Mobilne telekomunikacije
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Mobilne telekomunikacije
Za zvuk sa TV-a sluzi soundbar, jbg. Slusao sam par modela u kombinaciji sa filmom i nisam primetio kasnjenje. Prenosni BT zvucnik je primarno napravljen za telefon, iako se moze improvizovati i ovako i onako. Ja imam Flip 4 i pored svih opcija, koristi se samo uz telefon.
To zavisi od uređaja. Kašnjenje će uvek da postoji, logično, ali na mojim slušalicama ja ne mogu da primetim.
Da se razumemo, perferiram žicu i dalje, imam 3,5" na telefonu i kompu, ali radije koristim BT. Kod sluški je posebno osvežavajuće korišćenje true wireless slušalica, ergnomski stvarno nova neka dimenzija.
Da se razumemo, perferiram žicu i dalje, imam 3,5" na telefonu i kompu, ali radije koristim BT. Kod sluški je posebno osvežavajuće korišćenje true wireless slušalica, ergnomski stvarno nova neka dimenzija.
Ja sam se već opremio, ali nisam ni raspakovao neke što navodno rade sa Samsungom.
Uzmi neki telefon sa Snapdragonom, podrška za FM postoji.
Kasni mi zvuk na nekom Anker BT zvučniku, ali na novim Jabra slušalicama ne kasni. Tako da je to do uređaja isključivo.
To ne bi trebao da radis, moze da te ubije struja.lami je napisao:I ne mozes da slusas i punis u isto vreme.nidza je napisao:
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Ja imam jeftine jbl bt110 bežične bubice i na njima ne primećujem kašnjenje kada ih povežem sa laptopom i gledam npr. netflix.
Izašao test za IPhone 12, bacih pogled i izgleda mi bas dobro. I dizajn je odličan, baš mi drago što su se vratili na stari.
Sad jos samo da ih xiaomi iskopira I napravi nesto ovih dimenzija
https://m.gsmarena.com/apple_iphone_12-review-2187.php
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Sad jos samo da ih xiaomi iskopira I napravi nesto ovih dimenzija
https://m.gsmarena.com/apple_iphone_12-review-2187.php
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Videh pre par dana na yt pokusaj popravke iphone 12. Apple je sada sve ogranicio, cak i sa original delovima ne moze da se popravi. Jedino ko moze da odradi popravku je zvanicni Apple servis.
Popravke? Nije valjda da se presveti iPhone kvari?
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
Neeeeee daleko bilo nego ako ga npr razbijes i hoces da zamenis ekran ili staklo kamere tj kameru moras u ovlasceni ili da bacis tel. A posle npr 3 godine koriscenja takva popravka ce biti skuplja od telefona i onda bacanjem uredjaja mnogo se vise zagadjuje planeta nego tom njihovom pricom oko punjaca.
Kao da su hardkodovali serijske brojeve medjusobno u uredjaju pa ako se nesto ne slaze tel nece da se upali.
Kao da su hardkodovali serijske brojeve medjusobno u uredjaju pa ako se nesto ne slaze tel nece da se upali.
Da, gledao sam klip, dva identična nova original neotvarana telefona i lik odradi zamenu displeja sa jednog na drugi i tu se sva priča završava .
IPhone sa IoS 14 u kombinaciji sa Mikrotik ruterima ver 6.46.4, imam čudan meni problem.
Nakon što se zakači na WiFI 5G mrežu ima internet protok ako se odmah po kačenju pusti striming radio programa, ili youtube ili se u Safariju prelistavaju stranice.
Ali, čim se stavi striming na pauzu ili prestane listanje stranica nakon vrlo kratkog vremena, tipa 10, ili 20 sekundi pa ponovo proba da se nastavi striming ili otvori nova stranica pojavi se blokada i no internet uz plavo i kod WIFI pregleda povezanosti.
Ostao je povezan na WIFI mrežu, nije bilo prekida.
Ako se uradi forget i rejoin na isti WIFI ponovo proradi, isto se desi i ako se upali airplane mode pa ugasi ariplane.
