Automatska svetla golf 5

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Golf5
Postovi: 1
Pridružio se: 02 Mar 2023, 13:15

Automatska svetla golf 5

Post od Golf5 » 06 Mar 2023, 15:54

Zdravo ! Zanima me da li na automobilu rade automatska svetla kada stavim onaj prekidac sa "auto" Opcijom, u pitanju je golf 5. I da li se svetla automatski ukljucuju kada otkljucam automobil. Hvala :)

ftj
Postovi: 12310
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0
Lokacija: Beograd

Re: Automatska svetla golf 5

Post od ftj » 06 Mar 2023, 18:13

Postoji coming home/leaving home funkcija na golfu koja sluzi upravo tome sto pominjes, da kad ga otkljucas(ili zakljucas) ukljuci svetla i drzi ih upaljena jedan period(koji si setovao preko borda) da bi ti obasjao put dok dolazis ili odlazis kuci(otud i ime). Medjutim to spada u dodatnu opremu i nema je na svakom primerku.

Ukoliko se tvoje pitanje odnosi na to da li ce svetla uvek biti upaljena ako stoji na auto(jer to je i zakonska obaveza preko dana), odgovor je da se i to setuje ali mora preko dijagnostike. Tj. preko dijagnostike se mora ukljuciti funkcija 'dnevna svetla' i s obzirom da golf 5 nije posedovao izdvojena dnevna svetla kao sto imaju danasnji automobili, time bi se oborena svetla palila permanentno(osim kad ti je prekidac na poziciji). U tom slucaju ce ti funkcija automatskog svetla sluziti samo da ti automatski ukljuci svetlo instrument table.

Odgovori