A170T napisao:Rip Akumulator, Energizer Premium 63ah avg 2013-maj 2019. Ostavio sam farove ukljucenim pola sata, probacu da ga vratim u zivot punjecem ali tezak slucaj.
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Bio je na punjacu nekih 7 sati i akumulator je i dalje u zivotu! Definitivno preporuka od mene za Energizer.
Testirao sam ga neki dan, 8 sati sam se vozio sa drugarom u gumenjaku, po jakom vetru, u svim brzinama/režimima vožnje i nije posustao. Neverovatno koliko više struje ima u njemu nego u običnom starter akumulatoru. Samo što se posle toga punio dan i po (ma skoro dva dana ) na smart punjaču od 4A. Imam i jedan od 10A ali nažalost neće da radi u smart modu pa ne smem da ga stavim na njega.
Polako ce 2 godine kako sam kupio novi aku. Imao sam problem sa anlaserom pa sam preventivno proverio i aku. Health 100% i dalje. Redovno je dopunjavan punjacem.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Da se nadovezem na moj prethodni post. Auto nije vozen nedelju-dve. Aku stavljen na punjac i punio se satima. Reko da izmerim struju koju vuce dok stoji, i bilo je oko 30 mA. I to sve kad se izmnozi sa brojem dana ispadne lepa kolicina energije. Svejedno, ugradio sam prekidac mase, sad kad ne koristim duze auto samo ugasim i onda je potrosnja 0.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Zna li neko nesto o Alfa akumulatorima? Dosao uz golfa koji je uvezen iz italije, nisam uspeo nista da nadjem o tom proizvodjacu, sve mi izlazi alfa romeo
Grujic napisao: 16 Avg 2019, 09:02
Umro mi akumulator. Samo iznenada jutros mrtav, ne bih rekao da je nesto ostalo upaljeno.
Varta stara 6 godina, vreme je za nov.
Koji je sada za preporuku? Kolike se garancije daju sada...?