Android stereo u kolima

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Milan
Postovi: 518
Pridružio se: 29 Apr 2012, 16:50
Lokacija: Stara Pazova

Re: Android stereo u kolima

Post od Milan » 25 Jun 2018, 04:37

Napisao sam post na drugom forumu, a evo i ovde, možda se javi neko sa istim uređajem, pa da razmenimo utiske. :)

Uređaj je joying 2GB rama, 32GB rom, Atom quad core procesor, double din.

Nisam imao pojma da će ovoliko teksta da ispadne, pardoniram :)

Prednosti:

- Uređaj sam posle malo premišljenja ipak digao na 6.0.1 (sa 5.1.1 androida). Toplo preporučujem jer je brži i fluidniji barem 10, 15% sa lepše odrađenim home page-om, funkcionalnijim interfejsom. 

- Ne očekujte brzinu kao što vam je na telefonima. Imam super brz telefon pa sam možda malo očekivao više, ali ovo je ipak atom procesor sa 2 gb rama. Bez obzira na to, sve funkcije odrađuje korektno i dovoljno brzo da budete zadovoljni.

- Bluetooth korišćenje mi je super stvar, nisam ni znao da mikrofon ide u paketu kada sam uzeo od Kolumbaje, ali je stvarno super praktična stvar za korišćenje u vožnji. 

- Baratanje muzikom posle fabrike je stvarno fenomenalno. Micro SD, USB, iskopirate na njega ili ne, milina. Zanimljivo, kada sam upgrade-ovao uređaj muzički player je izgubio opciju biranja pesama po izvođaču i albumu, ostaivli su samo po folderu i izvoru, ali ubrzo skontate da vam više i ne treba. Na modelu pre se dešavalo da previše učitava pesme kada odaberete npr "all" pa pustite neku, pa se spisak osveži, pa pesma krene iz početka i sl. Sada mi se čini da mnogo brže osvežuje spisak pesama, i da se brže šalta po folderima i izvorima (all, favourites, external i sl)

- Skinuo sam maps i here kao back up. Ok rade i jedna i druga. Jednom kada sam išao za BG nisu htele da mi rade off line mape, pa je posle opet radilo normalno, barem malo u lokalu kada sam testirao. Dešavalo mi se to i na fonu, doduše ranije. Iskreno mislim da će korišćenje navigacije na njemu posle telefona biti teže, tj mnogo sve brže i tečnije nekako radi na telefonu. Videćemo kod dužih putovanja.

- Mislim da je zvuk možda malo bolji na Joyingu iako sam bio zadovoljan kako radi i na fabrici. 

- Prednja kamera (obe joying) bi mogla da ima bolju sliku mada mislim da će i ovako poslužiti svrsi. Zadnja je bolja rekao bih, mada nisam koristio slične uređaje i nemam sa čime da uporedim. Rear kamera je stvarno jedna super korisna stvar iako nisam nikad imao problema sa parkiranjem unazad i sl, ali lepo je videti šta ima iza

- Kinezi ne pričaju baš savršeni Engleski ali će uporno odgovarati na mailove i biće spremni da pomognu. Jako bitno po meni jer da to nije slučaj bukvalno ne znam kako bi rešavao neke probleme sa kojim se korisnik sretne i sl.


Mane:

- U početku me ubedljivo najviše nervirao položaj jer je ekran bukvalno više okrenut ka suvozaču. To rezultuje da je po sunčanom /i manje sunčanom/ danu trećina ekrana prekrivena odbljeskom suvozačevog prozora pa da bi pročitali bilo šta morate da se krivite u sedištu. Iritirajuće do besvesti. Možda neko sa drugačijom visinom i drugim položajem sedišta ne bi imao tih problema, ne znam. Sad sam se malo privikao na položaj.

- kada koristite here npr i ide muzika, kada treba da se oglasi navigacija, muzika prestane. Na gmaps ne prestane npr. Tako da verujem da ima poneki bag vamo i tamo čim se odmakne od mainstream aplikacija. Treba biti spreman...

- Meni radio ne hvata praktično ništa. Kolumbaja mi je rekao da je imao isti problem, ja mailovao Kineze, rekli spoji neku plavu žicu, mi spojili ali budža i dalje. Nije da mi očajnički treba, ali me nervira što ne hvata ništa i moraće to nekako da se reši... 

- neka slova (u music playeru npr) su JAKO sitna. Ko ima lošiji vid može da ima problema. 

- za prednju kameru npr morate da ih kontaktirate da vam daju pravi app. Za upgrade, morate da ih kontaktirate da vam daju prave fajlove. Uputstva malo konfuzna.. Drugim rečima, stvari oko software-a bi mogle biti malo više user friendly i sređena na sajtu.

- nisam zadovoljan oštrinom displeja, i uopšte prikazom. Nije loš, nije sranje, ali sam očekivao malo lepše boje, bolji kontrast, oštriju sliku. 

- Bluetooth app npr ne pretražuje imena najbolje, nešto ne štima u sinhronizaciji kontakata sa telefonom, kada ih skinem na uređaj, neki fale, i sl. Mislim da ću tražiti preko fona, prekidati i pričati na uređaj.

Ne mogu više da mozgam, ustajem u 8 i idem na put, ako nekoga zanima nešto neka pita, ako ima neko ko ima isti uređaj, neka se javi da razmenimo utiske.  Sve u svemu, mislim da uređaj vredi para koliko sam ga platio u paketu (head unit, obe kamere, mic, kablovi za volan, blenda...). Ne očekujte previše, ne očekujte da leti kao moderini octa core telefoni, i sve radi perfektno, pogotovu ako planirate da budžite sve i svašta u njega od app-ova je verujem da što se dublje ide, veroavtno dolazi i do više problema. Basic operacije su ok, rade radnju, muzika super, bluetooth ok, radio me jebe kao što rekoh, video super radi, nisam probao da puštam npr youtube u vožnji, dok šeram net sa fona i sl, kao što rekoh, nisam previše čačkao, al nije ni da se nisam iscimao da ga barme malo prilagodim, pa odatle utisci.

Korisnikov avatar
Milan
Postovi: 518
Pridružio se: 29 Apr 2012, 16:50
Lokacija: Stara Pazova

Re: Android stereo u kolima

Post od Milan » 15 Feb 2019, 00:56

U poslednje vreme imam problem sa joyingom... Sve radi ok, ali mi uvek resetuje u ceo ciklus boot-a uređaj iako bi trebao samo da se upali posle sekund dva. Osim naravno kada je ugašen auto po par dana pa je normalno da odradi full boot ciklus. Znači parkiram, izađem na 2 minuta, upalim auto - umesto da se samo upali odmah, čekam tipa 20 sekundi. Poprilično smarajuće.

Kontaktirao sam kineteze, instalirao neki poslednji system update što su mi dali ali mrka kapa... Ne znam da li je možda slab akumulator pa mu daje malo struje, mada akumulator ima tipa 2 godine max. 2 i po... Ne znam šta još može da bude... A poprilično smara :)

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Postovi: 33554
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49
Lokacija: Apsurdistan

Re: Android stereo u kolima

Post od Geza » 25 Apr 2020, 20:37

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika

Odgovori