Alfa Romeo - generalna tema
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: A4, A6, Q5 koji?
Temu nisam pratio jer je od naslova viđeno već kuda ide. Drago mi je da je autor teme našao auto koji mu odgovara i mislim da je kupio odličan auto. Isto kao što je i Nenad pametno uradio.
Ja Alfu generalno nešto ne gotivim, ali bi 159 rado vozio.
Ja Alfu generalno nešto ne gotivim, ali bi 159 rado vozio.
Posetite www.garaza.rs !
Sada pogledah:
320D: 164ks, 340Nm, slabiji u ubrzanjima i medjuubrzanjima.
159 2.4jtdm: 200ks, 400Nm, bolja u ubrzanjima i medjuubrzanjima.
Kako to Bmw ima na 2 staze, bolje vreme?
Da nije mozda, sta ja znam, kojim slucajem, zato sto ima bolje lezanje u krivinama?
Iste rezultate ima i 2.2 JTS.
Pominjem 2 staze, zato sto nema podataka za druge.
Kao sto sam rekao, ono sto vama deluje da bolje lezi, ne mora da znaci da zaista i bolje lezi.
Brojevi ne lazu, osecaj moze da slaze.
159 u odnosu na 156 nema sta da trazi, sto se voznje tice.
I da, menjac je neprecizan i labav.
Evo, neka kaze neko ko nije Alfa fanatik, a vozio je 159, kakav je menjac u 159.
@Trojanac
Niko nigde nije rekao da je Alfa los auto, cak ga zaista stavljam u premium segment, ali se zanositi da je nekakav karting, i to stalno napominjati je smesno i dosadno.
320D: 164ks, 340Nm, slabiji u ubrzanjima i medjuubrzanjima.
159 2.4jtdm: 200ks, 400Nm, bolja u ubrzanjima i medjuubrzanjima.
Kako to Bmw ima na 2 staze, bolje vreme?
Da nije mozda, sta ja znam, kojim slucajem, zato sto ima bolje lezanje u krivinama?
Iste rezultate ima i 2.2 JTS.
Pominjem 2 staze, zato sto nema podataka za druge.
Kao sto sam rekao, ono sto vama deluje da bolje lezi, ne mora da znaci da zaista i bolje lezi.
Brojevi ne lazu, osecaj moze da slaze.
159 u odnosu na 156 nema sta da trazi, sto se voznje tice.
I da, menjac je neprecizan i labav.
Evo, neka kaze neko ko nije Alfa fanatik, a vozio je 159, kakav je menjac u 159.
@Trojanac
Niko nigde nije rekao da je Alfa los auto, cak ga zaista stavljam u premium segment, ali se zanositi da je nekakav karting, i to stalno napominjati je smesno i dosadno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja ga nisam vozio, čekam neku priliku da uzmem od Nidže, ali na duže malo. Meni karting ne treba niti sam ljubitelj brzine ni krivine, ali mi se auto kao auto generalno sviđa.
Posetite www.garaza.rs !
Prvo netačno je da 159 nema šta pored 156 da traži, ko god da ti je to rekao debelo te je slagao.
Ne znam šta si to vozio ali 9 tka ne da nema labav menjač, nego je tvrd ko kamen, skoro bez lufta i veoma precizan. Ako nešto može da smeta to je njegova težina dok se šalta i što ne briljira kad se vozi oštro.
Meni to sve savršeno odgovara, mnogo više nego lakoća vožnje Škode.
Uostalom čemu ova diskusija? Zapamti gde smo stali pa se razuveri lično. Bar 5x do sad si mogao sve te sitnice da proveriš svojim očima.
Tapatalk Pro
Ne znam šta si to vozio ali 9 tka ne da nema labav menjač, nego je tvrd ko kamen, skoro bez lufta i veoma precizan. Ako nešto može da smeta to je njegova težina dok se šalta i što ne briljira kad se vozi oštro.
Meni to sve savršeno odgovara, mnogo više nego lakoća vožnje Škode.
Uostalom čemu ova diskusija? Zapamti gde smo stali pa se razuveri lično. Bar 5x do sad si mogao sve te sitnice da proveriš svojim očima.
