Mojoj ženi je devojačko prezime isto kao moje. Prvo se moja majka razočarala pre x godina, kad su joj komšije koje imaju fb prenele da sam se oženio a nisam je obavestio
A najjači je bio kolega Savo iz Pljevalja, kojem sam, kad je jednu koleginicu pred udajom nagovarao da izbije iz glave ideju da zadrži svoje prezime, rekao da je to zatucan stav i da sam ja uzeo ženino prezime i ništa mi ne fali. Mesec dana me davio da li je to istina, pa šta mi je otac rekao, da li me se brat odrekao itd...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ftj napisao:Vlado jel vas pitao maticar oko prezimena ili je preskocio to pitanje
Jeste. I što je najludje, da je rekla da uzima moje prezime navodno bi trebala da menja dokumenta kao, u tom nekom formularu se označi da je uzela muževljevo prezime i onda imaš neki rok da to ozvaničiš.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Imam druga koji se zove Aleksandar Saša. Jednom sam bio prisutan kada ga je zaustavila saobraćajna policija i legimitisala da su ga pitali "kako ste stavili nadimak u ličnu kartu"? I dešavalo mu se to ne jednom da ga pitaju...
Moj ex kolega i koleginica, isto prezime i ista imena (žensko sa a naravno). Venčali se, nema promene dokumenata niti prezimena
Nikada do sada nisam čuo za nekoga Srbina sa dva imena. Ok srednje slovo koje bi ih i ja trebao da unesem jer me brkaju sa pokrajinskim sekretarom koji mi je rod i imenjak i prezimenjak.
Ne znam ni kako se ubacuje naknadno srednje slovo, verovatno mora u matičnu službu.
ftj napisao:Vlado jel vas pitao maticar oko prezimena ili je preskocio to pitanje
Jeste. I što je najludje, da je rekla da uzima moje prezime navodno bi trebala da menja dokumenta kao, u tom nekom formularu se označi da je uzela muževljevo prezime i onda imaš neki rok da to ozvaničiš.
Znaci zvanicno prva papuca foruma, dozvolio si zeni da zadrzi svoje prezime.
Moja supruga je menjala prezime, uzela moje a devojačko je bilo isto. Dugo je pričala da će da doda i da ima dva ista, dok nije čula da drugaricu naše kume koja je dodala isto prezime svi zovu Voda Voda
Puzo81 napisao:Moj ex kolega i koleginica, isto prezime i ista imena (žensko sa a naravno). Venčali se, nema promene dokumenata niti prezimena
Nikada do sada nisam čuo za nekoga Srbina sa dva imena. Ok srednje slovo koje bi ih i ja trebao da unesem jer me brkaju sa pokrajinskim sekretarom koji mi je rod i imenjak i prezimenjak.
Ne znam ni kako se ubacuje naknadno srednje slovo, verovatno mora u matičnu službu.