Pravilan pritisak u gumama
Re: Pravilan pritisak u gumama
Imaš neki link da mi pošalješ? Može i na pp
Nemam link, ali guglaj.
Bosch easy pump
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Bosch easy pump
Pomislih kako je super to sad ću odma da naručim al baš sporo pumpa, 1m36s da napumpa gumu bicikla na 2.7 bara ili 2m10s automobilsku gumu od 1.75 na 2.2.
Ok hvala.
Evo sta je razlog slabog pritiska u zadnjoj levoj gumi..
Proverio pritisak, za 0,1 veći nego jutros na pumpi sto bi značilo da je dobar manometar na pumpi. E sad, cudno mi da je u svim gumama bio 1,7, nemogucr mi da tako opadne preko noci.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Evo sta je razlog slabog pritiska u zadnjoj levoj gumi..
Proverio pritisak, za 0,1 veći nego jutros na pumpi sto bi značilo da je dobar manometar na pumpi. E sad, cudno mi da je u svim gumama bio 1,7, nemogucr mi da tako opadne preko noci.
Nije bas da zurim I da merim.ftj je napisao:Pomislih kako je super to sad ću odma da naručim al baš sporo pumpa, 1m36s da napumpa gumu bicikla na 2.7 bara ili 2m10s automobilsku gumu od 1.75 na 2.2.
Cilj ove kupovine je da ne budem zavistan od pumpi, na kojima se desi i da kompresori jendostavno ne rade. Nemaju obicno ni nastavak za bicikli.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Ova od 1.0 ti je verovatno kritična, pa možda opet popusti, treba je proveriti kod vulkanizera.Momčilo je napisao:Novosadjani, gde proveravate pritisak u gumama? Ja sam dugo to radio na NIS pumpi iza Merkatora, bila mi usput ali vise nije
Iskocilo mi obaveštenje da proverim pritisak u gumama, otisao tamo, kad ono pokazuje sve gume da su na 1.7, jedna 1.0, a deklarisana mi je 2.2..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Okačio sam sliku gore, vidi se da je zaboden neki zilet u gumu, ali bocno pa ce morati zamena guma..
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Eko pumpa na Novom Naselju, imaju vrlo precizan kompresor/manometar (i po mogućnosti idi na pumpu koja je strani u pravcu Rumenačkog puta - ala sam ga objasnio ). Koliko tamo taj manometar pokaže - toliko mi i sistem u autu napiše.Momčilo je napisao:Novosadjani, gde proveravate pritisak u gumama? Ja sam dugo to radio na NIS pumpi iza Merkatora, bila mi usput ali vise nije
Iskocilo mi obaveštenje da proverim pritisak u gumama, otisao tamo, kad ono pokazuje sve gume da su na 1.7, jedna 1.0, a deklarisana mi je 2.2..
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja uvek idem na onu preko puta, kod auto salona.
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
OK je i ta, ista je to pumpa, iste kompresore imaju. Vrlo su im tačni, koliko zadaš - toliko i napumpa.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Ja sam pritisak skoro uvek na Maloj pečurki proveravao. I da nije savršen merač, po tom njihovom je OK. Oseti se otprilike i da bi gume bolje tvrde da ih jače naduvam, a po parovima su prednje i zadnje gume definitivno jednako naduvane.
Čak mislim da je tako i bolje nego vulkanizera da cimam. Tek će on ofrlje doduvati jer ga mrzi, garant bi mislio "jbt, možeš to i sam".
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Čak mislim da je tako i bolje nego vulkanizera da cimam. Tek će on ofrlje doduvati jer ga mrzi, garant bi mislio "jbt, možeš to i sam".
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
- Saša
Meni kod vulkanizera nikad nisu naduvali gume kako treba. Mrzi ih izgleda da pogledaju nalepnicu na vratima (ili misle da to oni znaju napamet). Poslednji put kada sam menjao gume u Kamenici naduvali su mi na 2.8 bara sve četiri (a treba 2.3, 2.1). Uvek zato posle dolaska od vulkanizera proveriti pritisak u gumama.
Nabavi manotmetar, TPMS ima korekciju po temperaturi. Tebi treba tačno koliko jeste.
- Saša
Mislim da ovaj moj nema jer recimo rano ujutro padne pritisak, pa se u vožnji poveća kad se zagreju gume. Ako napolju iznenada i dosta zahladni - i pritisak padne baš dosta. Zato bih rekao da pokazuje koliko zaista jeste.
Sada već davne 2006. vozio ja na Nivi C gume jer nije bilo drugih u ponudi... I pošto mi se učinilo da je jedna zadnja meka, svratim do vulkanizera da napumpam. Međutim, on uze da proveri i kaže "Aaa pa ovo su C gume, pumpaju se na 4 bara". I nikako da ga ubedim, naduva je čovek na 4. Dok sam stigao kući, guma se očistila samo jedno 3cm po sredini gazećeg dela. Znači dodirivala je put maltene u jednoj tački. Naravno, odmah sam je ispumpao da bar izgleda kako treba pa sledećeg dana na pumpi sredio na meru.Saša je napisao: ↑01 Avg 2024, 14:21Meni kod vulkanizera nikad nisu naduvali gume kako treba. Mrzi ih izgleda da pogledaju nalepnicu na vratima (ili misle da to oni znaju napamet). Poslednji put kada sam menjao gume u Kamenici naduvali su mi na 2.8 bara sve četiri (a treba 2.3, 2.1). Uvek zato posle dolaska od vulkanizera proveriti pritisak u gumama.