Dobro veče
- passenger
- Postovi: 14231
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Re: Dobro veče
Moguće li je da se dobije njegov kontakt, da mu platim tu kaznu od ovih pedera?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- TheWickerMan
- Postovi: 10471
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Giluietta TCT
- Lokacija: Stuttgart,DE
Re: Dobro veče
maniaxxx je napisao:Da dodam, LIDL ima najbolje kisele krastavce
Nope, Kaufland ima Honey Mini Kornišone, najboljipassenger je napisao:da da, one 1 euro teglice. Mali kornišončići
Sent from my Mate10 Lite using Tapatalk
- H4wkeye
- Postovi: 8761
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
- Lokacija: PO
Re: Dobro veče
Kazna za LK nije 3.000... Tako da pitanje koliko je ovo tacno.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Re: Dobro veče
Sloba je napisao:Nije ista adresa proizvodnje. Polimark je Zumun, a Nestle Surcin.
Sent from my MI 5s using Tapatalk
Skoro sam cuo da je taj Nestle u Srb ogroman proizvodjac ako ne i najveci u Evropi majoneza za Nestle. Bas mi je delovalo neverovatno s obzirom da nikad nisam ni cuo da postoje.
Po tome oni izvoze naveliko.
Re: Dobro veče
Zar nije pisalo ranije polimark na tommyju?
Taj tommy u kesici mi je gadniji od polimark majoneza ali zaista
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Taj tommy u kesici mi je gadniji od polimark majoneza ali zaista
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Re: Dobro veče
Sad sma malo izgooglao.
Pre 5 godina je Nestle prebacio proizvodnju Thomyja iz Poljske u Srb.
https://www.just-food.com/news/nestle-m ... 23691.aspx
Ko zna koliko su od tada prosirili. Ne bi me iznenadilo da je i ovaj na kome pise CH napravljen u Srb a samo spakovan u CH.
Pre 5 godina je Nestle prebacio proizvodnju Thomyja iz Poljske u Srb.
https://www.just-food.com/news/nestle-m ... 23691.aspx
Ko zna koliko su od tada prosirili. Ne bi me iznenadilo da je i ovaj na kome pise CH napravljen u Srb a samo spakovan u CH.
Re: Dobro veče
Pik Vrbovec?
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Re: Dobro veče
Stavljanje natrijum-nitrata u suhomesnate proizvode je standardni tehnološki proces da bi meso ostalo crveno, a da ne potamni i postane braon. To se radi u celom svetu već 100 godina. Samo je stvar u količini. Naravno da je najbolje kada praviš kobasicu/kulen/šunku/slaninu za sebe, pa ne staviš uopšte.
Što, šta fali Polimarku? Uvek bih radije kupio njihove proizvode (ali pod sopstvenom markom) nego Nestle.
Možda je reč o nekadašnjem Centro proizvodu? Njih je pre nekog vremena kupio Nestle. Oni su baš tamo u Surčinu ili Dobanovcima. Polimark je pored Galenike, kada se ide prema Zemun Polju.
Ђенерал Јанковић
- Sloba
- Site Admin
- Postovi: 10571
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Lokacija: Novi Sad
- Kontakt:
Re: Dobro veče
Nije nemoguce, mada ne verujem. Pise da je proizvedeno u Svajcarskoj, potom i spisak uvoznika za zemlje iz okruzenja. Cinjenica je da Tommy u kesici i u tubi nisu isto, cak ni slicno. Zato sam i zapoceo pricu o tome. U kesici je jedan od najgorih, kiseo i bez traga ukusa jaja. Kako sam batalio Tommy, tako sam isprobao sve redom i jos je Vital najbolji, najblizi onome sto majonez treba da bude. To je kada nemam zalihu iz Madjarske. Njihov Univer majonez je za nase pet klasa iznad. Nazalost, ali je tako.Laki021 je napisao:Ne bi me iznenadilo da je i ovaj na kome pise CH napravljen u Srb a samo spakovan u CH.
