![Smile :)](./images/smilies/happy.gif)
Vožnja na gas - vaša iskustva
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Re: Vožnja na gas - vaša iskustva
Dobro sam zapamtio. Išli smo nekim Espasom na gas nas 7 na utakmicu u Lihtenštajn i taman ovaj Sašin link potvrdjuje da nam je u Austriji i Nemačkoj trebao adapter. Imaću na umu, ali mi ovom prilikom neće trebati. ![Smile :)](./images/smilies/happy.gif)
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Vidi na Temu jel imaju set plinskih adaptera
Nisam ni ja znao dok nisam procitao u uputstvu da ih ima raznih.
Sent from my iPhone using Tapatalk
![](https://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji23.png)
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Nema na Temuu, baš sam gledao malopre, imaju samo neke adaptere za plinske boce, rešoe i slične gluposti.
Zasto trazis na Temu, oni imaju bas slabu ponudu bilo cega sem bas najjeftinijih stvari. Aliexpress ima 100x bolju ponudu svega.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Kakav Temu, na AliExpressu sam viđao čak i neke OEM delove.
ima komplet svih adaptera potrebnih za TNG.
Tanjir ili "dish" kakav se koristi kod nas, koristi se svugde osim u Holandiji i Belgiji...nisam siguran za Španiju. U komšiluku nije potreban.
ima komplet svih adaptera potrebnih za TNG.
Tanjir ili "dish" kakav se koristi kod nas, koristi se svugde osim u Holandiji i Belgiji...nisam siguran za Španiju. U komšiluku nije potreban.
https://www.mylpg.eu/adapters/#ACME_connector
Ovde imate pregled gde se šta koristi.
Austrija je specifična pošto koriste dva konektora, pa se može desiti da nemaju oba na svakoj pumpi.
Ovde imate pregled gde se šta koristi.
Austrija je specifična pošto koriste dva konektora, pa se može desiti da nemaju oba na svakoj pumpi.
Da li je moguće da isparivač toliko propadne ili se pokvari da mora ceo da se menja? Da nije dovoljna zamena membrana i čega sve još tu ima?
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Vožnja na gas - vaša iskustva
Dovoljna je zamena membrana, gumica, zaptivki i ostalih delova koji se menjaju odnosno dolaze u kitovima za reparaciju - pod uslovom da uspeš da ga očistiš kako treba. Često se zapekne toliko da je baš muka očistiti pa mnogi majstori i neće to da rade već menjaju novim i ćao. Plus je i kvalitet zamenskih membrana često upitan pa je rizik da se mušterija vrati veliki, tako da je i to razlog više da im se to ne radi (plus za neke isparivače je i teško ili nemoguće naći kit za reparaciju). Itd, itd.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Bio je 50tak evra pre par godina. Po meni neisplativo rasturiti i menjati samo potrošene komponente.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- Saša
Zavisi od isparivača i sistema... Ja sam recimo komplet za reparaciju svog Landi Renzo isparivača platio 800 dinara (doduše krajem 2019.-te).
![Slika](https://i.postimg.cc/KjnSW9x7/Set-plin-1.jpg)
To je bila toliko mala i smešna cena da sam jednostavno rešio da pokušam reparaciju odnosno uradim to sam i kao što znate - uspelo je (detaljno je sve opisano u temi o mom Puntu - kome trebaju neke smernice).
Vozim se bez problema od tada, a evo prošlo je više od 5 godina...![Smile :)](./images/smilies/happy.gif)
Edit: prebacio sam te postove u "Uradi sam" temu, odnosno otvorio posebnu temu o tome ("Remont isparivača plina").
![Slika](https://i.postimg.cc/KjnSW9x7/Set-plin-1.jpg)
To je bila toliko mala i smešna cena da sam jednostavno rešio da pokušam reparaciju odnosno uradim to sam i kao što znate - uspelo je (detaljno je sve opisano u temi o mom Puntu - kome trebaju neke smernice).
Vozim se bez problema od tada, a evo prošlo je više od 5 godina...
Edit: prebacio sam te postove u "Uradi sam" temu, odnosno otvorio posebnu temu o tome ("Remont isparivača plina").
Hvala ljudi, tako sam i mislio. Nije za mene nego izgleda majstor folira koleginicu. Video mladu, lepu i misli naivnu pa hoće da je odere.