Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Ovde je seljački, ima nalepnica spolja pa se prvo fiksira pozicija, zatim se izvlače one folije ispod i lepi se folija za ekran, prvo ka jednoj strani, pa ka drugoj. Vide se tragovi lepljenja i anomalije, ali one posle nestanu, bude ko fabrika. Mogu da vam slikam kad budem menjao, ova se izgrebala od torbice dok trčim.
Kakva su iskustva s Android tabletima? Jel koristio neko Oneplus Pad?
Koristio bi se za Chrome i YouTube uglavnom, nije za posao
Pitam jer razmisljam da posle 12 godina prestanem da koristim iPad, jer svake dve godine počne da baguje i da prazni bateriju prebrzo, baš kad izadje novi model (koji je isti ako mene laika pitas) koji je pritom 200e skuplji svaki put...
Koristio bi se za Chrome i YouTube uglavnom, nije za posao
Pitam jer razmisljam da posle 12 godina prestanem da koristim iPad, jer svake dve godine počne da baguje i da prazni bateriju prebrzo, baš kad izadje novi model (koji je isti ako mene laika pitas) koji je pritom 200e skuplji svaki put...
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Jbg nisam znao. Nema veze, opusteno, ne moze se na svemu ustedeti
Btw ima jedna radnja u bg i ns sto zastitu za top telefone naplacuje do 10999 din. Folija napred, nazad i maska.
https://www.instagram.com/reel/C4djs-WM ... R6YThhdg==
Ja sam bio pokusao da predjem sa iPad-a na Samsung Tab S7+. I jako mi je tesko palo. Ajde na stranu sto veci ekran mi nije prijao, razlike u Androidu i iOS-u su minimalne ali iritantne, plus iOS mnogo tecnije radi. Plus ako mislis da ces imati duze trajanje baterije - tesko... I ja isto koristm tablet samo za YT, Crhrome, bakne i sl.... A telefon mi je i dalje Android Na kraju sam se vratio na iPad kome je bas pala drasticno cena - plus sam ga kupio u Americi...
@BRABUS
Kažu da je ok taj Oneplus. Dobar je i Xiaomi Pad 6.
Međutim, za navedene zahteve ja bih ti preporučio iPad 9 ili Air M1.
Kažu da je ok taj Oneplus. Dobar je i Xiaomi Pad 6.
Međutim, za navedene zahteve ja bih ti preporučio iPad 9 ili Air M1.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Problem sa iPadom je što je naizgled povoljan, ali onda vidiš da osnovni model ima malo memorije, sad je 64GB nedovoljno, obično ni postoji sa 128GB a sa 256GB postane značajno skuplji. Ali ajde šta ćeš, meni traju po 5 godina, koriste ga svi u kući za razne stvari, imam i olovku... Nije mi baterija drastično propadala, bude gora posle 5 godina ali ne da je neupotrebljiv.
Edit: Nidža kaže iPad 9 a ja kažem iPad 10 najviše zbog USB-C, lightning je sad već istorija, bez veze je da i za x godina nosiš poseban kabl ili punjač kad kreneš negde.
Edit: Nidža kaže iPad 9 a ja kažem iPad 10 najviše zbog USB-C, lightning je sad već istorija, bez veze je da i za x godina nosiš poseban kabl ili punjač kad kreneš negde.
Za bazicnu upotrebu je i 32GB dovoljno a 64GB je više nego idealno. Barem meni pošto ga koristim striktno za stvari koje sam naveo
A tek prica oko kablova. Ja i onako koristim USB C sa jedne strane a lightning sa druge strane. Radi savrseno.. Sada sam se setio to je za ćerkin iphone 14 a za moj ipad je običan usb c
A tek prica oko kablova. Ja i onako koristim USB C sa jedne strane a lightning sa druge strane. Radi savrseno.. Sada sam se setio to je za ćerkin iphone 14 a za moj ipad je običan usb c
Hvala na savetima. Imam Air sa 64gb i dok nisam počeo da pratim neke Telegram kanale sa vestima je bilo OK, ali od tada se napuni zacas cache
Za 300e koliko Oneplus Tab kosta u UK, mislim da cu probati. U najgorem slučaju se vraćam na Ipad...
Za 300e koliko Oneplus Tab kosta u UK, mislim da cu probati. U najgorem slučaju se vraćam na Ipad...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Meni je i prethodni imao 64GB i to se napunilo da mora malo malo da se briše, imaju klinci gomilu nekih igara po par GB, pa kad hoćeš da skineš nešto za offline gledanje u avionu opet treba mesta... Nije to samo terminal
Ali da, da nema tih igrica manje bi trebalo storidža.
Ali da, da nema tih igrica manje bi trebalo storidža.
Podesi Telegram da čuva određeni period, a ne sve živo što mu je ikad stiglo. Evo sad gledam Telegram sa gomilom kanala, slika, medija, zauzima 922Mb na iPad.
