Enterijer automobila
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Re: Kvalitet Alfa Romea
To sto imas ti mu dodje nesto kao alcantara?
Otkud ti da je alcantra loša za održavanje? Zapravo ništa lakše ne postoji, ima sve prednosti kože, a ne mora da se maže. U pitanju je 90% veštački i veoma tehnološki napredan materijal, a 10% je prirodna koža.
Usisam i brisnem vlažnim maramicama, i bude ko nova. Zar može prostije?
Tapatalk 4
Usisam i brisnem vlažnim maramicama, i bude ko nova. Zar može prostije?
Tapatalk 4

Alcantara je najjaci i najbolji materijal koji mozes da pozelis u enterijeru.
Trpi apsolutno sve, ne moze da se iskrza rajfeslusom, pere se, cisti, usisava. Postoji cak i tecnost za ciscenje svih mogucih fleka, pa cak i lepka, tako da ne ostane nikakav trag.
Alkantara uvek izgleda nekako ucebano i dovoljno je prstom da predjes da ostavis trag pa je mozda zbog toga mislio da je teska za odrzavanje i verovatno bih i ja dobro razmislio sa tim. Bmw prodaje neki poseban preparat za odrzavanje.
I ne znam otkud ti nidzo da ima prirodne koze u alkantari. -
wiki
Alcantara is composed of about 68% polyester and 32% polyurethane
I ne znam otkud ti nidzo da ima prirodne koze u alkantari. -
wiki
Alcantara is composed of about 68% polyester and 32% polyurethane
Ajde ovako. Alcantara ce duze da izdrzi nego prirodna koza. Kozu je dovoljno da 2x zakacis rajfeslusom i cao djaci, pocepala se.
Alcantara se vremenom uceba, a to se resi onom masinicom za dzempere. Postoje preparati za odrzavanje, isto kao i za kozu. S vremena na vreme se ocisti, iscetka...
Alcantara nece ispucati od prelamanja, nece ispucati od sunca, nece biti 250 stepeni leti i -30 zimi itd.
U kolima starim 15-20 godina ce i koza i alkantara i plis izledati ocajno, ako se ne odrzavaju i ako se ne cuva auto.
Radi se kombinacija koza/alkantara zbog izgleda, i takva sedista zaista jesu najbolja.
S tim sto je naravno Alcantara od pre 15 godina manje izdrzljiva od ove danas.
Al to moze u neku drugu temu. Od onih gore bih izabrao Merc samo zbog enterijera, na e90 mi se ne svidja u 90% slucajeva...
Alcantara se vremenom uceba, a to se resi onom masinicom za dzempere. Postoje preparati za odrzavanje, isto kao i za kozu. S vremena na vreme se ocisti, iscetka...
Alcantara nece ispucati od prelamanja, nece ispucati od sunca, nece biti 250 stepeni leti i -30 zimi itd.
U kolima starim 15-20 godina ce i koza i alkantara i plis izledati ocajno, ako se ne odrzavaju i ako se ne cuva auto.
Radi se kombinacija koza/alkantara zbog izgleda, i takva sedista zaista jesu najbolja.
S tim sto je naravno Alcantara od pre 15 godina manje izdrzljiva od ove danas.
Al to moze u neku drugu temu. Od onih gore bih izabrao Merc samo zbog enterijera, na e90 mi se ne svidja u 90% slucajeva...
- carov2
- Kontakt:
Re: Enterijer automobila
Verovatno i tu zavisi kakvog je kvaliteta alcantara...ova u Lanci mi se nije bas pokazala, videcemo kakva je ova u BMW-u...A takodje zavisi i kakvog je kvaliteta koza, mora biti bas mekana i osetljiva da bi se tako lako iscepala, moja je u odlicnom stanju ali je i vrhunskog kvaliteta, marke Poltrona Frau, i nikakvih problema, ali se slazem i sa tobom, vidjao sam automobile stare par godina sa kozom u ocajnom stanju...Verovatno se kod mene potrefilo, vrhunska koza i alcantara slabijeg kvaliteta...
Evo kako se bilo iscepalo to sediste, auto je kupljen 2004. sa 90000km predjenih, a negde kod 170000km je vec bilo iscepano...