Sent from my MI 5s using Tapatalk
- srdjanyo
- Postovi: 3258
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Lokacija: Novi Sad
- Kontakt:
Re: Dobro veče
Priča se da je Matijević kupio Zlatiborac. Od kako sam ovo čuo ne kupujem Zlatiborac proizvode.
Послато са SM-A605FN уз помоћ Тапатока
Послато са SM-A605FN уз помоћ Тапатока
Re: Dobro veče
Ja zlatiborac inace ne kupujem.
Kupujem Topola, Neoplanta i od Yuhira prasku sunku.
Poslednjih godinu dana manje jedem ta sranja, pa maltene i ne kupujem.
Prebacio sam se kod drugara u mesaru, koji pravi sve domace i bez tih dodataka, dakle samo mast, meso i so, ima i sertifikat za to.
Mesara se zove Gradski Domacin, na Vracaru.
Ima dobrih, a i manje ukusnih stvari.
Ja bih izdvojio hrenovke, koje su oko 20% jeftinije od Famisa, a 50% bolje i naravno, "zdrave".
Cevapi su takodje dobri.
Ima i Josper grill, ali nije uspeo da dobije dozvolu za pecenje, komsije ga smaraju i ako dim ide 15m u vis.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Kupujem Topola, Neoplanta i od Yuhira prasku sunku.
Poslednjih godinu dana manje jedem ta sranja, pa maltene i ne kupujem.
Prebacio sam se kod drugara u mesaru, koji pravi sve domace i bez tih dodataka, dakle samo mast, meso i so, ima i sertifikat za to.
Mesara se zove Gradski Domacin, na Vracaru.
Ima dobrih, a i manje ukusnih stvari.
Ja bih izdvojio hrenovke, koje su oko 20% jeftinije od Famisa, a 50% bolje i naravno, "zdrave".
Cevapi su takodje dobri.
Ima i Josper grill, ali nije uspeo da dobije dozvolu za pecenje, komsije ga smaraju i ako dim ide 15m u vis.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- pedja
- član 001
- Postovi: 14192
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG
- Lokacija: Beograd
Re: Dobro veče
Ja sam batalio prerađevine, koliko mogu.
Godinama nisam kupio salame, parizere i tako to. Pojedem ih samo u pekarsko/restoranskim proizvodima, gde ne možeš izbeći, a da se baš ne potrudiš. Nemam onaj trip "dobiću neku boleštinu", nisam skroz isključiv, niti pazim preterano, ali izbegavam koliko mogu, a da to bude opušteno i bez nekog stresa. Ionako pojedem koješta van kuće. A kod kuće se trudim da umanjim štetu, vrlo malo masti (iako imam čistu domaću), skoro bez suncokretovog ulja, većina na keramici ili u rerni, ako nije kuvano.
Suvo i dimljeno kupim tu i tamo, uglavnom za neki oval, kada neko dolazi. I nešto slanine, koja služi kao pojačivač ukusa u jelima.
Ponekad kupujem teleću/ždrebeću/jagnjeću džigu, jednom godišnje jezike, na dve godine parče najgore švargle i to je to
Dobijem nešto stvarno suvog mesa, proverenog porekla, ali ni to se ne troši ne znam koliko.
Jedne godine nam je mesar napravio fantastične kobasice. Odnosno, bilo je to klasično suvo meso, ali u formi kobasice. Uglavnom svinja, plus junetina, te začini (blago, nije bila ljuta). Nema ko se nije oduševio i tražio da mu prodam, makar jedan štap NE znam koliko je koštalo, znam samo da sam platio pola ukupnog troška (jer nas je bilo dvojica) i nije mi bilo žao, osim kada je ponestalo.
