Kako se vozi u Srbiji?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Kako se vozi u Srbiji?
Isti princip kao i za neke druge stvari.
Rajfeslus je i kod nas uveden 2009. (99% mislim da papiroloski postoju, da nije samo obicajna stvar), al generacije vozaca su zavrsile auto skole bez toga.
Da li je iko ikada pokrenuo kampanju, edukaciju, sta god za to?
Isto i kad je guzva na ap da se ostavi prolaz za vozila hitnih sluzbi, to ne moze covek sam, to da bi radilo mora da bude sistemski, a da bi to bilo moras da da imas edukativne kampanje i nakon nekog vremena ce biti nekog rezultata.
Rajfeslus je i kod nas uveden 2009. (99% mislim da papiroloski postoju, da nije samo obicajna stvar), al generacije vozaca su zavrsile auto skole bez toga.
Da li je iko ikada pokrenuo kampanju, edukaciju, sta god za to?
Isto i kad je guzva na ap da se ostavi prolaz za vozila hitnih sluzbi, to ne moze covek sam, to da bi radilo mora da bude sistemski, a da bi to bilo moras da da imas edukativne kampanje i nakon nekog vremena ce biti nekog rezultata.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Jednom sam na BG obilaznici naleteo na suzenje i bila je kolona. Iza mene dva majstora zamalo da se slupaju kolko nisu hteli da popuste. Zao mi je sto nemam kameru da snima bisere.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Lik na motoru je za temu “bahati mamlazi” na BJB forumuftj je napisao:Ja ne verujem sta sam pogledao i jos to predstavljeno kako je motorista ovde ludak. Pa jos i izjava udario bih ga da sam bio sam. Krajnje zabrinjavajuce, izvini, morao bi neku introspekciju da uradis i dobro razmislis mozda o nekom tretiranju takvog ponasanja.
motorista ne zna ko je iza njega kao sto ti znas u kolima, on kad je video je i ubrzao. to sto si ti vozio na pola metra je bukvalno kao da si mu drzao pistolj uperen u glavu jer nije dovoljno brzo isao po tvojim standardima.
Dijagnoza…
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ja na snimku ne vidim da je on namerno zadržavao kolonu, kao što rekoh ti nisi svestan na motoru situacije iza sebe tako kao u kolima gde uvek u svakom trenutku u perifernom vidu vidiš automobil iza. Jeste pogrešno što je to uradio al to je moglo da bude i nesvesna greška.
Nevezano za to, sve i da je namerno uradio, govoriti kako bi pokušao da ga ubiješ al te je sprečilo što nisi bio sam u kolima je za neke druge ustanove. Izvini belivuče nismo te prepoznali.
Nevezano za to, sve i da je namerno uradio, govoriti kako bi pokušao da ga ubiješ al te je sprečilo što nisi bio sam u kolima je za neke druge ustanove. Izvini belivuče nismo te prepoznali.
Jasan je meni rajferšlus, ali u ovom slučaju nas je to vidno usporilo sve. Mogu da zamislim koliko bi to usporilo kada bi se kamion ubacivao.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Na zalost i napolju, u razvijenim ekonomskim zajednicama jelte, isto desava, samo u manjoj meri, "pametni" u levu pa se ubacuju, bas sam takvog jednog juce malo usporio, mislio je da se ubaci glatko. Da li je Balkan ili sta, ali je hteo da ispadne Ajnstajn.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Imao sam jednu situaciju na AP kod Novog Sada, kad se nekom moronu u bentli kabrioletu nisam sklonio iz trake jer sam bio u preticanju, a on nije hteo da saceka bukvalno dve sekunde, imam i taj snimak, lik me je obisao i naglo kocio sa 150, do tipa 40 na sat i nije hteo da se pomeri dok nije video da vadim telefon da zovem policiju, nije znao da se snima vec. Tad sam rekao, neka opet neki manijak proba da se izivljava, idemo na kontakt, pa koga vise zaboli, ima snimak ko je sta radio.ftj je napisao: Nevezano za to, sve i da je namerno uradio, govoriti kako bi pokušao da ga ubiješ al te je sprečilo što nisi bio sam u kolima je za neke druge ustanove. Izvini belivuče nismo te prepoznali.
