Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?
- bane valjevo
- Postovi: 3224
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
- Lokacija: Beograd-Valjevo
Re: Omiljena jela - sta volite da spremate/jedete?
Ide svinjetina, govedina, i konjsko meso uz neizbeznu slaninu, ali sad nema sanse da se setim tacne razmere...
Inace otac mi je pomalo hipohondar sto se tice visokog pritiska tako da u poslednje vreme se ne zabavljam ja licno sa kobasicom jer je niti posole niti zaljute po mojim merilima...
Inace otac mi je pomalo hipohondar sto se tice visokog pritiska tako da u poslednje vreme se ne zabavljam ja licno sa kobasicom jer je niti posole niti zaljute po mojim merilima...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Omiljena jela - sta volite da spremate/jedete?
I otkad nisam jeo kavurmu, nema niceg boljeg pored cvaraka naravno.
- Milos_kg
- Postovi: 3525
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
- Lokacija: Kragujevac
Re: Omiljena jela - sta volite da spremate/jedete?
Ja se ovih dana ubijam od cvaraka, deda poslao punu kesu od 5kg
Jest da nisu kao oni vruci iz kazana, ali bolje i ovi nego nikakvi
U pocetku sam trazio samo mesnate, sad kad sam ih probrao, jedem i one masne
Jest da nisu kao oni vruci iz kazana, ali bolje i ovi nego nikakvi
U pocetku sam trazio samo mesnate, sad kad sam ih probrao, jedem i one masne
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
Re: Omiljena jela - sta volite da spremate/jedete?
jao, isao sam relativno skoro u Sitarice, blizu Valjeva. Neka inspekcija za seoski turizam... Uglavnom, kad su zavrsili posao odemo na klopu u jednu kucu, i ovi iznesu duvan cvarke, domaci sir, kajmak, vruce lepinje i prsutu :shock: :shock: :shock:
U zivotu se nisam toliko najeo...
A, pritom, ulazim u dvoriste, u jednom delu se pece rakija, a u drugom se prave duvan cvarci... I, naravno, susi se prsut...
U zivotu se nisam toliko najeo...
A, pritom, ulazim u dvoriste, u jednom delu se pece rakija, a u drugom se prave duvan cvarci... I, naravno, susi se prsut...
- Uroš S.
- Postovi: 10886
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: Fabia 1.0 TSI DSG | Yamaha X-Max 300 TechMax 2023. | Polar Forester
- Lokacija: Blokovi
Re: Omiljena jela - sta volite da spremate/jedete?
Brate ostavi me na miru :lol: :lol: :lol:Milos_kg je napisao:Kad krenem da citam sta bi pojeo, opet mladom umu smesno :lol: rack(b)ooUroš S. je napisao:Uhhh, sad bi odro jedan rackboo
Meni to nije palo na pamet
- Milos_kg
- Postovi: 3525
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
- Lokacija: Kragujevac
Re: Omiljena jela - sta volite da spremate/jedete?
@Next
Ma idi, sad i ja ogladneh :?
Seoski turizam polako pocinje da cveta. Kada sam bio na Vlasini, nisam mogao da verujem koliko stranaca ima. Ne iznajmljuju hotel, vec drvene kuce i jedu bas tu domacu hranu, ne pitaju koliko kosta. Isti slucaj je i na drugim planinama... Nabiju holesterol za 10dana koliko nisu za ceo zivot tamo
@Uros
Sledeci put pazi
Ma idi, sad i ja ogladneh :?
Seoski turizam polako pocinje da cveta. Kada sam bio na Vlasini, nisam mogao da verujem koliko stranaca ima. Ne iznajmljuju hotel, vec drvene kuce i jedu bas tu domacu hranu, ne pitaju koliko kosta. Isti slucaj je i na drugim planinama... Nabiju holesterol za 10dana koliko nisu za ceo zivot tamo
@Uros
Sledeci put pazi
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
- Gaginh0
- Postovi: 8814
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
- Lokacija: In the middle of nowhere
Re: Omiljena jela - sta volite da spremate/jedete?
Ajde sta se palite, posetite VG forum, tema druzenja, pa da vidite ko je uvek visio pored rostilja
- Rakhil
- Postovi: 8335
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
- Lokacija: Beograd
Re: Omiljena jela - sta volite da spremate/jedete?
Gagi, ti si rostiljska legenda, ne moze ti niko osporiti
Re: Omiljena jela - sta volite da spremate/jedete?
Duvan cvarci iz tog kraja su najbolji koje sam jeo...NexT je napisao:jao, isao sam relativno skoro u Sitarice, blizu Valjeva. Neka inspekcija za seoski turizam... Uglavnom, kad su zavrsili posao odemo na klopu u jednu kucu, i ovi iznesu duvan cvarke, domaci sir, kajmak, vruce lepinje i prsutu :shock: :shock: :shock:
U zivotu se nisam toliko najeo...
Kad se na to doda sir, kajmaj, vruci hleb onda nema bolje klope
- steva_anya
- Postovi: 5456
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
- Lokacija: Beograd
Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?
Evo jedan recept. nije tezak i zahtevan. Jelo je ukusno, nije holesterolsko.
