Da li ćete dobrovoljno primiti vakcinu protiv covid 19?
-
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
Re: Da li ćete dobrovoljno primiti vakcinu protiv covid 19?
Dosta mi je neobično ovo zaziranje od nečega što se koristi prvi put. Kao da cela istorija progresa 20. i 21. veka nije bazirana na otkrićima i izumima koji predstavljaju novitet. Zamišljam bolesnike od tuberkuloze koji odbijaju da se leče antibioticima sredinom prošlog veka jer je to nešto novo. Mnogo smo regresirali kao civilizacija.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Potpuno je pogrešna postavka.
Ne možeš da porediš primenu nečega na zdravoj populaciji i za lečenje bolesti, i to smrtonosnih (bar u tom trenutku).
A nije da u istoriji nisi imao katastrofalne efekte od inovacija, tako da malo zaziranja, predostrožnosti i biranja opcija nikada nije na odmet. Uvek, i za svaku situaciju koja je "hladna".
Ne možeš da porediš primenu nečega na zdravoj populaciji i za lečenje bolesti, i to smrtonosnih (bar u tom trenutku).
A nije da u istoriji nisi imao katastrofalne efekte od inovacija, tako da malo zaziranja, predostrožnosti i biranja opcija nikada nije na odmet. Uvek, i za svaku situaciju koja je "hladna".
-
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
Isto se može reći i za mnoge vakcine pre ove. Šta tačno razlikuje vakcinu protiv velikih boginja od vakcine protiv kovida, sem toga što je prva razvijana i primenjena u vreme kada nije bilo interneta i pripadajućih stručnjaka.
Vakcina ne leci bolesne, vec sprecava da se oboli. Videli smo vise situacija da se nesto povlaci nakon negativnih efekata. Pogledaj samo sta su radili sa teflonom u filmu Dark waters i ko je i kako odgovarao zbog toga.
Vakcina jr nesto sto je radjeno pod velikim pritiskom kako bi globalni tokovi mogli da se vrate na staro, tako da je sasvim moguce da ce biti nezeljenih posledica.
Ja licno ne planiram za sada pre marta, cak iako bude bilo moguce i stvarno ne znam ciju vakcinu je pametno uzeti.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Vakcina jr nesto sto je radjeno pod velikim pritiskom kako bi globalni tokovi mogli da se vrate na staro, tako da je sasvim moguce da ce biti nezeljenih posledica.
Ja licno ne planiram za sada pre marta, cak iako bude bilo moguce i stvarno ne znam ciju vakcinu je pametno uzeti.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa, takođe ne možeš ni porediti različita vremena, po više osnova.
Konkretno ih razlikuju bolesti za koje su pravljenje, ipak su velike boginje bolest sa znatno većom smrtnošću.
Ne, ne može se reći za mnoge, već samo za one koje su novina po svom principu delovanja.
Apsolutno je logično da će daleko više pažnje privući nešto što je van do tada poznatog šablona, ne znam šta tu nije jasno?
Konkretno ih razlikuju bolesti za koje su pravljenje, ipak su velike boginje bolest sa znatno većom smrtnošću.
Ne, ne može se reći za mnoge, već samo za one koje su novina po svom principu delovanja.
Apsolutno je logično da će daleko više pažnje privući nešto što je van do tada poznatog šablona, ne znam šta tu nije jasno?
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Up!

Oni koji misle da ce vakcina protiv korone modifikovati njihovu dnk,treba to da vide kao priliku, šansu da postanu normalni.
Naravno, i ako sam vec prelezao.
Razlika je ogromna. Vakcina protiv velikih boginja je klasična, napravljena direktno od oslabljenog virusa izazivača (u ovom slučaju čak ne od virusa velikih, već od virusa kravljih boginja - što nije bitno za ostatak priče).
Kao i recimo vakcina protiv sezonskog gripa koju pravi Torlak, ili vakcine protiv poliomijelitisa ili morbila koje smo svi kao deca primili (isto proizvodnje institut Torlak).
