Srne su mi ovde fenomen. Navikle su se na ljude i saobracaj i, onda samo izadju na put i bleje iako im ljudi sviraju. Zimus sam video losa, kapitalca. Nisam spavao nekoliko dana od tog susreta. Noc, prodjem najgori deo puta i pred ulazak u grad, tabla dobrodoslice na 300m, hop. Odjednom neka grdosija na putu niotkuda. Ukocio, gledam, ne verujem sta vidim. Samo sam se prekrstio i pozeleo da ne krene na mene i da se sto pre skloni s' puta. Nikad nisam video tolikog. Mislio sam da je do umora, da umisljam ali ne. Ujutru su mi rekli da ih bas u tom kraju ima nekolicina velikih. Pre koju godinu su upucali jednog oko 100 godina starog. Kazu da su nasli preko 110 metaka ili rana od istih. Nesto kao arhiva razvoja lovacke municije kroz decenije. Ovaj moj je zadnjim nogama stajao na desnoj liniji, a prednjim na srednjoj. Da sam ga udario, sigurno bi mi hauba zavrsila ispod njega, a soferka bi direktno udarila u telo. Bukvalno velicine slona. Kolika je Kanada divljina ti svedoci da u Torontu mozes videti veverice, rakune i tvorove, a negde i srne. Mozda ne bas u najurbanijem delu grada bez zelenila, ali mimo tog malog dela grada ima ih svuda.
A sto se tice mesta gde sam utovarao i istovarao prosto u Srbiji ne bi mogao zamisliti da neko na takvom mestu ima firmu i da mu redovno dolaze grdosije od 24m duzine.
Osnovna dva pravila su: ne pravi gluposti (tuca uglavnom) i placaj porez, sve ostalo moze.
Prosle godine sam dovukao brata, skoro smo sve zavrsili. Evo trenutne ture koju stalno vozimo, jastozi. Ima tu jos koji kilometar posto gugl mapa sasece malo u lokalu, skoro 1800km. Malo guzve oko Montreala i u Torontu u zavisnosti od doba dana. Ali od 1800km imas nekih 200km gde te moze uhvatiti guzva i gde mozes zaglaviti sto je realno smesno.
Solo ture su mi bile istocna Amerika, nazad Kanada (uglavnom Ontario) i, onda nazad na istok. To je takozvani trougao. Istocna Amerika (CT, NY, NJ, PA, MD) se dobro placa, mada ja to ne vidim, ali sto se kaze "posle 15 godina ti bude bolje".
Sent from my SM-G998W using Tapatalk