Ogi napisao: 08 Apr 2018, 18:43
Da ali Tutor se zna gde se nalazi I to je kraca deonica od par km koliko sam razumeo a ne desetine kilometara sa tendencijom da predje u citav drzavni autoput.
Sinisa, ti si za zatvor. Nadam se da ce da te skembaju.
A to idiotsko preticanje sa 1km vise od onoga koga pretices, toga sam se nagledao i na putu do Nemacke I nazad. Ima I likova koji te iseku prilikom ukljucenja na autoput itd. Ima likova, posebno kamiona koji nerezonski preticu, tipa krene ispred mene I onda pretice 5 minuta a iza mene nema nikoga. I onda napravi kolonu.
Vecina AP u Italiji imaju Tutor. Ja sam presao prosle godine oko 650km autoputa od granice do Rima i usput je na svakih ~10km pisalo paznja Tutor sistem aktivan. Plus ima deonica gde su fiksne kamere za brzinu ali ne znam da li rade.
Evo sta pise na sajtu Autostrade
"The Tutor system has been installed along routes with above average mortality rates. It is currently in operation on more than 2,500 km of lanes along the Autostrade per l'Italia Group network where a significant reduction in the average speed (-15%) and peak speed (-25%) has been recorded, resulting in a marked decrease in the number of accidents and in the consequences to people.
Following its first 12 months of operation the mortality rate fell -51% on the routes along which Tutor had been installed. Today the mortality rate along the entire network has seen a reduction of around 81,5%, also thanks to the fundamental role played by the Tutor system."
Ovo stoji.
Koliko sam cuo sad su ga unapredili tako da i u asfaltu ima senzore neke koji automatski mere tezine kamiona prilikom prelaska, tako nesto.