Sent from my 3310 using Tapatalk
Post od Ji 4Tze » 24 Jun 2019, 18:20
ogromna količina vode, na levoj obali Dunava kanalizacije uopšte nema, a kanali pritom zapušeni, odvod je nepostojeći, fizika je prosta...
Post od ftj » 24 Jun 2019, 18:43
Post od pedja » 24 Jun 2019, 20:16
Nije baš tačno. Kanalizacija postoji, ne svuda, ali postoji. Ja sam živeo u Borči od '87., sa urednom kanalizacijom. Plansko naselje (kanalizacija, topla voda, pešačka ++ biciklistička staza... i dan danas ima zelenih po ršina, a sređuju i parkiće/igrališta). Kada je građen Metro, rađen je kolektor i malo se pomoglo nesrećnoj Krnjači i Kotežu, da ne plivaju posle najmanje kiše.Ji 4Tze je napisao:
ogromna količina vode, na levoj obali Dunava kanalizacije uopšte nema, a kanali pritom zapušeni, odvod je nepostojeći, fizika je prosta...
Post od dekiv68 » 25 Jun 2019, 10:33
Problem je što u poslednjih 3-4 godine nisam video specijalne cisterne gradske kanalizacije da ispiraju odvode (šahtove) kišne kanalizacije. To su ranije radili periodično, planski i po potrebi posle većih pljuskova. u slučaju da se to ne radi redovno šahtovi se zacementiraju od kombinacije šuta, peska, šljunka i lišća. Nekompetentna i nezainteresovana gradska vlast u kombinaciji sa velikim dotokom vode napravi poplavnu situaciju u 1/2 grada i pored postojanja kišne kanalizacije.H4wkeye je napisao: ↑24 Jun 2019, 11:42Mislim nije da ih branim, da su nesposobni jesu, samo sam hteo da kazem da su kise sada toliko obilne da lako napravi haos.McGruja je napisao:Potpuno pogrešan stav, i netačanH4wkeye je napisao:Iskreno, nikavka infrastruktura ne pomaze ovde. Za pola sata padne kise koliko u proseku za mesec dana. To ce da poplavi i najbolje gradove....![]()
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Post od ivancho » 25 Jun 2019, 12:46
kiša, pala, kiša pala....
Post od Vladapetr » 27 Jun 2019, 22:14
Post od Vladapetr » 27 Jun 2019, 22:30
Post od dragvorl » 30 Jun 2019, 20:35