Jelo bih nazvao "kao becar, ali nije".
Za 4 osobe, i da malo pretekne, evo sta je potrebno:
- jedan klip kukuruza secerca
- 3 sargarepe
- 3 glavice crnog luka
- 5 paprika
- 800gr pileceg belog mesa
- solja pirinca
- 2 veca paradajza
- feat. zacini: so, susam, mleveni crni biber, bosiljak, origano, vegeta
Papriku i belo meso iseci na stapice.
Meso zaciniti Vegetom.
Ako se ne zuri, meso moze da se marinira, pa se u jednoj ciniji ostavi da odstoji, a po zelji moze da se preko iscedi malo limuna.
Luk seci onako poprecno, da ne bude suvise tanko, posto tako ili zagori, ili se "istopi".
Da bi ispalo socno, i da bi sve zadrzalo svoj ukus, ja prvo pojedinacno spremim svaki sastojak, a onda ih spojim u jedno.
Prvo proprzim belo meso prethodno zacinjeno i osoljeno.
Izdvojim ga u jednu ciniju, i poklopim.
Pred kraj ovog przenja dodam samo malo luka, da mu da smek.
Onda proprzim papriku.
U prvih nekoliko minuta ce biti cvrsta, a ako se poklopi sud, i pusti malo - smekasace.
Samim tim ce se lakse okretati-mesati.
Ovo treba raditi neznije da bi ostala citava, a ne onako gnjecava.
Kad se zavrsi, izvadi se u ciniju.
Isto se i luk propzi, ali ne previse, tj da ne potamni.
Kao kad se dinsta.
Sargarepu sam seckao na linije i na kolutice, cisto radi estetike.
Posle vadjenja paprike, proprzi se.
Papriku, luk, sargarepu, odlagati u jednu duboku ciniju, onako redom, bez ikakvog mesanja posle.
U medjuvremenu dok se ovo radi, treba spremiti kukuruz i pErinac.
Kupih na pijaci pravi domaci secerac, original sto bi rekli, kuvao sam ga pola sata. Kad se ohladio "krunio sam ga".
Alternativa je kupiti secerac u konzervi.
Jos lakse se pErinac sprema: jedna soljica + 3 soljice vode. Kad prokuva, pErinac ce upiti vodu, nabubreti.
Posle kad se malo prohladi, kukuruz i secer zajedno pomestai.
Posuo sam malo bosiljka, eto tako
Pre vracanja i sjedinjavanja mesa sa poovrcem, proprziti susam.
Vratiti prvo meso, nastaviti przenje uz mesanje. Susam ce se "zalepiti".
Onda dodati papriku, luk i sargarepu.
Mesati stalno, na laganoj vatri.
Tako ce "pustiti sok", bice ga dosta.
Sto se duze bude pravilo, na laganoj-srednjoj vatri, voda ce ispariti, a ostace onaj socan ukus.
Tokom mesanja dodati malo origana, vegete, i bibera.
Onda dodati paradajz isecen na malo vece komade.
Nastaviti sa mesanjem.
Po licnom izboru prekinuti, tj odluciti se ili za socniju ili suvlju varijantu.
Izabrah neku sredinu.
E sad, da bi u trenutku jela zacini dosli do izrazaja na samom kraju dodati malo biber i origana i promesai.
Onda posuti jos bibera, origana, malo bosiljka, i NE mesati!!
Ostavite tako, poklopite, i ugasite ringlu.
Kad budete otvorili serpu, ima da "grune" onaj miris!
Sustina je da se lepo pomesa sladunjav ukus sargarepe, kukuruza, sa paprikom i mesom preko kojih je biber i origana.
Cisto kao orijentir, za ovo jelo sam potrosio skoro celu kesicu od 10gr mlevenog bibera.
Ko hoce-voli, moze i neku supicu da skuva za intro, ko ne - samo neka servira i klopa!
Vuala!
Jelo bih nazvao "kao becar, ali nije".
Za 4 osobe, i da malo pretekne, evo sta je potrebno:
- jedan klip kukuruza secerca
- 3 sargarepe
- 3 glavice crnog luka
- 5 paprika
- 800gr pileceg belog mesa
- solja pirinca
- 2 veca paradajza
- feat. zacini: so, susam, mleveni crni biber, bosiljak, origano, vegeta
Papriku i belo meso iseci na stapice.
Meso zaciniti Vegetom.
Ako se ne zuri, meso moze da se marinira, pa se u jednoj ciniji ostavi da odstoji, a po zelji moze da se preko iscedi malo limuna.
Luk seci onako poprecno, da ne bude suvise tanko, posto tako ili zagori, ili se "istopi".
Da bi ispalo socno, i da bi sve zadrzalo svoj ukus, ja prvo pojedinacno spremim svaki sastojak, a onda ih spojim u jedno.
Prvo proprzim belo meso prethodno zacinjeno i osoljeno.
Izdvojim ga u jednu ciniju, i poklopim.
Pred kraj ovog przenja dodam samo malo luka, da mu da smek.
Onda proprzim papriku.
U prvih nekoliko minuta ce biti cvrsta, a ako se poklopi sud, i pusti malo - smekasace.