Ja tebe nisam uvredio, tako da ne vidim potrebu za tim nacinom pisanja u obe poruke.
Jos jednom, nemoj tu pricu on nije znao sta radi. Svaki put je jasno gledao u retrovizore. Znaci u jednom trenutku obilazi lika sa desne strane sa 140, ima na snimku, a u drugom trenutku je jadan decko, ne zna gde se nalazi. How yes, no.
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ma ne nije video, em gleda u retrovizor em koči šta ima da pipka kočnicu a nema nikog ispredftj je napisao:Ja na snimku ne vidim da je on namerno zadržavao kolonu, kao što rekoh ti nisi svestan na motoru situacije iza sebe tako kao u kolima gde uvek u svakom trenutku u perifernom vidu vidiš automobil iza. Jeste pogrešno što je to uradio al to je moglo da bude i nesvesna greška.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Preticajna zatvorena?Momčilo je napisao: ↑01 Okt 2024, 09:06Možda ću i ja sad zvučati kao kreten, ali neki dan na autoputu kreće suženje neko zbog radova i najavljeno je znakovima. Krenemo svi da se prestrojavamo u srednju traku i to nekako ide, dok se neko ne seti da ode skrooz do početka kolone i krene da se ubacuje, i tako jedan po jedan i naravno mi u srednjoj se stalno zaustavljamo i krećemo.
AKo da onda se iz srednje prestrojavaš u zaustavnu i tamo voziš a ostavljaš bivšu srednju sada za preticanje.
Obično ima takav znak, ,mada nekad putari i zaborave da postave.
Uglavnom, 2 trake po kojima se vozilo se prebacuju na 2 krajnje desne trake i po njima se vozi i nema potrebe za ubacivanjima a nema ni zagušenja jer ostaje isti protok, ista propusna moć.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG
Tu tek nastane problem, kada postoji "smicanje" dve trake.
Oni iz desne trake ostanu u istoj/ produže pravo, odnosno ne odu u zaustavnu, kao da je sramota...
TapaT
Oni iz desne trake ostanu u istoj/ produže pravo, odnosno ne odu u zaustavnu, kao da je sramota...
TapaT
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Mislim da ima neka slicna situacija, kod petlje Bubanj potok, kada se iz pravca Nisa odvajas ka Bg. Tu dolazimo do onog fenomena da prosecan srpski vozac ne zna da prati horizontalnu signalizaciju. Gde god traka savija udesno, oni ce imati tendenciju da produze pravo i izguraju te u kontra smer.
S tim da je signalizacija na Bubanj potoku na odvajanju za obilaznicu i za grad retko glupo postavljena. Maltene da na zadnjih 100m u krajnjoj levoj traci tek vidiš da se za grad odvaja desno. Što se tiče obeležavanja, mislim da ta petlja ima lagano prvo mesto kao najlošije obeležena.
Имам једно потпитање...
- pedja
- član 001
Uopšteno, ne voli naš čovek da bude u krajnoj desnoj voznoj traci, ukoliko ima više od jedne
TapaT
TapaT
- pedja
- član 001
Da li je i vama bio "čudan" dan u saobraćaju?
Na redovan bezobrazluk i budalaštine, nadovezalo se nekoliko veoma opasnih prolazaka na crveno, STOP i još maštovitija bahatost.
Bukvalno sam razmišljao o tome koliko puta sam danas mogao da stradam, da ne gledam dva puta i (još uvek) dobro pretpostavljam šta će ko uraditi.
TapaT
Na redovan bezobrazluk i budalaštine, nadovezalo se nekoliko veoma opasnih prolazaka na crveno, STOP i još maštovitija bahatost.
Bukvalno sam razmišljao o tome koliko puta sam danas mogao da stradam, da ne gledam dva puta i (još uvek) dobro pretpostavljam šta će ko uraditi.
TapaT