Kružni tok(ovi) kod Ušća

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
ftj
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Kružni tok(ovi) kod Ušća

Post od ftj » 04 Sep 2024, 10:40

Problem je sto u praksi i ogromnoj guzvi ako pokusas krajnjom desnom da drzis pravac, to ce biti jako tesko osim ako nisi autobus pa igras na snagu.

Korisnikov avatar
Milos
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos » 04 Sep 2024, 23:12

Ne moras da budes autobus , mogu tablice recimo Pancevo/Ruma .
Xepoj87 je napisao:
03 Feb 2023, 11:30
Sve je poslo naopako kada sam prodao prvi Mercedes.

Korisnikov avatar
grujicd
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd » 05 Sep 2024, 10:06

Šta reći na ovakav znak kad se silazi sa mosta? Šta bi svako normalan pomislio gde vodi krajnja desna traka? 99% ljudi bi reklo da vodi u Bulevar Nikole Tesle, ne računajući one koji su tu već prošli i znaju za jadac. Danas sam tu proveo možda minut dok sam prolazio bajsem, 3-4 auta su skrenula u tu desnu traku i onda pokušavali da se vrate nazad.

Neko ko je završio saobraćajni fakultet je pomislio da je ovo dobro obeleženo isključenje! Da li će taj neko da odgovara za neminovne sudare koji će se dešavati zbog ovakvog znaka?

Da je nacrtana strelica koja skreće desno i onda se vraća za 180 stepeni - kao što te put i vodi kad skreneš tu, mislim da ne bi bio ni delić tih pogrešnih skretanja.Slika

ftj
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Kružni tok(ovi) kod Ušća

Post od ftj » 05 Sep 2024, 10:15

U sustini ne vidim uopste potrebu za tim skretanjem, procenat ljudi koji ima potrebu tu da skrene je mizeran tako da se ne rasterecuje kruzni tok. Bolje da su napravili izdvojenu desnu traku koja skrece ka bulevaru Nikole Tesle.

Solidan fijasko ovaj kruzni tok, kao i nove trake sto se asfaltiraju, bukvalno nula benefita.

pedalaš
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš » 05 Sep 2024, 10:57

Ali, realno, koji god deo grada da pogledaš, nevidjen je krkljanac u saobraćaju. Previše je vozila i to nikakav kružni tok ne može da reši. Ta čarolija ne postoji.
Gledam juče, kada sam oko 17.00 prošao bajsom iz smera Centra taj novi kružni tok ( pa dalje pored "Dejtona" ka SC ), bio je opšti zastoj do SC u smeru ka Centru. "Milion vozila". Toliko ih je bilo na auto putu. Uglavnom "u zastoju".
Posle produžih bajsom do Ade na kupanje. I onaj pravac je teški saobraćajni haos.
Nema tu spasa od haosa ni sa 50 (čarobnih) kružnih tokova.

Korisnikov avatar
nidza
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza » 05 Sep 2024, 11:20

ftj je napisao:
05 Sep 2024, 10:15
U sustini ne vidim uopste potrebu za tim skretanjem, procenat ljudi koji ima potrebu tu da skrene je mizeran tako da se ne rasterecuje kruzni tok. Bolje da su napravili izdvojenu desnu traku koja skrece ka bulevaru Nikole Tesle.
Ja to ne kapiram. Ima sad dronova, mogli su za jedan dan da snime kuda ljudi idu najviše. Mogli su na banderu da stave fiksnu kameru nedelju dana i da prebroje koliko kola ide desno u NT i koliko se uključuje desno ka B.MP. To su sve mogle da budu odvojene trake. Ostale bi 3 pune trake za ljude koji idu pravo.

Korisnikov avatar
sebekkg
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg » 05 Sep 2024, 11:27

Moraju da se uvedu denivelisane raskrsnice. Previše je ovo saobraćaja za 2d.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika

Korisnikov avatar
nidza
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza » 05 Sep 2024, 11:33

Kopamo rupu sve dublje i tražimo rešenje dalje u mraku.

Grad treba da omogući ljudima da se voze dostojanstveno drugim vidom transporta.

Za početak, urbanistički plan prilagoditi građanima, a ne investitorima.

Korisnikov avatar
Heinz
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz » 05 Sep 2024, 12:02

Nema više početka za nas, to tamo za Surčin možda.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Woodoo
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo » 05 Sep 2024, 12:32

grujicd je napisao:
05 Sep 2024, 10:06
Šta reći na ovakav znak kad se silazi sa mosta? Šta bi svako normalan pomislio gde vodi krajnja desna traka? 99% ljudi bi reklo da vodi u Bulevar Nikole Tesle, ne računajući one koji su tu već prošli i znaju za jadac.
Sinoć sam prvi put imao potrebu da skrenem desno sa brankovog mosta i napravio upravo zajeb koji si opisao. Srećom saobraćaj je bio slab pa sam se odmah vratio u traku levo da bi na kružnom skrenuo u Bul. Nikole Tesle.

Korisnikov avatar
noodles
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles » 05 Sep 2024, 13:03

BRABUS je napisao:
03 Sep 2024, 18:15
Korektno je napravljen, brže se prodje kad nije gužva, nisam išao u špicu pa ne znam kako je. Preblizu su stavili pešački prelaze kružnom toku. Glavni problem je vozačka kultura, prelazi se iz trake u traku i isključuju se iz krajnje unutrašnje na most
Upravo to, preblizu su stavili pešačke prelaze. Po meni, ne bi ih ni bilo. Kao na Slaviji, mislili što su ih pomerili za 20m da će da bude poboljšanja u špicu.
Ne može u gradu od 1.5mil ljudi da pešački prelazi budu prioritet u odnosu na saobraćaj. Bukv su na svakom koraku, zato i sve stoji zbog toga.
Zglobni autobus se isključi, cap pešački, cap neko sa bolom u qrcu na istom, i eto zastoj.

Nevezano za Ušće, već dva dana neviđeni kolaps od Ada mola do Lidla kod Ade, smer ka Obrenovcu. Nikad tako nije bilo.
Vidim da su "izbrisali" pešački kod Beogume, kao da će ga trajno ukinuti. Ali problem semafor kod OMV-a, drži nešto sumanuto dugo, tako da sve stoji u svim trakama do Ada mola.
Dal su ovi "pametni semafori" nešto pobrljavili ali nešto nije u redu.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!

Korisnikov avatar
grujicd
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd » 05 Sep 2024, 13:17

Kao neko ko često ide preko Brankovog mosta peške, ne slažem se uopšte da se pešački ukine :)

Ima mana i da je bliže i da je dalje, jedino dobro rešenje je bilo dok je bio semafor. Inače pešaci tu nikad nisu bili uzrok gužve, nije to Slavija.

Odgovori