Motocikli su me oduvek zanimali, divio se bajkerima kao klinac ali nikada (do skora) nisam dublje zalazio u tu tematiku. Imam par prijatelja bajkera, cesto slusam njihove price sa putovanja, vozio se s'njima i par puta probao njihove motocikle. Posto mi se sve to jako dopada (druznja, voznje po planinama, osecaj vetra itd.) resio sam da na prolece (ako budem nasao vremena) polazem za A i uzmem motocikl...uglavnom nigde ne zurim i za sad sam vise u fazi istrazivanja i skupljanja informacija.
Klasa koja me interesuje su putnicki motocikli...volim old school (Harley i sl.) ali sam u razgovoru sa ljudima koji se razumeju u tematiku i citajuci po netu, shvatio da su to vise paradni motori nego sto su prakticni za dalja putovanja.
Za komforno putovanje najvise preporucuju Enduro (putnicke verzije) i Sport tourer-e.
Enduro je nekako najkompletniji izbor jer je zbog karakteristicnog ogibljenja komforniji za losije puteve a pored toga ima i prednost jer moze ponekad da se vozi i van asfalta, sto itekako moze da bude korisno.
Mana je glomaznost i slaba okretljivost za gradsku voznju.
Da sad kupujem motocikl, izbor bi bio izmedju...
BMW F650GS

Honda XL700V Transalp