaliće sigurno ako ga pališ tako ključem, tu nema sumnje, nego je i meni čudno kako se nije ugasio kada je udario u taj drugi auto. Pa nije to ULT, ima slabašnih 60 konjića. E sad, da li je i verovati tom očevicu da je motor stvarno radio, odnosno nije samo anlasovao?

@Era

Kako je moguće da je tako prorđao i odakle so u alternatoru? Jes ti negde ulazio u more sa njim? Ili je naprskalo zimi od ceste...? Punto ima pocinkovanu limariju i to se prosto ne dešava. Prvi si vlasnik? Da nije lupan pa peglan?
Era
Reactions:

Post od Era »

Nije lupan auto, sem malo desnih zadnjih vrata koja su ofarbana da se ne primećuje ništa. Naravno u moru nije bio :)
Kod nas ima soli i rizle na putevima pola godine. Moram da pogledam tu rđu. Do sada sam mazao sajtne odozdo crnom bojom, jer kamenje obije boju. A ispod kola nisam zagledao.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Stvarno mi je čudno da tako prorđa, pa još primerak iz Italije. Ne bi smelo da se dešava.

Da nije mastor video onaj žuti lepak kojim su spajani delovi karoserije pa je pomislio da je to krenula rđa?

Punto je inače imao garanciju od 8 godina na koroziju...
Era
Reactions:

Post od Era »

Stvar sa korozijom na mojoj Z10, nije naivna. Šta činiti?
Prikačeni fajlovi
IMG_20150711_140752.jpg
IMG_20150711_140737.jpg
IMG_20150711_140723.jpg
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Očistiti, staviti zaštitu i šuspleh.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori