Testovi automobila - Opšta tema o modelima

Utisci nakon vožnje nekog automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Testovi automobila - Opšta tema o modelima

Post od Xepoj87 »

Ako ti je to utisak za auto za koji si rekao da nije nista posebno ili sta vec, ne smem da zamislim sta bi napisao da si se odusevio nekim kolima :D

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

E da, i menjac je labav za vw. Rucica lepo lezi u ruci ali ima malo lufta na foru pezo menjaca

Pa generalno je auto dobar,samo meni nije legao, imajuci u vidu da je nov audi ocekivao sam da ostavi malo bolji utisak. Ne mogu da kazem da je auto los kad nije, ne moze se reci da nesto ne valja. Ko trazi auto ove klase,hoce pouzdanost,kvalitet, solidan motor ovo je dobar izbor.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ko hoce tako nesto, kupice napucanog Leona, koji je pritom i lepsi :kezo:

Onaj ko hoce Audi, kupice ovo.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Slažem se, ali šta misliš koliko nemaca će to da uradi :D
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Eto sta ti je pravi vozac, za 500km skonta i da je kvalitetan i da je pouzdan :D

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Nedostajao sam ti vidim :D
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Xixi :)

Sent from my Sony
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

stefanan napisao:Nekih 50ak km je bilo na krivudavom seoskom putu,jos neka mala brdasca, ogranicenje 100. Tu sam ga malo forsirao,vozio do 120,preko vec nije ni sigurno,gume su skripele zamalo i da uletim u jednu njivu. Ok lezi u krivinama,mada volan+gume nisu ostavljali bas pouzdan utisak.
Audi generalno ostavlja loš utisak u vožnji. Nije to ništa čudno...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Da nisi imao all season gume? Rent a car u Avisu recimo često ima to na kolima.

Tapatalk
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Ne znam, nisam se setio to da pogledam sam sam u papirima video dimenziju guma
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Floyd napisao:
stefanan napisao:Nekih 50ak km je bilo na krivudavom seoskom putu,jos neka mala brdasca, ogranicenje 100. Tu sam ga malo forsirao,vozio do 120,preko vec nije ni sigurno,gume su skripele zamalo i da uletim u jednu njivu. Ok lezi u krivinama,mada volan+gume nisu ostavljali bas pouzdan utisak.
Audi generalno ostavlja loš utisak u vožnji. Nije to ništa čudno...
Kad se poredi npr sa bmw-om onda ostavlja los utisak u voznji. Kad sednes iz bmw-a u audi oseti se razlika. Zadnji pogon i bolje ogibljenje daju vidljive rezultate
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Vozio sam pre par dana novi BMW 116i ,star oko mesec dana sa nešto preko 1k km pređenih.

Uživo, prvi utisak, je da je mnogo lepši i skladniji nego na slikama, pogotovo farovi. Rekao bi neka diskretna elegancija sa malo dinamičnih linija.
Tek kada sam seo na vozačko mesto, utisak je bio potpun i unutra je jednostavno odličan za C segment. Materijali su odlični, završna obrada, bogata oprema. Posebno me je oduševio sam položaj za volanom.
Nazad baš i nema previše mesta ,al dobro.
Radi se o turbo benzincu od 1500 kubika, nešto oko 110 ks , međutim 3 cilindra.
Tu sam priznajem imao predrasudu, reko ovo sad kad krene da klopara...međutim...čim sam ga upalio :bravo: , mislim da velika većina nebi ni provalili da se radi o 3 cilindra, ni na leru nema nekih vibracija ,rad lep ujednačen. Čak je i sam zvuk ok, izgleda da su to postigli preko izduva.
Auto je u vožnji vrlo dobar iako realno `nepuca` od snage, može da se vozi lepo, dinamika auta je odlična, tu bi bilo kakva zamerka bila traženje dlake u jajetu. Udobnost je vrlo solidna ,nije pretvrd.
Što se motora tiče, ponaša se kao moderni dizeli, stim što voli i da se zavrti a tada ima čak i pomalo rezak zvuk, što me je priznajem iznenadilo. Među ubrzanja su bolja nego sto bi se očekivalo od auta koji ima deklarisano 10,7 sek od 0-100km/h.
Ukupno unutrašnjost je ostavila odličan utisak u smislu kvaliteta, motor je sasvim ok za nekoga ko nije previše zahtevan, a ovaj mi je ukupno lepši od predhodnih generacija.
Potrošnja po bordu na 1150km je 6,7 l. Ja sam ga jedno vreme vozio malo oštrije i tako je neki prosek (grad i malo auto puta) bio malo preko 8 l.
dodatak: Sedista su u ovom kožna i jednostavno su odlična.
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Taj motor malo kad se pogura cipom bice sasvim pristojan sa nekih 150-60 hp :)
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

@ROCK Lepo onda :)

Dosao je na red sledeći, pravi porodični a unutra sveeeee :presrecan:

Vozio sam BMW 2 active tourer 218i

Premijum MPV-jednostavno rečeno.

Spoljašnji izgled pomalo rezervisan, iz nekih uglova izgleda lepo iz drugih prilično obično/neupadljivo. Možda su to i hteli da postignu.
Unutra, šta reći sem Merca (pošto OOOO nema MPV) nema dostojnu konkurenciju. Prostran i nazad i napred, odlični materijali.
Opremu da ne navodim svu pošto je ovo jedan od viših paketa, odlična-LED ambijentalno svetlo, koža, MF sportski volan, senzori za kišu, parkiranje, LED farovi...
Motor je iste zapremine kao u seriji 1 koju sam vozio, turbo benz 1500ccm, 136 ks, 220 nm obrt momenta već od 1250 o/min, automatik 6 brz. Radi tiho i bez vibracija.
S obzirom da je MPV dinamika u vožnji je odlična, naravno ne u poređenju s limo ili hb autima-tada bi se moglo reći dobra, ali je zato vrlo udoban. Vožnja izuzetno tiha, baš pristojan konfor. Visoko se sedi, normalno. Ubrzanje do 100 je 9.2 sek, a među ubrzanja su vrlo dobra, menjač (iako ne volim automatike) zaista odličan. Farovi su bez preterivanja izuzetni. Vožen je malo oštrije pa se potrošnja bitno razlikuje od fabričkih podataka.
Cena novog jeste velika (s ovom opremom malo preko 30k €) ali tek kada ga vozite shvatite da je nešto drugo u odnosu na većinu segmenta.
Neću postavljati slike spoljašnosti-znate kako izgleda, a evo nekoliko slika enterijera
Ps: evo @dragane samo za tebe ( i Lakija, Flojda naravno) Fordaši ne gledajte :mrgreen:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
stefanan