Samim tim ce se lakse okretati-mesati.
Ovo treba raditi neznije da bi ostala citava, a ne onako gnjecava.
Kad se zavrsi, izvadi se u ciniju.
Isto se i luk propzi, ali ne previse, tj da ne potamni.
Kao kad se dinsta.
Sargarepu sam seckao na linije i na kolutice, cisto radi estetike.
Posle vadjenja paprike, proprzi se.
Papriku, luk, sargarepu, odlagati u jednu duboku ciniju, onako redom, bez ikakvog mesanja posle.
U medjuvremenu dok se ovo radi, treba spremiti kukuruz i pErinac.
Kupih na pijaci pravi domaci secerac, original sto bi rekli, kuvao sam ga pola sata. Kad se ohladio "krunio sam ga".
Alternativa je kupiti secerac u konzervi.
Jos lakse se pErinac sprema: jedna soljica + 3 soljice vode. Kad prokuva, pErinac ce upiti vodu, nabubreti.
Posle kad se malo prohladi, kukuruz i secer zajedno pomestai.
Posuo sam malo bosiljka, eto tako
Pre vracanja i sjedinjavanja mesa sa poovrcem, proprziti susam.
Vratiti prvo meso, nastaviti przenje uz mesanje. Susam ce se "zalepiti".
Onda dodati papriku, luk i sargarepu.
Mesati stalno, na laganoj vatri.
Tako ce "pustiti sok", bice ga dosta.
Sto se duze bude pravilo, na laganoj-srednjoj vatri, voda ce ispariti, a ostace onaj socan ukus.
Tokom mesanja dodati malo origana, vegete, i bibera.
Onda dodati paradajz isecen na malo vece komade.
Nastaviti sa mesanjem.
Po licnom izboru prekinuti, tj odluciti se ili za socniju ili suvlju varijantu.
Izabrah neku sredinu.
E sad, da bi u trenutku jela zacini dosli do izrazaja na samom kraju dodati malo biber i origana i promesai.
Onda posuti jos bibera, origana, malo bosiljka, i NE mesati!!
Ostavite tako, poklopite, i ugasite ringlu.
Kad budete otvorili serpu, ima da "grune" onaj miris!
Sustina je da se lepo pomesa sladunjav ukus sargarepe, kukuruza, sa paprikom i mesom preko kojih je biber i origana.
Cisto kao orijentir, za ovo jelo sam potrosio skoro celu kesicu od 10gr mlevenog bibera.
Ko hoce-voli, moze i neku supicu da skuva za intro, ko ne - samo neka servira i klopa!
Vuala!
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
- bane valjevo
- Postovi: 3224
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
- Lokacija: Beograd-Valjevo
Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?
Stevo svaka cast izgleda fenomenalno... Ovo mi vise lici na neko Kinesko jelo...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?
Svaka vam cast na ovoj temi
I ja inace, kada imam vremena, volim da spremam svasta. Sve su to neka jednostavna jela, poput raznih varijacija spageta, pica. Eh da, usavrsio sam kinesku i mogu reci da bude ukusnija od ove iz fast food restorana...
I ja inace, kada imam vremena, volim da spremam svasta. Sve su to neka jednostavna jela, poput raznih varijacija spageta, pica. Eh da, usavrsio sam kinesku i mogu reci da bude ukusnija od ove iz fast food restorana...
- bane valjevo
- Postovi: 3224
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
- Lokacija: Beograd-Valjevo
Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?
Ajde daj neki savet, meni ne uspe bas ponajbolje, iako imam sve, od voka do sitake pecuaka... Ali mi povrce mnogo smeksa, i nije mi to to...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- Milos_kg
- Postovi: 3525
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
- Lokacija: Kragujevac
Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?
Stevo.
Bosiljak i ja cesto koristim, daje odlican miris corbama i sosevima.
Bosiljak i ja cesto koristim, daje odlican miris corbama i sosevima.
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?
Ja nemam ni vok, snalazim se sa nekim dubokim tiganjembane valjevo je napisao:Ajde daj neki savet, meni ne uspe bas ponajbolje, iako imam sve, od voka do sitake pecuaka... Ali mi povrce mnogo smeksa, i nije mi to to...
Pirinac naravno pazim da ne prekuvam, a ubacim i vegetu, da mu da malo bolji ukus. Pilece meso iseckam na male kockice i uvaljam ga u neki "nadev". Nadev pravim od kukuruznog brasna, malo vegete i susama. Kada to uvaljam, bacim ga u tiganj, ali ne na ulju, vec na maslacu. Kada se to malo proprzi, dodajem povrce i kikiriki. Na to nalijem i malo soja sosa. Od zacina mozes ubaciti djumbir, bosiljak, biber... Ja na kraju pospem i sa tucanom ljutom, posto volim malo ljuce. Sto se tice povrca, najjednostavnija varijanta je da kupis kineski mix. Inace, gde si nasao sitaki pecurke?
Recept je osmislio moj brat i po meni, ukus je odlican, kao sto sam rekao bolji nego u nekim restoranima. Inace, ovo se sve sprema za 20 min...