Set za reparaciju guma

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
ljubitelj
Postovi: 6183
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16
Lokacija: Beograd

Re: Set za reparaciju guma

Post od ljubitelj » 09 Okt 2012, 20:47

Imao sam jedan kompresor dugo, preko 10 godina i odlicno je pumpao gumu. Nikada problema.
Michelin nozna pumpa mi se pokazala odlicno i koristio sam je nekoliko puta za zadnjih nekoliko godina.
One ranije slicne sa kao TUV etiketom su mi uglavnom bile za jednu ili dve upotrebe i gotovo.

Sprej za krpljenje je odlican ako guma polagano pusta ili je nabodena na nesto manje velicine. AKo je rupa je beskoristan.

Jedno vreme sam stalno vozao kombinaciju kompresor- sijalica-akubaterija sa kablovima za start. Kompresor je bio ok, kao i sijalica dok je za start taj malecni aku od 17Ah prakticno igracka kada najvise zatreba.

Ali je zgodno da se moze poneti kompresor sa baterijom do samog tocka.

Kod kompresora je bitno obratiti paznju na navode iz uputstva, da ne radi duze od 10tak minuta odjednom. Kada se pregreje naglo pocinje da se haba i ubrzo crkne.

Sva pomagala, ali rezervnu gumu obavezno nosim a iskustvo kaze da i ona treba da se periodicno dopumpava i proverava.

Korisnikov avatar
dragan
Postovi: 8978
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: Honda Civic 1.8 2014., Nissan QashQai 1.3t 2019

Re: Set za reparaciju guma

Post od dragan » 09 Okt 2012, 20:49

ja imam set za reparaciju i nikakvo pouzdanje u isti...
mislim da rezervni tocak tesko da nesto moze da adekvatno zameni...

Korisnikov avatar
Misha
Postovi: 3575
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS Executive
Lokacija: Novi Sad

Re: Set za reparaciju guma

Post od Misha » 09 Okt 2012, 21:32

dragan je napisao:mislim da rezervni tocak tesko da nesto moze da adekvatno zameni..
:plusone:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.

Korisnikov avatar
Sh@rance
Postovi: 1594
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Lokacija: Obrenovac

Re: Set za reparaciju guma

Post od Sh@rance » 09 Okt 2012, 21:43

Set za reparaciju moze da zavrsi u lokalu, mada u lokalu ti netreba ni to, uvek mozes nekoga da okrenes da dodje po tebe, ali otici na neki dalji put bez rezervnog tocka je cista ludost.
Fiat punto sa fabricki ugradjenim plinom je davao neki set za reparaciju gume, dali su dali ljudima dizalicu i kljuc za tocak?

Korisnikov avatar
Saša
Postovi: 9676
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Lokacija: Novi Sad

Re: Одг: Set za reparaciju guma

Post od Saša » 10 Okt 2012, 07:48

Evo, ja sam otišao do Grčke samo sa tim setom, a par puta i do Mađarske, Hrvatske (takođe do mora), Bosne... Svuda. Samo ne treba širiti negativne "vibracije", onda hoće svašta da ti se desi. Opušteno... :)

p.s. Ne, nemam dizalicu, ni ključ za točkove, nisu dali. A i koji će mi bez točka? :)

Tapatalk

Korisnikov avatar
ivancho
Postovi: 2897
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Rešo Skenjik 2 - 1.9 dci
Lokacija: Vracar-Zemun
Kontakt:

Re: Set za reparaciju guma

Post od ivancho » 10 Okt 2012, 09:49

Set za reparaciju , kao sto su vec rekli, je super kod malog proboja, ali klod bilo kog drugog defekta je beskoristan. Veci proboj, cepanja gume, krivljenja felne.... Slazem se sa Sasom da je moguce voziti i tako, jer je jedna nasa musetrija dosla i kao evo prvi put posle deset godina da sam probusio gumu, kao hvala Bogu....dosao je jos tri puta u istom mesecu, krenulo ga :ccc: Tako da sve je stvar izbora, ali bez rezervnog tocka na neki duzi put, ja licno ne bih kretao.

Korisnikov avatar
Sh@rance
Postovi: 1594
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Lokacija: Obrenovac

Re: Одг: Set za reparaciju guma

Post od Sh@rance » 10 Okt 2012, 20:01

Saša je napisao:Evo, ja sam otišao do Grčke samo sa tim setom, a par puta i do Mađarske, Hrvatske (takođe do mora), Bosne... Svuda. Samo ne treba širiti negativne "vibracije", onda hoće svašta da ti se desi. Opušteno... :)

p.s. Ne, nemam dizalicu, ni ključ za točkove, nisu dali. A i koji će mi bez točka? :)

Tapatalk
Naravno da niko ne ide na put sa predpostavkom da ce mu se nesto desiti. Eto mom kolegi se desilo sa VW polom da je naleteo na dizalicu od kamiona na autoputu kad se vracao iz grcke iskasapio gumu i tuzno gledao u set za reparaciju, sreca pa mu se to desilo kada je vec usao u Srbiju, cekao AMSS da ga odslepaju do vulkanizera da kupi drugu gumu.
Sve je to individualno kakve si srece, moze da ti se desi da nikada ne probusis gumu pa da kazes eto meni ne treba ni rezervni ticak ni set za reparaciju. Ja vozim kola vec 7 dana bez rezervnog tocka, nemam nista u gepeku ni set za reparaciju i najverovatnije da cu vozii tako jos mesec dana pa nista.