Znači WIFI signal je jak, nekih -30dBm, na 3metra od rutera, smetnji od drugih nema.
Problem je isti bilo da je DHCP bilo da je statička IP adresa/gateway postavljeno.
Iphone radi korektno sa Huawei ruterom.
Nakon konsultacija čujem da su i drugi imali sličan ili isti problem i ranije sa prethodnim iOS verzijama i ne sa svim iPhone uredjajima i da je nepoznato kako se rešilo nekako posle nekog vremena.
Dijagnostika i log u ruteru ne prijavljuju probleme sa konekcijom a prikazuje se 400/400 brzina kojom se iPhone povezao na WIFI, bilo da protoka i interneta ima bilo da je blokirano.
Konfiguracija je Mikrotik hAP AC + 2 wAP AC (pune verzije, ne lite, ne 2 ne 3).
Imam gotovo identičnu konfiguraciju na drugoj lokaciji uz koriđćenje iPAD i iPhone i tu nema tog problema, sve radi kako treba još od 2017. godine. I sa najnovijim updateom Mikrotika ostalo je da radi kako treba.
Jedina bitna razlika u setupu te 2 mreže je SSID , gde u ovoj što ne radi je jedinstven SSID za oba banda dok u ovoj što radi su razdvojeni SSID posebno za 2.4G i posebno za 5G. Ne vidim kako bi to pravilo smetnju ali ništa drugo ne primećujem da je različito.
Oba Mikrotika mogu da pristupim bez ograničenja.
Mikrotik wiki i forum nisu pomogli konkretno osim klasičnog resetuj uredjaje što ovde ne pomaže.
Ostala je još tehnička podrška Mikrotika ali su oni tradicionalno spori ako uopšte i odgovore.
Da li je neko od ovdašnjih korisnika Appleovih uredjaj imao ikada takav problem da se blokira internet nakon sleep ili lock situacije i ako jeste kako ga je rešio trajno?
Nakon što se zakači na WiFI 5G mrežu ima internet protok ako se odmah po kačenju pusti striming radio programa, ili youtube ili se u Safariju prelistavaju stranice.
Ali, čim se stavi striming na pauzu ili prestane listanje stranica nakon vrlo kratkog vremena, tipa 10, ili 20 sekundi pa ponovo proba da se nastavi striming ili otvori nova stranica pojavi se blokada i no internet uz plavo i kod WIFI pregleda povezanosti.
Ostao je povezan na WIFI mrežu, nije bilo prekida.
Ako se uradi forget i rejoin na isti WIFI ponovo proradi, isto se desi i ako se upali airplane mode pa ugasi ariplane.
Znači WIFI signal je jak, nekih -30dBm, na 3metra od rutera, smetnji od drugih nema.
Problem je isti bilo da je DHCP bilo da je statička IP adresa/gateway postavljeno.
Iphone radi korektno sa Huawei ruterom.
Nakon konsultacija čujem da su i drugi imali sličan ili isti problem i ranije sa prethodnim iOS verzijama i ne sa svim iPhone uredjajima i da je nepoznato kako se rešilo nekako posle nekog vremena.
Dijagnostika i log u ruteru ne prijavljuju probleme sa konekcijom a prikazuje se 400/400 brzina kojom se iPhone povezao na WIFI, bilo da protoka i interneta ima bilo da je blokirano.
Konfiguracija je Mikrotik hAP AC + 2 wAP AC (pune verzije, ne lite, ne 2 ne 3).
Imam gotovo identičnu konfiguraciju na drugoj lokaciji uz koriđćenje iPAD i iPhone i tu nema tog problema, sve radi kako treba još od 2017. godine. I sa najnovijim updateom Mikrotika ostalo je da radi kako treba.
Jedina bitna razlika u setupu te 2 mreže je SSID , gde u ovoj što ne radi je jedinstven SSID za oba banda dok u ovoj što radi su razdvojeni SSID posebno za 2.4G i posebno za 5G. Ne vidim kako bi to pravilo smetnju ali ništa drugo ne primećujem da je različito.