Prošetaću do ovog Domaćina. Viđao sam u prolazu, ali nisam svraćao. Sada svi guraju taj fensi fazon, sa sličnim vizuelnim identitetom, da jednostavno mozak preskoči
Moram do Morave, po neku teletinu, danas mi je dan za "slowcooked" hranu - dinstanje u rerni, satima Ako me pre toga razbije vetar, pa me bude mrzelo, ide filet bakalara na brzinu.
edit: i opet mi kažu da moram zdravije da se hranim. Nisam svetac, ali da jedem šta prosečan čovek kod nas pojede, po doktorima bih krepao do sada
Godinama nisam kupio salame, parizere i tako to. Pojedem ih samo u pekarsko/restoranskim proizvodima, gde ne možeš izbeći, a da se baš ne potrudiš. Nemam onaj trip "dobiću neku boleštinu", nisam skroz isključiv, niti pazim preterano, ali izbegavam koliko mogu, a da to bude opušteno i bez nekog stresa. Ionako pojedem koješta van kuće. A kod kuće se trudim da umanjim štetu, vrlo malo masti (iako imam čistu domaću), skoro bez suncokretovog ulja, većina na keramici ili u rerni, ako nije kuvano.
Suvo i dimljeno kupim tu i tamo, uglavnom za neki oval, kada neko dolazi. I nešto slanine, koja služi kao pojačivač ukusa u jelima.
Ponekad kupujem teleću/ždrebeću/jagnjeću džigu, jednom godišnje jezike, na dve godine parče najgore švargle i to je to
Dobijem nešto stvarno suvog mesa, proverenog porekla, ali ni to se ne troši ne znam koliko.
Jedne godine nam je mesar napravio fantastične kobasice. Odnosno, bilo je to klasično suvo meso, ali u formi kobasice. Uglavnom svinja, plus junetina, te začini (blago, nije bila ljuta). Nema ko se nije oduševio i tražio da mu prodam, makar jedan štap NE znam koliko je koštalo, znam samo da sam platio pola ukupnog troška (jer nas je bilo dvojica) i nije mi bilo žao, osim kada je ponestalo.
Prošetaću do ovog Domaćina. Viđao sam u prolazu, ali nisam svraćao. Sada svi guraju taj fensi fazon, sa sličnim vizuelnim identitetom, da jednostavno mozak preskoči
Moram do Morave, po neku teletinu, danas mi je dan za "slowcooked" hranu - dinstanje u rerni, satima Ako me pre toga razbije vetar, pa me bude mrzelo, ide filet bakalara na brzinu.
edit: i opet mi kažu da moram zdravije da se hranim. Nisam svetac, ali da jedem šta prosečan čovek kod nas pojede, po doktorima bih krepao do sada
Re: Dobro veče
^^^
Dobro si rekao "samo je stvar u količini".
E pa tu i jeste problem.
Pravilnici u Srbiji su zastarjeli, i neusklađeni sa pravilnicima u EU. A osim toga, i takvi kakvi su -uopšte se ne poštuju.
I to nema ko ni da kontroliše. Inspekcija ne postoji.
Da li je Matijević kupio Zlatiborac ili ne, isti djavo. Ne valjaju ni jedan ni drugi.
Zlatiborac nikad nije imao ni jednu svinju. Sve meso uvoze.
Npr. Neoplanta više uopšte nema svoju proizvodnju. A imali su. Ugasili jer im se ne isplati da drže svinje. Sve meso za proizvodnju takodje kupuju.
Dobro si rekao "samo je stvar u količini".
E pa tu i jeste problem.
Pravilnici u Srbiji su zastarjeli, i neusklađeni sa pravilnicima u EU. A osim toga, i takvi kakvi su -uopšte se ne poštuju.
I to nema ko ni da kontroliše. Inspekcija ne postoji.
Da li je Matijević kupio Zlatiborac ili ne, isti djavo. Ne valjaju ni jedan ni drugi.
Zlatiborac nikad nije imao ni jednu svinju. Sve meso uvoze.
Npr. Neoplanta više uopšte nema svoju proizvodnju. A imali su. Ugasili jer im se ne isplati da drže svinje. Sve meso za proizvodnju takodje kupuju.
- dejanvp
- Postovi: 306
- Pridružio se: 07 Apr 2014, 17:25
- Garaža: Mercedes C200 Kompressor Sportcoupe, Fiat Brava 1,6 16v
- Lokacija: Velika Plana
Re: Dobro veče
Kad smo već kod trgovačkih lanaca, da li je neko kupovao u CG u marketima Voli?