Vožnja na gas - vaša iskustva
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Re: Vožnja na gas - vaša iskustva
@Saša , da li znaš koliko košta produženje atesta?
Inače, Lovato je plinski sistem koji je ugradjen. Dobar, loš?
Ne znam što ulaziš u to uopšte. My 2 cents.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Pa već je ugrađen. Šta sad, neće da vadi valjda.
Ja sam razmišljao o vađenju te godine kad je rađen atest na 10 godina. Ali na kraju nisam video računicu da se izvadi.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Ja sam razmišljao o vađenju te godine kad je rađen atest na 10 godina. Ali na kraju nisam video računicu da se izvadi.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Ako neće velike kilometraže da pravi taj auto, ja ne bih sebi komplikovao život novim informacijama i aktivnostima.
Prošle godine reatest u Nišu u AMSS je koštao 5500din i nije bila potrebna izjava majstora niti bilo kakva prepravka u odnosu na pre 5 godina.
Lovato je firma a koji sistem je u pitanju?
Obično ako dizne odu u problem kod sistema sa ubrizgavanjem plina čupa se sve i baca u kantu komplet, preskupa je zamena dizni.
Prosto se ubaci novi Stag, najefikasnije rešenje.
Ako sve radi vozi, ne diraj i uživaj.
Obično ako dizne odu u problem kod sistema sa ubrizgavanjem plina čupa se sve i baca u kantu komplet, preskupa je zamena dizni.
Prosto se ubaci novi Stag, najefikasnije rešenje.
Ako sve radi vozi, ne diraj i uživaj.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Možda je mislio na Opelatrojanac je napisao:Pa već je ugrađen. Šta sad, neće da vadi valjda.
TapaT
Mladic je mazohista , navija za Vojvodinu .
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Vožnja na gas - vaša iskustva
Neko je već napisao, 5500 din (ako nije pokupelo u međuvremenu). Taj pregled je uglavnom obična formalnost i uzimanje para. Nikad mi nisu ništa našli niti zamerili.DukeNS je napisao:[mention]Saša[/mention] , da li znaš koliko košta produženje atesta?
Lovato je veoma poznata italijanska firme. U Novom Sadu imaš ovlašćenog uvoznika i servis. Generalno, Italijani i Poljaci su već decenijama lideri na tržištu LPG uređaja.
Ništa oko plinske opreme ne treba da te preterano brine, nema tu ništa ni skupo ni komplikovano a pritom je jedina stvar u autu koja se isplati sama pa čak isplati i auto (ako ga dovoljno dugo voziš).
Ja sam do sada inače prešao skoro 250.000 sa Puntom (za 13 godina) a pre toga 70.000 sa Yugom 60 (4 godine).
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Par pitanja...
1. Jasno mi je da zavisi od vremenskih uslova, broja startova, brzine zagrevanja..., ali da li ima neka okvirna računica koliko se benzina potroši uz gas?
2. Gde je problem (i da li je rešiv) ako mi one 4 lampice za količinu gasa u rezervoaru stalno gore? Uopšte mi se ne gase postepeno, već sve gore i onda me samo pištanje za nestanak gasa obavesti da je vreme za dopunu.
1. Jasno mi je da zavisi od vremenskih uslova, broja startova, brzine zagrevanja..., ali da li ima neka okvirna računica koliko se benzina potroši uz gas?
2. Gde je problem (i da li je rešiv) ako mi one 4 lampice za količinu gasa u rezervoaru stalno gore? Uopšte mi se ne gase postepeno, već sve gore i onda me samo pištanje za nestanak gasa obavesti da je vreme za dopunu.
Te lampice se podešavaju na dijagnostici od gasa kada se koja aktivira. Svojevremeno sam se isto nervirao, išao da mi podešavaju, i odustao. Nauči da ti kola troše npr. 10 l na 100 km i koliko možeš da pređeš na gas i time se vodiš.
Benzin: ako imaš puno kratkih vožnji i hladnih startova trošiće i 2-3 litra na 100 km u proseku (leti manje, zimi više, opet zavisi i kako je podešen uređaj), ako imaš malo takvih vožnji biće 0.5 l. Benzin bar lako pratiš skalu.
Benzin: ako imaš puno kratkih vožnji i hladnih startova trošiće i 2-3 litra na 100 km u proseku (leti manje, zimi više, opet zavisi i kako je podešen uređaj), ako imaš malo takvih vožnji biće 0.5 l. Benzin bar lako pratiš skalu.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
I ja se secam da te lampice nepouzdano rade i da to treba bataliti
Mada, zavisi od sistema
Mada, zavisi od sistema
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Giluietta TCT
Duke, koji uređaj imaš? Meni je na Lovatu na više uređaja pokazivalo tačno i postepeno se gasile lampice kako treba. Treba plinadžija da ti to setuje.
Ja vozim Nivu na plin i stekao sam naviku da na svakom punjenju resetujem dnevnu kilometražu. To mi je najsigurniji način da znam još koliko ima, a sipam uvek punu bocu.