Oba Mikrotika mogu da pristupim bez ograničenja.
Mikrotik wiki i forum nisu pomogli konkretno osim klasičnog resetuj uredjaje što ovde ne pomaže.
Ostala je još tehnička podrška Mikrotika ali su oni tradicionalno spori ako uopšte i odgovore.
Da li je neko od ovdašnjih korisnika Appleovih uredjaj imao ikada takav problem da se blokira internet nakon sleep ili lock situacije i ako jeste kako ga je rešio trajno?
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Jesi li gledao ili pitao na benchmark forumu? Ovde ima svega par ljudi koji su manje ili više u toj tematici, a tebi baš treba neko sa konkretnom kombinacijom uređaja. Mnogo je veća šansa da ćeš tamo naći nešto.
Jel probano sa tim konkretnim ajfonom na drugoj 5 ghz mrezi?
Evo i nastavka.
Iphone 7 radi besprekorno na 5GHz mreži.
Problematičan je Iphone 11 PRO iOS14.
Nakon više sati provedenih uz Mikrotik forum i uz testiranje deluje da je problem rešen tj da je problem rešene.
Ne znam tačno koja od izmena u konfiugraciji rutera i koja od izmena u konfiguraciji iPhone je rešila stvar, bilo ih je nekih 6 ukupno.
Ostaje da se prati rad tokom cele nedelje i da se onda jedna po jedna izmena vraća na prethodno stanje dok ponovo ne nastane problem.
Sudeći prema MT forumu iskustvima sa Iphone Xs i XmaxS mogući uzrok je bug u implementaciji 802.11 ac režima transporta.
Ja sam ukinuo 802.11 ac i prebacio 5G mrežu na 802.11 a/n i sada deluje da sve radi korektno.
Ostalo je podešeno da je jedan SSID za 2.4G i 5G mreže na svih 6 AP pod CAPsMAN upravljanjem.
Treba još i nekoliko iPAD ova da se poveže i istestira rad na 5G.
Nadam se da je uzrok otklonjene, brzine prenosa su ok.
Inače na 2.4G se izgleda i nije javljao problem.
Iphone 7 radi besprekorno na 5GHz mreži.
Problematičan je Iphone 11 PRO iOS14.
Nakon više sati provedenih uz Mikrotik forum i uz testiranje deluje da je problem rešen tj da je problem rešene.
Ne znam tačno koja od izmena u konfiugraciji rutera i koja od izmena u konfiguraciji iPhone je rešila stvar, bilo ih je nekih 6 ukupno.
Ostaje da se prati rad tokom cele nedelje i da se onda jedna po jedna izmena vraća na prethodno stanje dok ponovo ne nastane problem.
Sudeći prema MT forumu iskustvima sa Iphone Xs i XmaxS mogući uzrok je bug u implementaciji 802.11 ac režima transporta.
Ja sam ukinuo 802.11 ac i prebacio 5G mrežu na 802.11 a/n i sada deluje da sve radi korektno.
Ostalo je podešeno da je jedan SSID za 2.4G i 5G mreže na svih 6 AP pod CAPsMAN upravljanjem.
Treba još i nekoliko iPAD ova da se poveže i istestira rad na 5G.
Nadam se da je uzrok otklonjene, brzine prenosa su ok.
Inače na 2.4G se izgleda i nije javljao problem.
HOW TO INSTALL GCAM 8.0 MOD IN ALL ANDROID SMARTPHONES
https://www.gizchina.com/2020/11/09/how ... tphones-2/
The new mod is almost available for every Android smartphone. There are some restrictions though, but the main one involves having support for camera2 API. Moreover, you’ll need to make sure that your device is running Android 10. Gcam 8.0 will not work with devices running Android 9.0 or below, but you can try your luck.
https://www.gizchina.com/2020/11/09/how ... tphones-2/
The new mod is almost available for every Android smartphone. There are some restrictions though, but the main one involves having support for camera2 API. Moreover, you’ll need to make sure that your device is running Android 10. Gcam 8.0 will not work with devices running Android 9.0 or below, but you can try your luck.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...