Kako se vozi u Srbiji?
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Re: Kako se vozi u Srbiji?
Mozda i najpoznatiji znak Stop u gradu tu ako 2% njih pogleda levo u smeru puta sa prvenstvom prolaza, a kamoli uspori. Samo pun gas.
- Prikačeni fajlovi
-
- Screenshot_20250109_143249.jpg (52.85 KiB) Pogledano 1047 puta
Mora ozbiljnije da se obeleži takva situacija.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Nesto slicno je i na izlazu iz Beocina prema Kamenici.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Al to na izlazu iz Beočina je vidnije da se uključuješ na neki veći put, i nepreglednije je ko ti dolazi sa leve strane kad izlaziš iz naselja.
Sa druge strane, ova raskrnica što je @schonenk podelio je katastrofalno obeležena: ovde glavni put skreće, to je jasno kad gledaš znak stop, ali su zato isprekidane linije nacrtane kao da glavni put ide pravo... Da, to što je stavljen znak stop je značajna stvar, ali zašto i ostalom signalizacijom ne naznačiti šta se na putu dešava, a ovde je učinjeno još gore - kao da je baš sve učinjeno (osim tog znaka stop) tako da ovo izgleda kao da si na glavnom putu.
Ranije je to tako loše urađeno bilo i na Limanu na raskrsnici Balzakove i Despota Stefana. Nisam siguran da li je i sad malo bezveze nešto, ali još ono ranije dok ni ležećih policajaca bilo - isprekidana linija je stajala kao da tu nije skretanje glavnog puta.
Sa druge strane, ova raskrnica što je @schonenk podelio je katastrofalno obeležena: ovde glavni put skreće, to je jasno kad gledaš znak stop, ali su zato isprekidane linije nacrtane kao da glavni put ide pravo... Da, to što je stavljen znak stop je značajna stvar, ali zašto i ostalom signalizacijom ne naznačiti šta se na putu dešava, a ovde je učinjeno još gore - kao da je baš sve učinjeno (osim tog znaka stop) tako da ovo izgleda kao da si na glavnom putu.
Ranije je to tako loše urađeno bilo i na Limanu na raskrsnici Balzakove i Despota Stefana. Nisam siguran da li je i sad malo bezveze nešto, ali još ono ranije dok ni ležećih policajaca bilo - isprekidana linija je stajala kao da tu nije skretanje glavnog puta.
- schonenk
Problem je sto kod nas vecu tezinu ima obicajno pravo od signalizacije. U nekom trenutku je taj pocetni deo Obrenovackog "zatvoren" i rezervisan za ulazak u Parking/garazu Parking servisa (tako bar horizontalna sugerise), a do znaka Stop bi trebalo da se stize po izlasku sa Parking/Garaze. Jedino sto Srbinu nece niko da odredjuje kuda ce on i na koji nacin da prodje ako je jos njegov matori tu is'o
A u vezi obicajnog, cini mi se da su samo na rampi iz J. Gagarina ka Gazeli lepo iscrtali dve trake i tu se svi petnim zilama trude da sprece ono sto je i znakom predvidjeno, ali zato na svim ostalim rampama, gde to nije dozvoljeno, uredno idu dve trake (rampa preko puta Sava centra, rampa na petlji Mostar ka Kneza Milosa, rampa na Autokomandi itd).
A u vezi obicajnog, cini mi se da su samo na rampi iz J. Gagarina ka Gazeli lepo iscrtali dve trake i tu se svi petnim zilama trude da sprece ono sto je i znakom predvidjeno, ali zato na svim ostalim rampama, gde to nije dozvoljeno, uredno idu dve trake (rampa preko puta Sava centra, rampa na petlji Mostar ka Kneza Milosa, rampa na Autokomandi itd).
Da li je ikad bio tu sudar?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Da odrade smenu za 15 minuta a ostalih 7h:45min da sede u kafani?
Ne, ne treba patrola, nego treba atipično mesto da se atipično obeleži, sa 2 znaka stop, velika, trepćuće žuto, velika tabla iznad sa velikim slovima stop, itd. Ovde će da stane samo ko je već bio i očekuje znak stop, dok se drugačije ne obeleži.
Ne, ne treba patrola, nego treba atipično mesto da se atipično obeleži, sa 2 znaka stop, velika, trepćuće žuto, velika tabla iznad sa velikim slovima stop, itd. Ovde će da stane samo ko je već bio i očekuje znak stop, dok se drugačije ne obeleži.
- schonenk
E pa tu je i problem, u Beogradu ima dosta "netipicnih" raskrsnica. Npr, na Dorcolu ili Zvezdari to moze skupo da kosta, jer nisu ovako pregledna ukrstanja.
Ovde sudari verovatno nisu cesti jer se ukrstanje puteva desava bar 20m nakon znaka stop
Ovde sudari verovatno nisu cesti jer se ukrstanje puteva desava bar 20m nakon znaka stop
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Cinjenica je da u gradu postoje mesta gde je problem do obelezavanja a ne do vozaca. A ima ih, svi znamo po par...
Ako isti vozaci ne naprave problem na 50 raskrsnica pre, niti na 50 posle, nego bas na toj jednoj bude cesto situacija, onda ima nesto i do same raskrsnice
Ako isti vozaci ne naprave problem na 50 raskrsnica pre, niti na 50 posle, nego bas na toj jednoj bude cesto situacija, onda ima nesto i do same raskrsnice
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Upravo to. Raskrsnica treba da bude označena tako da je čoveku jasno u deliću sekunde šta se dešava. Ako je bilo šta na raskrsnici dvosmisleno, kao što ovde stoji znak stop, a pored njega stoji isprekidana linija kao da tog znaka stop nema, onda situacija neće biti instant očigledna.
A ima i do discipline.
A ima i do discipline.
Ovo me recimo podseća na mog ćaleta - vozio je dolmom na Telepu dok ga murija nije zaustavila, a i pre toga ih je viđao, al je silazio s nasipa kad ih vidi u daljini. Posle su tu i rampu stavili, buraz i ja se slikali pored rampe - baš zbog ćalca.
- schonenk
Problem sa raskrsnicom, iz moje perspektive je, sto sve ide na stetu onoga ko ima prvenstvo prolaza. Bukvalno od 10 prolazaka u 8 slucajeva stajem da ne bih zveknuo nekoga ko se zaleteo.
Od tih 8, siguran sam da njih 6 redovno prolazi tuda.
Najteze mi pada kad se vec ukljucujem i vidim desno nekoga u niskom letu, ko mene vidi, ali ubedjen je da mora da prodje kroz mene jer mu oduzimam pravo prvenstva koje je sebi dodelio
Od tih 8, siguran sam da njih 6 redovno prolazi tuda.
Najteze mi pada kad se vec ukljucujem i vidim desno nekoga u niskom letu, ko mene vidi, ali ubedjen je da mora da prodje kroz mene jer mu oduzimam pravo prvenstva koje je sebi dodelio
Podnesi zahtev za ležeći.
- noodles
- Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
- Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi
[*]
Auuu bravo! Često ovde prolazim, što do Lidla ili nastavim pravo. Desi se po neki put da zbog gužve ne uspem da se isključim sa glavnog puta desno ovim pravcem, pa nastavim pravo do semafora i onda desno, i praktično dođem iz pravca sa prvenstvom - bukv stajem kao da ja imam stop, samo zbog indijanaca koji uopšte ne registruju znak, da neko uspori bilo bi i super, već kao što kažeš samo gas.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!