Zatamnjena stakla
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Re: Zatamnjena stakla
Na mom Smaxu na uverenju agencije za bezbednost stoji (zatamnjen 85% Lummarkama sve iza B stuba).
Na samoj foliji na staklima je žig (broj) koji je identičan na TUV sertifikatu od folija.
Na samoj foliji na staklima je žig (broj) koji je identičan na TUV sertifikatu od folija.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Isto je i kod mene.
Fora je što mora da folije ko što Puzo reče imaju žig/gravuru, šta god, onda to slikaju i unesu u uverenje. Ako nema ništa, ili skidaj folije inače nema uverenja
Fora je što mora da folije ko što Puzo reče imaju žig/gravuru, šta god, onda to slikaju i unesu u uverenje. Ako nema ništa, ili skidaj folije inače nema uverenja

- Puzo81
Da mi Marko Glass nije pokazao gde su ti kodovi na samoj foliji nikad ih ne bih skontao.
Da li ima neka dibidus providna Lummar folija da se stavi na vozačevo i suvotačevo, samo da štiti makar malo od toplote?
Na corsi B mi je bila nekad i ruke nikad izgorele.
Da li ima neka dibidus providna Lummar folija da se stavi na vozačevo i suvotačevo, samo da štiti makar malo od toplote?
Na corsi B mi je bila nekad i ruke nikad izgorele.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja na astri ne mogu na zadnjim staklima nista da skontam, na prednjim se lepo vide svi podaci.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Neka preporuka za servis za zatamnjivanje stakala u ZR ili NS?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Lacika iz Kamenice ti je sigurica -0641783256
- Puzo81
Marko Glass Servis kod Cubike, bez greške.
Za folije ovolika komplikacija, a ja reatestirao plin prošle godine bez majstora i bez izjave. Šta je opasnije, folija ili plin?
Sem toga, kad se ovako zatamni auto, svaka patrola na putu će te zaustaviti jer se golim okom vidi da nije fabrički. Zašto im davati uopšte povod da te zaustave?
Sem toga, kad se ovako zatamni auto, svaka patrola na putu će te zaustaviti jer se golim okom vidi da nije fabrički. Zašto im davati uopšte povod da te zaustave?
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
I OK, pojednostavljuju to oni kao što se procedure tiče, ali ako gledaju samo fiskalni račun, da li bi mogao atest da se ne plaća... Tj. ne znam kako se svi ti troškovi zovu, ali kad sam se raspitivao relativno skoro, bilo je: da da, jednostavno je, ali na montažu folije dodaješ još 15ak hiljada na atest ili šta već.
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
Mislim da je ovo uvedeno jer masovno servisi koji ugrađuju folije podvlače nalepnice od odobrenih folija pod neke već postavljene na automobilima iz uvoza, koje nisu odobrene od strane ABS-a. Da li će ovo to sprečiti ne znam.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
meni je veci debilizam sto traze atest i za skroz providnu foliju
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa vidi, i nije.
Ako vec mora atest, tj nije dovoljna izjava servisa koje su golike stavljene, i da servis odgovara za to, onda mora za svaku foliju da se prodje merenje. Pritom svi spominju samo zatamnjenje, a postoji i uslov refleksije
Ako vec mora atest, tj nije dovoljna izjava servisa koje su golike stavljene, i da servis odgovara za to, onda mora za svaku foliju da se prodje merenje. Pritom svi spominju samo zatamnjenje, a postoji i uslov refleksije