Treba mi pomoć.
Pozvan sam da se kroz nekoliko dana javim institucijama u vezi ostavinskog postupka.
U vlasništvu pokojnog oca je auto koji smo on i ja planirali zajedno da restauriramo, ali... nažalost, to ću morati da nastavim sam.
Auto je relativno male materijalne, ali za mene velike simboličke i emotivne vrednosti.
Auto je poslednji put bio registrovan 1999. godine. Našao sam garantni list (otac je prvi i jedini vlasnik), ali nisam saobraćajnu dozvolu niti ključeve - još uvek. Auto nije odjavljen, i na njemu su još uvek tablice SRJ. Nalazi se u selu. Na autu je oko 1995. menjan motor, i mislim kako je to uneseno u dokumentaciju. U svakom slučaju, i izvorni motor je kod nas.
Ne znam da li je ga je sud prepoznao (za sada) kao deo ostavine.
Može savet, šta da radim?
Nasleđivanje automobila - pomoć
Re: Nasleđivanje automobila - pomoć
Nosiš sve dokumente o vlasništvu koje poseduješ. Verovatno u nekoj arhivi SUP-a ima neki izvod koji može da se kopira.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ja sam pre par godina kupio traktorsku prikolicu sa trajnom registracijom iz 1984. i starom tablicom. Vlasnik je bio preminuo, nasledila ćerka. Nije imala saobraćajnu ali je iz policije pribavila potvrdu o registraciji, pa kad je nasledila oni su u napomenu dodali da je ona naslednik. Napravili smo ugovor i na osnovu te potvrde ja sam dobio novu tablicu, saobraćajnu i nalepnicu.
Tako da najverovatnije oni imaju u sistemu to vozilo i samo treba da ti izdaju neki papir o vlasništvu, kojim ćeš ti da prijaviš taj auto kao predmet ostavine.
Tako da najverovatnije oni imaju u sistemu to vozilo i samo treba da ti izdaju neki papir o vlasništvu, kojim ćeš ti da prijaviš taj auto kao predmet ostavine.
Odes kod tog notara ili sud odakle ti je poslat poziv i poneses papire od tog vozila pa ce ti oni reci sta i kako ali svakako ce i taj auto uci u ostavinski postupak kao i sve ostalo, ja sam recimo u ostavinskom postupku imao auto koji se vodio na mog oca ali taj auto jos pre njegove smrti zavrsio na otpadu ali nije bio odjavljen i u papirima je ostao da se vodi na njega.
Hvala vam.
Mislite li da treba kontaktirati notara u vezi ovoga i pre zakazanog termina?

Mislite li da treba kontaktirati notara u vezi ovoga i pre zakazanog termina?
Nasleđivanje automobila - pomoć
tebi treba neko da definise sta je tacno predmet ostavine i kako preminuli na to polaze pravo. ako je sve sto ti imas od dokumentacije garantni list, tebi je neophodan neki dokument/izvod iz policije koji kaze da taj auto postoji i ko se na njega vodi kao vlasnik. sa notarem ces posle lako, nema sta da zakazujes ako nemas nesto od ovoga(bar sto se tice tog automobila, uvek mozes zakazati kod notara za dopunu ostavine).
Da, naknadno se moze odraditi dopuna ostavine, sacekaj da odes kod notara na zakazan termin i onda spomeni i to pa ce ti oni objasniti detalje sta treba citniti