Tapatalk Pro
Ja da nisam probao, ne bih tako pricao.
Nema sta da mi kaze, vozio sam oba, razlika je poprilicna.
156 je mali autic, gde ja od butine ne mogu da ubacim u 1. brzinu, ali je takodje i osetno bolji za voznju.
Verovatno zbog dosta manje kilaze, ali je to nebitno.
Nema sta da mi kaze, vozio sam oba, razlika je poprilicna.
156 je mali autic, gde ja od butine ne mogu da ubacim u 1. brzinu, ali je takodje i osetno bolji za voznju.
Verovatno zbog dosta manje kilaze, ali je to nebitno.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: A4, A6, Q5 koji?
Mislim da je u svoje vreme 156 bila daleko bolje pozicionirana u klasi nego sto je to slucaj sa 159.
Dalje 156 je zarila i palila u motosportu, a 159 ne.
156 je imala taj neki alfa smek, lagana, okretna, a 159 kao tenk, mozda je i preciznija, ali definitivno sterilnija.
To je neki moj utisak.
P.s. menjac nije labav, mada nije ni olicenje preciznosti, ali solidan sve u svemu, nemam neke zamerke na njega.
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
Dalje 156 je zarila i palila u motosportu, a 159 ne.
156 je imala taj neki alfa smek, lagana, okretna, a 159 kao tenk, mozda je i preciznija, ali definitivno sterilnija.
To je neki moj utisak.
P.s. menjac nije labav, mada nije ni olicenje preciznosti, ali solidan sve u svemu, nemam neke zamerke na njega.
Opelov uticaj.Ivan napisao: a 159 kao tenk, mozda je i preciznija, ali definitivno sterilnija.

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Meni je GP treci fiat punto po redu u sport varijanti, imao sam keca, dvojku i sada GP.
Daleko je bolji auto po skoro svim parametrima, ali je tezina sa 950kg skocila na 1280kg, koji horor jbt udebljao se kao da nije izlazio iz mcdonaldsa, zamisli da na ovako nasviran motor imam 300kg manje.
P.s. meni je losiji osecaj u odnosu na prethodnike.
Daleko je bolji auto po skoro svim parametrima, ali je tezina sa 950kg skocila na 1280kg, koji horor jbt udebljao se kao da nije izlazio iz mcdonaldsa, zamisli da na ovako nasviran motor imam 300kg manje.
P.s. meni je losiji osecaj u odnosu na prethodnike.
Zamerke su na nivou toga da je Alfa 159 sportski auto, a retko sta ima sportsko.
Daleko od toga da je to los menjac, kao neki drugi koje sam imao prilike da probam, ali daleko i od toga da je pri vrhu klase.
Nisam probao BMW-ov manuelac, ali u odnosu na Mercedesov, a pogotovo Audijev, Alfin je jednostavno losiji.
U krivine ta Alfa 2.4 jtdm nije nista bolje ulazila od mog automobila, cak sam imao osecaj da sporije moram da udjem, ali je jedino volan prenosio dosta vise informacija.
Volan u Mercedesu je totalno tup, ali je zato moguce malim prstom voziti kroz ulicice u centru, dok je Alfin tezi i od Bmw-ovog, od kog mi iskreno, nije bio bolji.
Daleko od toga da je to los menjac, kao neki drugi koje sam imao prilike da probam, ali daleko i od toga da je pri vrhu klase.
Nisam probao BMW-ov manuelac, ali u odnosu na Mercedesov, a pogotovo Audijev, Alfin je jednostavno losiji.
U krivine ta Alfa 2.4 jtdm nije nista bolje ulazila od mog automobila, cak sam imao osecaj da sporije moram da udjem, ali je jedino volan prenosio dosta vise informacija.
Volan u Mercedesu je totalno tup, ali je zato moguce malim prstom voziti kroz ulicice u centru, dok je Alfin tezi i od Bmw-ovog, od kog mi iskreno, nije bio bolji.