Korisnikov avatar
sebekkg
Postovi: 8577
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Set za reparaciju guma

Post od sebekkg » 12 Okt 2012, 22:24

ivancho je napisao:Set za reparaciju , kao sto su vec rekli, je super kod malog proboja, ali klod bilo kog drugog defekta je beskoristan. Veci proboj, cepanja gume, krivljenja felne.... Slazem se sa Sasom da je moguce voziti i tako, jer je jedna nasa musetrija dosla i kao evo prvi put posle deset godina da sam probusio gumu, kao hvala Bogu....dosao je jos tri puta u istom mesecu, krenulo ga :ccc: Tako da sve je stvar izbora, ali bez rezervnog tocka na neki duzi put, ja licno ne bih kretao.
:plusone:

ali ne znam zasto namerno svi proizvodjaci forsiraju ebeni kit za reparaciju, umesto rez. tocka pune velicine, ili barem copavca. mislim to je tako ocigledno da tu uskrtare da ubace lepu cenu, i posle ti naplate za tockic i dizalicu i kurblu 100tinak eura.

bas glupo.
Slika

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Postovi: 18804
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Lokacija: NS
Kontakt:

Re: Set za reparaciju guma

Post od dragvorl » 12 Okt 2012, 22:51

Manja masa, manje prostora zauzima, manja cena, mislim da dalje ne treba ni nabrajati...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money

Korisnikov avatar
Saša
Postovi: 9676
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Lokacija: Novi Sad

Re: Одг: Set za reparaciju guma

Post od Saša » 13 Okt 2012, 09:23

sebekkg je napisao:ali ne znam zasto namerno svi proizvodjaci forsiraju ebeni kit za reparaciju, umesto rez. tocka pune velicine, ili barem copavca. mislim to je tako ocigledno da tu uskrtare da ubace lepu cenu, i posle ti naplate za tockic i dizalicu i kurblu 100tinak eura.

bas glupo.
Pa i nije glupo, tačnije - zavisi iz kojeg ugla se posmatra. Ne žive svi gde i mi odnosno ne lomataju se po "nedođijama", niti rade za kikiriki. Telefon je uvek u džepu a pomoć stiže za desetak minuta najviše. Neko možda i neće da se prlja zamenom točka, a neko verovatno i ne ume. Set je tu za da se ispune propisi i za one snalažljivije. A nekad stvarno može i da pomogne... :)


Tapatalk

Korisnikov avatar
dragan
Postovi: 8978
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: Honda Civic 1.8 2014., Nissan QashQai 1.3t 2019

Re: Set za reparaciju guma

Post od dragan » 13 Okt 2012, 10:35

kod mene nema mesta za tocak, ispod celog gepeka su dva velika lonca...
a i time su auto olaksali za bar 10kg...

Korisnikov avatar
jocas
Postovi: 1888
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda 3 G120 Challenge 2015
Lokacija: Niš

Re: Set za reparaciju guma

Post od jocas » 02 Apr 2013, 00:44

Danas sam detaljno gledao Kia Ceed, auto mi se baš dopada, ozbiljno razmišljam o kupovini.
Ono što ipak vidim kao potencijalni problem je što u svima paketima opreme ima "instant mobility kit - set za brzi popravak gume". Pri tome je na mestu gde bi trebalo da stoji točak rupa koja je pregrađena nekim stiroporom, tako da deluje da nema prostora ni za "ćopavac", a kamoli za normalan točak.
I šta raditi - kad se krene na put zauzeti pola gepeka novim rezervnim točkom ?

Korisnikov avatar
Day Walker
Postovi: 21885
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: Astra J 1.6 turbo, Corsa D 1.3 cdti
Lokacija: Beograd

Re: Set za reparaciju guma

Post od Day Walker » 02 Apr 2013, 00:55

Narucis auto sa rezervnim tockom? :pardon:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika

Korisnikov avatar
sebekkg
Postovi: 8577
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Set za reparaciju guma

Post od sebekkg » 02 Apr 2013, 01:09

To im je fora jer su ispunili prostor za tocak tom penom. Ja sam sa drugom gledao sportage kada je kupovao auto. Prodavac je rekao da moze da se uzme. I rezervni tocak i ospet da se sve namesti. Ne znam da li je isto. I na novoj kii

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Slika

Korisnikov avatar
jocas
Postovi: 1888
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda 3 G120 Challenge 2015
Lokacija: Niš

Re: Set za reparaciju guma

Post od jocas » 02 Apr 2013, 01:33

Idem sutra da pogledam detaljno i proverim da li može odmah da se naruči (ili naknadno) ćopavac ili normalni točak, kao i da li može da se ubaci umesto one pene. Hyundai i30 (koji mi je takođe opcija) ima točak malih dimenzija, ali mi je to bolje rešenje.
Moj i30 MK1 ima normalan točak.

Odgovori