Evo kako se bilo iscepalo to sediste, auto je kupljen 2004. sa 90000km predjenih, a negde kod 170000km je vec bilo iscepano...

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
I meni deluje plisano,kao i u 159.
Samo ona 159 sa polukozom,i alkantarom mi deluje kao prava alcantara.
Samo ona 159 sa polukozom,i alkantarom mi deluje kao prava alcantara.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
To je cist plis koliko mi se cini 
Ili neka wanabbe alcantara

Ili neka wanabbe alcantara

Brzine idu u H-a !!!

Ovo ce da resi sve dileme... Alcantara – czyszczenie i pielęgnacja [poradnik]
http://autokult.pl/2012/06/06/alcantara ... a-poradnik

http://autokult.pl/2012/06/06/alcantara ... a-poradnik
- carov2
- Kontakt:
Ma prava alcantara, tu nema diskusije, Lanca je prakticno promovisala taj materijal, medju prvima je pocela da ga ugradjuje...
E sad, ovo moje je bilo toliko prljavo i ucebano da vise nije ni licilo na alcantaru, vec su samo pojedini delovi bili prakticno netaknuti...eto i nekih slika...materijal se toliko brzo uceba da to nije istina, ja tada nisam znao te fore o odrzavanju o kojima Next prica, a delovao mi je osetljivo, da sam mislio i prilikom usisavanja da cu da ga ostetim, o mogucim flekama, kojih hvala bogu nisam imao, necu ni da pricam, ali vidim da kaze Next da i za to ima leka, stvarno nisam znao.

Imam kuci i enterijer od plisa, u istoj boji, toj crvenoj, od stranca koji mi je donirao motor za staru kappu, i po izdrzljivosti ne moze da se poredi, kao nov je i ako je presao oko 300000km, dao sam drugu jedno sediste, on odneo na dubinsko pranje i napravio od njega ovo...

E sad, ovo moje je bilo toliko prljavo i ucebano da vise nije ni licilo na alcantaru, vec su samo pojedini delovi bili prakticno netaknuti...eto i nekih slika...materijal se toliko brzo uceba da to nije istina, ja tada nisam znao te fore o odrzavanju o kojima Next prica, a delovao mi je osetljivo, da sam mislio i prilikom usisavanja da cu da ga ostetim, o mogucim flekama, kojih hvala bogu nisam imao, necu ni da pricam, ali vidim da kaze Next da i za to ima leka, stvarno nisam znao.

Imam kuci i enterijer od plisa, u istoj boji, toj crvenoj, od stranca koji mi je donirao motor za staru kappu, i po izdrzljivosti ne moze da se poredi, kao nov je i ako je presao oko 300000km, dao sam drugu jedno sediste, on odneo na dubinsko pranje i napravio od njega ovo...

Ok,ovde sam dosao do zakljucka,da ocigledno nije svaka alcantara istog kvaliteta...
Imao sam prilike da se vozim u ML-u sa alcantarom,i u Audiju A5 sa alcantarom,i ono je veoma kvalitetan materijal,uopste ne lici na ove sto ste vi postavljali.
Imao sam prilike da se vozim u ML-u sa alcantarom,i u Audiju A5 sa alcantarom,i ono je veoma kvalitetan materijal,uopste ne lici na ove sto ste vi postavljali.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- carov2
- Kontakt:
I ja sam se vozio u ML-u sa alcantarom, samo sto je bila crne boje, inace se pod prstima ponasa isto...Boja utice na utisak, pogotovo kod slikanja...ali verujem i ja da je nesto kvalitetnija ta kod Mercedesa....