Ove nove vakcine su napravljene genetskim inženjeringom i to je nešto totalno drugačije. Astra Zeneca (Englezi) i Rusi koriste neškodljivi ili malo škodljivi virus prehlade kao vektor i u njega dodaju delove RNK Covid virusa, kako bi naterali organizam da proizvodi antitela na njega. Pfizer ne koristi vektorski virus, već mRNK (takođe napravljenu genetskim editovanjem) koja će naterati organizam da stvara i antigene koje stvara virus i imunski odgovor na njih u vidu antitela. To je do sada bio samo teorijski koncept i prvi put se koristi u praksi. Postoji veliki potencijal za stvaranje auto-imunih reakcija.
Ja bih (kada i ako bude dostupna) primio najradije klasičnu vakcinu. Zatim englesku ili rusku. Pfizerovu bih za sada izbegao, jer još ne postoje nikakva iskustva sa mRNK vakcinama.
Ђенерал Јанковић
Razvijena je i klasicna vakcina sa "ubijenim" virusem, ide sada u fazu 3 testiranja.
"bice opet sve kao pre ako ne i bolje"
"ponovo cemo ici na more"
"opet cemo se druziti kao nekad, ici u kafane"
http://www.steelmagic.blogspot.com
"ponovo cemo ici na more"
"opet cemo se druziti kao nekad, ici u kafane"
http://www.steelmagic.blogspot.com
I ja bih primio bilo šta da imam 70 godina ili da su deca velika, pa im nisam više potreban. 
Nije problem sa mRNK u smislu da će nešto da vam se desi, već da je svaka šansa da će kratko da traje imunitet. Iz ekonomskog ugla farmaceutske industrije je najbolji proizvod, jer ne zahteva uopšte izolovan virus, prosto vam treba samo njegov metadata, kod, pošaljete ga internetom. Oni ga generišu veštački i štancuju u beskonačnost, i moćiće da proizvedu više nego svi ostali principi.d
Plus za industriju, minus za ljude, je što će verovatno morati da se šiba na 6m ili godinu dana, to se još uvek ništa sad ne zna niti može znati. Još je rano.
Plus za ljude je što taj princip ako se pokaže ispravan, može biti korišćen kao individualna vakcina protiv ćelija raka. U slučaju da to šljaka, kovid će da bude događaj koji je drastično skratio proces uvođenja nove metode lečenja raka, jer će naučiti organizam da prepozna tumore sam se izbori sa njima.
Ukratko kako sam ja shvatio ovaj tip vakcine.

Nije problem sa mRNK u smislu da će nešto da vam se desi, već da je svaka šansa da će kratko da traje imunitet. Iz ekonomskog ugla farmaceutske industrije je najbolji proizvod, jer ne zahteva uopšte izolovan virus, prosto vam treba samo njegov metadata, kod, pošaljete ga internetom. Oni ga generišu veštački i štancuju u beskonačnost, i moćiće da proizvedu više nego svi ostali principi.d
Plus za industriju, minus za ljude, je što će verovatno morati da se šiba na 6m ili godinu dana, to se još uvek ništa sad ne zna niti može znati. Još je rano.
Plus za ljude je što taj princip ako se pokaže ispravan, može biti korišćen kao individualna vakcina protiv ćelija raka. U slučaju da to šljaka, kovid će da bude događaj koji je drastično skratio proces uvođenja nove metode lečenja raka, jer će naučiti organizam da prepozna tumore sam se izbori sa njima.
Ukratko kako sam ja shvatio ovaj tip vakcine.
Ako smo neki ljudi od nauke, a smatram da jesmo, nema razloga da se ne veruje Pfizeru. Da li efekti traju 3 meseca, 6 meseci ili koliko, videćemo.
Ili da postanemo antivaxeri.
Ili da postanemo antivaxeri.
Ja se sa ovim potpuno slažem.
Pfizer ima mnogo i da izgubi, ne samo da dobije. Uopšte im nije u interesu bilo kakva teorija zavere.
Pfizer ima mnogo i da izgubi, ne samo da dobije. Uopšte im nije u interesu bilo kakva teorija zavere.
Moja sestra kaze da se oni ne zure niti da preterano reaguju na pritiske vlade...
https://www.jnj.com/our-company/johnson ... y-enrolled
https://www.jnj.com/our-company/johnson ... y-enrolled