Bezveze se zalećeš sa tim izjavama. Ne znam šta si to probao, ja ta kola vozim stalno i dokazaću ti prvom prilikom koliko grešiš. 159 posedujem, 156 vozim stalno i to fabričku TI sa sportskim vešanjem. Razlike u vožnji su vrlo male, a to je zapravo fascinantno s obzirom na razliku u prirodi platforme i ogromnu razliku u težini i dimenzijama. Na dosta većem automobilu su uspeli da sačuvaju veoma sličan osećaj za volanom.
U svaki drugi auto kad sednem potrebno je kratko navikavanje, pre svega jer sa Alfom je potreban osetno manji pokret volanom za isti zaokret točkova. Iz 159 u 156 (i obrnuto) nije potrebno nikakvo navikavanje, kao kod kuće.
Tapatalk Pro
U svaki drugi auto kad sednem potrebno je kratko navikavanje, pre svega jer sa Alfom je potreban osetno manji pokret volanom za isti zaokret točkova. Iz 159 u 156 (i obrnuto) nije potrebno nikakvo navikavanje, kao kod kuće.
Tapatalk Pro
Ja se ne zalecem sa izjavama, za razliku od tebe.
To su moji utisci, koji se ocigledno razlikuju od tvojih.
Ja nemam razloga da pljujem 159, ili da hvalim 156.
To su moji utisci, koji se ocigledno razlikuju od tvojih.
Ja nemam razloga da pljujem 159, ili da hvalim 156.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Nije cudno da 159 2.4 jtdm hoce preko nosa, ako Heroj na to misli. A i niko ovde ne tvrdi da je 159 sportski auto, to je malo glupo tvrditi za jedan dizel sedan, ne znam sto te je to toliko pogodilo. Pricalo se o tome da lezi odlicno, i da je osecaj na volanu, dosta dobar, sto si i sam napisao. A onaj "kultni" snimak, iako je smorio i Boga i oca, je zaista validan dokaz, jer auto stvarno lezi dosta dobro, u svakom slucaju je iznad proseka klase, i o tome mozemo diskutovati, ali je najbolje probati.
I da, verujem da ti nije bilo svejedno da ga vozis kroz krivine istom brzinom kao i svoj auto, kao i to da se tezak auto, i tezak motor sigurno osecaju. Ova tema lako moze otici u pravcu diskutovanja prednji vs zadnji pogon.

Ako pogledamo modele u testu, videćemo sledeće:
BMW E90 2005, novi model
Alfa 159 2005, novi model
Mercedes W203 2001, novi model
Audi B7 2004. ali restajling B6, dakle platforma 2001.
Honda Accord 7 gen, 2003, novi model
Po ovome bih očekivao da Alfa i BMW zauzmu prva 2 mesta jer su najnoviji.
Alfa je jedan od najlepših automobila u klasi, a po ceni odlična kupovina.
Unutra mi već nije ostavila neki utisak kvaliteta, ali model koji sam gledao je bio sa slabijom opremom, bez kože i navigacije.
Ima kod mene u komšiluku crna sa alu retrovizorima, 18 felnama, kožom, crvenim kočionim kleštima, vrhunski izgleda, svaki put se okrenem.
@xxmarkoxx Čestitam na kupovini, u zdravlju da je voziš!
BMW E90 2005, novi model
Alfa 159 2005, novi model
Mercedes W203 2001, novi model
Audi B7 2004. ali restajling B6, dakle platforma 2001.
Honda Accord 7 gen, 2003, novi model
Po ovome bih očekivao da Alfa i BMW zauzmu prva 2 mesta jer su najnoviji.
Alfa je jedan od najlepših automobila u klasi, a po ceni odlična kupovina.
Unutra mi već nije ostavila neki utisak kvaliteta, ali model koji sam gledao je bio sa slabijom opremom, bez kože i navigacije.
Ima kod mene u komšiluku crna sa alu retrovizorima, 18 felnama, kožom, crvenim kočionim kleštima, vrhunski izgleda, svaki put se okrenem.
@xxmarkoxx Čestitam na kupovini, u zdravlju da je voziš!

Kada sam vozio novi BMW X5, primetio sam da je polozaj sedenja dosta visi nego u Alfi 159. Takodje njegov automatik se lakse salta nego Alfin rucni.