Servis - Razno
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Servis - Razno
Recimo protokomer ili leptir gasa. Probaj da iscupas protokomer pa tako da ga upalis. Ako se nesto promeni onda je do njega.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Treba drugu neki elektricar u NS. Focus 2010 1.6 benzinac, nece da vergla, samo zatreperi ova sijalica. Kaze da je proveravao akumulator, a tablu je menjao prosle godine, pa da li moguce da mu opet crkla?
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:

Hvala
Servis - Razno
Jel ima smisla ovo objasnjenje za odbijanje garancije za akumulator koji je crkao nakon par godina ili je app fazon? uzgred akumulator za te dve godine naravno nije punjen niti je ostajao prazan. Da li oni mogu da dokazu da su te celije vrisnule usred nepravilnog rada alternatora?

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Lepo su se ogradili sa recju "alternator".
Ako je koriscen normalno, ja bih svakako poslao dopis od strane advokata, pq neka bude i app sa tvoje strane.
Ako je koriscen normalno, ja bih svakako poslao dopis od strane advokata, pq neka bude i app sa tvoje strane.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kakvi supci auuu. Za izbegavanje u sirokom luku.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
U njihovom teksu se baš naslućuje da su se žestoko nalupetali - čak i bez mog nekog naročitog razumevanja u alternator, akumulator i slično. OK, prebacili krivicu na alternator između ostalog, ali ne pije im objašnjenje vodu. Akumulator očigledno nije pražnjen do daske, pa dopunjavan. Sa druge strane, ako se tako nešto i dešavalo slučajno greškom alternatora, to je nešto zbog čega bi sigurno svetlila lampica za alternator na instrument tabli, a i koja bi bila verovatnoća da alternator tako zakaže taman toliko da se akumulator skoro do daske isprazni (i da se auto ne ugasi, ako je benzinac), i da se upali opet tačno kad treba da ga opet dopuni. Plus, pretpostavka da ga alternator onda opet puni prejakom strujom. I to još ne da se desi samo jednom, već nekoliko puta. Verovatno im je ovo copy-paste teskt za odbijanje reklamacije.
Bezobrazluk.
Bezobrazluk.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ajde da krenemo od teksta bez dijakritika. A ovo uvek moze da se napise, a ajd sad ti znaj i dokazi da nije tacno. Znaci vestak, itd., skuplja pita od tepsije. Mene su kod Andreje skinuli fazon sve u granicama, a par dana kasnije mi posle kafe na pumpi auto nije upalio. Sva sreca bio neki aku na akciji, uzeo sam ga jeftinije nego taj pre 3 godine.

Imali smo isti slucaj u firmi sa jednim autom, ja oterao auto tamo gde je kupljen aku koji ke godinu dana star i lik koji prodaje prvo kaze tu nije dobar alternator, onda premerio punjenje i video da je ok, onda ide objasnjenje navodno auto je vozen na kratkim relacijama i akumulator se nije dovoljno dopunjavao i zato crkao, kao ne mogu ja ovo da saljem na reklamaciju jer se vidi da je jedna celija akumulatora naduvena i to je zbog toga. Ja to sve prenesem direktoru moje firme i on im pripretio inspekcijom da vidis kako su brze bolje zvali da nam daju nov akumulator
Crkao mi motor na stari mercedes a prodao malo gradsko auto a moj auto jos se popravlja ahhaha sad busom na 40c kako me krenulo
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ja sam u nekoliko navrata koristio bus. Iskoristio priliku, dok mi dete nije tu, da odradim neke servise.
Mogu reći da sam zadovoljan klimatizacijom u GSPu, bar na linijama koje sam upotrebljavao. Na to sam i računao, jer znam kakvi busevi voze, kao i na to da su odmori i nisu tolike gužve.
Osnovna ideja je bila taksi, ali se ispostavilo da je i ovo bilo sasvim OK, uz malo planiranja rute. Verovatno zato što je bio samo izdvojen slučaj, nekoliko vožnji u dva dana. Istina, jedno jutro sam na posao otišao u pola sedam, "da uhvatim hlada", za svaki slučaj
TapaT
Mogu reći da sam zadovoljan klimatizacijom u GSPu, bar na linijama koje sam upotrebljavao. Na to sam i računao, jer znam kakvi busevi voze, kao i na to da su odmori i nisu tolike gužve.
Osnovna ideja je bila taksi, ali se ispostavilo da je i ovo bilo sasvim OK, uz malo planiranja rute. Verovatno zato što je bio samo izdvojen slučaj, nekoliko vožnji u dva dana. Istina, jedno jutro sam na posao otišao u pola sedam, "da uhvatim hlada", za svaki slučaj

TapaT
Fora je što npr. tržišna inspekcija ovo smatra validnim. Za njih je jedino bitno da se prodavac izjasni o reklamaciji u roku, način na koji je odgovorio itd, ali za njih je nebitno da li je reklamacija prihvaćena ili ne. Ako se izjasnio u predviđenom roku i ispoštovao sve zakonske formalnosti, što se njih tiče sve je ok i nema prekršaja. Naravno, ti dalje možeš da guraš ovo, sudiš se, veštačiš itd. ali od inspekcije slaba vajdaOMP napisao: 12 Jul 2024, 20:37 Ja to sve prenesem direktoru moje firme i on im pripretio inspekcijom da vidis kako su brze bolje zvali da nam daju nov akumulator

Možda preko nekog udruženja za zaštitu potrošača probati.
Pa dobro kod ovog prodavca je inspekcija urodila plodom, ne znam sta mu je tacno rekao i kojom inspekcijom pripretio ali prodavac me je pozvao u roku od 15min od mog odlaska od njega i rekao da dodjem po novi aku uz izvinjenje sto sam gubio vreme
Ok su neke linije al udji u prepuni 31 npr ili bilo koji trolejbus jer nemaju klimu.. mislim nije da se vozim njima ni ja no ako hocu nesto da zavrsim.. al stize motor brzo pa sacekacupedja napisao:Ja sam u nekoliko navrata koristio bus. Iskoristio priliku, dok mi dete nije tu, da odradim neke servise.
TapaT