Film za taj ekran ne treba da zauzima 400-500Mb, za gledanje u avionu.
Film za taj ekran ne treba da zauzima 400-500Mb, za gledanje u avionu.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Nemam utisak da mi nešto posebno slabi baterija na iPad-u, a svaki sam koristio sigurno 4-5 godina (neki stari su i dalje u službi, uglavnom ih prosleđujem matorcima), a ni memorija mi nikad nije predstavljala problem. Na telefonu - da, zbog slika, ali na iPad-u baš nikad.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Cale je imao onaj prvi ipad, takodje se nije zalio na bateriju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Xiaomi Pad 5 (6) je dobra sprava, ja imam 5, uzeo ga neplanirano u Beču, baš za sličnu namenu, a ocu za rođendan uzeo 6icu, ali su vrlo slični, skoro da nema razlike.
Koštaju taman toliko da ti ne bude žao, imaju odličan ekran i to je verovatno najbitnija stvar kod tableta, nemaju GPS i još negde su zakinuti, ali meni to nije bitno.
Pored svega ovoga, čami u rancu, slabo se koristi, tako da sam dobro uradio što sam ga kupio, moglo je gore, da sam kupio iPad.
Koštaju taman toliko da ti ne bude žao, imaju odličan ekran i to je verovatno najbitnija stvar kod tableta, nemaju GPS i još negde su zakinuti, ali meni to nije bitno.
Pored svega ovoga, čami u rancu, slabo se koristi, tako da sam dobro uradio što sam ga kupio, moglo je gore, da sam kupio iPad.
Jos jedna glupost na Iphone, kada je nesto skroz nabijeno u levom gornjem uglu, ne moze da se klikne, kao cesto back ili X dugme za zatvaranje neke slike ili nesto slicno u nekim aplikacijama.
Tada mora da se rotira ekran, pa onda da se klikne u drugom cosku...
Generalno sam uhvatio sebe da se mirim sa ekstremno losom ergonomijom iOS-a, te da se sve manje nerviram, vec samo dodatno kao bezumni bot odradim 3x vise od logicnog i produzim dalje.
I tu sam skontao da je vreme da se vratim na Android i zamenim 14 Pro Max za S24 Ultra.
Ne mogu ja ovo, previse ne trpim bespotrebno zaglupljivanje necega.
Veceras sam bas gledao ponude i sledece nedelje cu da vidim da oglasim telefon ili prosto nekome sa oglasa ponudim zamenu da se ne smaram sa prodajom...
Sto se folija tice, probao sam neku u iStyle od 50e, sranje.
Probao Nilkin, bolje su, ali nista spec, 3 sam slistio za 2 meseca.
Spigen su se najbolje pokazale i definitivno ima razlike u kvalitetu.
Od futrola sam takodje uzeo u iStyle neku od 100e, raspalo se govno za 3 nedelje, pukla je tako sto je telefon pao sa nosaca u autu...neverica.
Posle toga uzmem Rhinoshield 2 komada sa magsafe i u Batman tematici i i dalje sam na prvoj, drugu nisam ni otvorio, futrola je brutalna i neunistiva, telefon jedva vadim iz nje, prasina uopste ne upada.
Uzeo i neku sa Aliexpresa i znatna razlika u svemu, tako da cu i za sledeci telefon sigurno naruciti Rhinoshield.
Tada mora da se rotira ekran, pa onda da se klikne u drugom cosku...
Generalno sam uhvatio sebe da se mirim sa ekstremno losom ergonomijom iOS-a, te da se sve manje nerviram, vec samo dodatno kao bezumni bot odradim 3x vise od logicnog i produzim dalje.
I tu sam skontao da je vreme da se vratim na Android i zamenim 14 Pro Max za S24 Ultra.
Ne mogu ja ovo, previse ne trpim bespotrebno zaglupljivanje necega.
Veceras sam bas gledao ponude i sledece nedelje cu da vidim da oglasim telefon ili prosto nekome sa oglasa ponudim zamenu da se ne smaram sa prodajom...
Sto se folija tice, probao sam neku u iStyle od 50e, sranje.
Probao Nilkin, bolje su, ali nista spec, 3 sam slistio za 2 meseca.
Spigen su se najbolje pokazale i definitivno ima razlike u kvalitetu.
Od futrola sam takodje uzeo u iStyle neku od 100e, raspalo se govno za 3 nedelje, pukla je tako sto je telefon pao sa nosaca u autu...neverica.
Posle toga uzmem Rhinoshield 2 komada sa magsafe i u Batman tematici i i dalje sam na prvoj, drugu nisam ni otvorio, futrola je brutalna i neunistiva, telefon jedva vadim iz nje, prasina uopste ne upada.
Uzeo i neku sa Aliexpresa i znatna razlika u svemu, tako da cu i za sledeci telefon sigurno naruciti Rhinoshield.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Nemaš ti pojma. To tako treba da bude.