Koji sad fiatov, da se razumemo u opelu postoje samo 2 fiatova motora u osnovi, 1.3 i 1.9 cdti, i to su doterani nije cista kopija, svi ostali su opelovi narosito benzinci, a kad vec pominjete te fiatove, i fiat je dobio opelove benzinske 1.6 motore koji ima u stilu u zamenu, i jos neke tehnologijeFloyd napisao:Ako je za utehu u novom Opelu sa fiatovim motorom ne bi trebao da imas nikakve intervencije bar prvih 100kkm
Zajedničke platforme i motori kod različitih proizvođača
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
Zajedničke platforme i motori kod različitih proizvođača

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Astra J 1.6 turbo Cosmo
Pa rekao je u "novom" Opelu, znaci u Corsi, 1,3dizel
Vagenovci, povlacim sve o vama i fanatizmu. Dobri ste vi
Vagenovci, povlacim sve o vama i fanatizmu. Dobri ste vi

pa samo toliko, oba dizela u ponudi su FIatovakvcali napisao:Koji sad fiatov, da se razumemo u opelu postoje samo 2 fiatova motora u osnovi, 1.3 i 1.9 cdti, i to su doterani nije cista kopija, svi ostali su opelovi narosito benzinci, a kad vec pominjete te fiatove, i fiat je dobio opelove benzinske 1.6 motore koji ima u stilu u zamenu, i jos neke tehnologije

A niko ti nije napao Opelo, opusti se

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Koji sad drugi, kad je trenutno u ponudi samo 1.3?
Imaju jos 2 dizela, tj bloka motora, 2.0 cdti i 1.7cdti..

Imaju jos 2 dizela, tj bloka motora, 2.0 cdti i 1.7cdti..
Brzine idu u H-a !!!

pa i taj 2.0 je nekad bio Mjet...
Uvek bilo i bice - Opel ne ume da napravi dobar dizel motor
Uvek bilo i bice - Opel ne ume da napravi dobar dizel motor

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Nije to taj, cini mi se... Vec smo pisali negde o tome, da to nije fiatov motor.. Bar koliko me secanje sluzi, mrzi me da googlam...
Brzine idu u H-a !!!

- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
Nije!

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
A što vam je to toliko strašno što vozite u stvari Fijata -treba da ste srećni, da se radujete, to vam je najbolji dizelaš...

Ne staj im na muku. 

- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Ko ne ume, uzme od onog ko ume...opel od fiata, mercedes od renoa...nista cudno 

Koliko znam mj je nastao kao saradnja fiata i gm, kojom su unapredili jtd.
1.9 i kod fiata i kod opela i kod saab i kod alfe su identicni u milimetar. Jedina stvar koju je opel "unapredio" je usisna grana i tu ga je ukakio
Da ne bude da je samo opel ukakio, i bmw ima je imao identican problem sa usisnom granom na 2.0 dizelu 
Za taj 2.0 dizel, ciji je blok i glava, zna li se?
1.9 i kod fiata i kod opela i kod saab i kod alfe su identicni u milimetar. Jedina stvar koju je opel "unapredio" je usisna grana i tu ga je ukakio

Za taj 2.0 dizel, ciji je blok i glava, zna li se?
Astri je crkao termostat na 35.000 km jer nema fiatov motor. 

Kako nije!?kvcali napisao:Nije!

Zar 2.0 dizel u insigniji i najnovijoj astri nisu su 2.0 Multijet iz Fiat Brava,Alfe 159...
Ja nisam nigde rekao da su benznici u fiatu dobrikvcali napisao:i fiat je dobio opelove benzinske 1.6 motore koji ima u stilu u zamenu

pedja napisao:Vagenovci, povlacim sve o vama i fanatizmu. Dobri ste vi

Svi dizeli osim 1.7 u Opelu su fiatovi...to sto je Opel na njima nesto budzio, negde i precenio sebe (biturbo varjanta 2.0) ne menja nista bitno.
Ja samo govorim moja iskustva sa Alfe gde na motoru apsolutno nista (osim prljavog EGR-a, sto je normalno) nije dirano za skoro 120kkm.
Fiatu se mogu osporiti mnoge stvari ali da zna da napravi odlican dizel, zna

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Kao što neko reče, i to treba shvatiti vrlo ozbiljno, to što su u Opelu Fiatovi dizeli je dobra stvar za Opel. Očigledno da neki koji misle da zezaju "opelaše" na konto toga ("...imaš Fiatov motor buhahaha..."), kao i neki vlasnici Opela koji se upiru da to minimiziraju ("...ali oni su to doradili, nije to to...") imaju pogrešnu percepciju stvari. Ne znam odakle neko ima shvatanje da je Opel firma koja je u nečemu "iznad" Fiata.
A Fiatovi benzinci su takođe jako, jako dobri, neki od njih i legendarni.
A Fiatovi benzinci su takođe jako, jako dobri, neki od njih i legendarni.