ajde pusti mi privatnu poruku sa linkom aliexpressa to sto si porucivaodragvorl napisao: 07 Avg 2024, 17:25 Aliexpress ako znas sta ti treba i ako si u stanju da cekas. Meni je u inostranstvu stiglo za 10 dana i zamenio sam.
Uradi sam - Opšta tema
Re: Uradi sam - Opšta tema
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
U unutrasnjosti se jako razlikuju sijalice od auta do auta, u Passatu verovatno veze nema s onim sto je u Hondi.
https://www.aliexpress.com/item/1005006271296385.html
https://www.aliexpress.com/item/1005006271296385.html

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- mironiko
- Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
- Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
- Kontakt:
Moje pitanje se zapravo neće (direktno) odnositi na bilo kakvo čačkanje auta, nego - garaže. 
Naime, Foresteru se vrata jako široko otvaraju već na drugom pregibu i ako ne stanem perfektno u (relativno usku) garažu, verovatno ću ih osloniti na zid. Par puta tako i već vidim da sam na ivici vrata oštetio lak.
Da bih to sprečio za dalje, zalepio/zašrafio bih dužinom zida neki zaštitni materijal, koji bi zapravi dolazio u dodir sa vratima, te sprečio dalja oštećenja.
Šta savetujete: stiropor, neki sunđer? Bukvalno sam razmišljao da uzmem onu podlogu za teretanu i postavim tu - taman pokrije oboje vrata i miran sam.
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

Naime, Foresteru se vrata jako široko otvaraju već na drugom pregibu i ako ne stanem perfektno u (relativno usku) garažu, verovatno ću ih osloniti na zid. Par puta tako i već vidim da sam na ivici vrata oštetio lak.
Da bih to sprečio za dalje, zalepio/zašrafio bih dužinom zida neki zaštitni materijal, koji bi zapravi dolazio u dodir sa vratima, te sprečio dalja oštećenja.
Šta savetujete: stiropor, neki sunđer? Bukvalno sam razmišljao da uzmem onu podlogu za teretanu i postavim tu - taman pokrije oboje vrata i miran sam.

Astra >> Lambo
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Mozes i vrata zastititi namenskim profilom.

- mironiko
- Kontakt:
Istina, pogledaću i to. Valjda Gumatic ima nešto.
S druge strane, zaštita na zidu bi mi rešila i širi problem: neretko zakačim i satom, kad ubacujem bebana gledam da se ne naslanjam na zid (nekako je gruba površina i ostane trag na odeći nekad), a ovako bih mogao...
Ko zna, možda uraditi i oba.
S druge strane, zaštita na zidu bi mi rešila i širi problem: neretko zakačim i satom, kad ubacujem bebana gledam da se ne naslanjam na zid (nekako je gruba površina i ostane trag na odeći nekad), a ovako bih mogao...
Ko zna, možda uraditi i oba.
Astra >> Lambo
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Gumena traka, Gumatik, a sigurno jeftinije na Najlon pijaci ko ima vremena.

Uzmi sundjer u prodavnici sundjera u Gundulicevoj, ja sam nalepio na betonski zid i stoji 4 godine vec, a klinci znaju da zveknu vratima o taj sundjer kad otvaraju, radi posao.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ja sam stavio plutane ploče na zid. Kod bivšeg Pantera u jednoj od farbara ih ima.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Sent from my SM-S916B using Tapatalk
- mironiko
- Kontakt:
E to, odlični predlozi. Hvala lepo!
Astra >> Lambo
- mironiko
- Kontakt:
Kao što sam pisao na temi vozila, stavih za sad gumeni profil na vrata. Izgleda mi ok, definitivno radi ono što sam hteo, čak i ne samo u garaži, nego i na parkinzima.
No, dag me pokolebao, kaže da se može desiti da se ispod profila nakupe prljavština i so (zimi), te da on vidi potencijalno više štete tu nego koristi.
Je l' imao neko iskustva ovog tipa sa gumenim profilima?
Svakako ću verovatno staviti i nešto na zid, ali sam mislio zbog javnih parkinga da ostavim i profil, pa sad ne znam šta da radim...

No, dag me pokolebao, kaže da se može desiti da se ispod profila nakupe prljavština i so (zimi), te da on vidi potencijalno više štete tu nego koristi.
Je l' imao neko iskustva ovog tipa sa gumenim profilima?
Svakako ću verovatno staviti i nešto na zid, ali sam mislio zbog javnih parkinga da ostavim i profil, pa sad ne znam šta da radim...

Astra >> Lambo
Stoji kod mene više od 10 godina, ništa neće biti vratima.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- mironiko
- Kontakt:
Kad pereš "puškom" pod pritiskom, je l' ostane stabilno sve?
Mislim, videću i sam uskoro, ali da znam šta me čeka...
Mislim, videću i sam uskoro, ali da znam šta me čeka...

Astra >> Lambo
Nema tu puno mrdanja, lepak koji ga drži je dosta čvrst, a može lako da se skine fenom.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Bolje poradi na edukaciji svojih saputnika da ne lupaju vratima o tuđa kola i ostale prepreke.
Ispod ovoga će neminovno da uđe prašina i pesak i oštetiće lak, a možda se i vlaga bude zadržavala.
Meni je lično veći problem da se zaštitim od drugih, a na ovaj način ti druge štitiš, a sebi praviš potencijalnu štetu.

Meni je lično veći problem da se zaštitim od drugih, a na ovaj način ti druge štitiš, a sebi praviš potencijalnu štetu.
- mironiko
- Kontakt:
@Geza
Vidiš, u ovom pakovanju koje sam uzeo su bili neki trouglići sa adhezivnom trakom (koja ostane kad se odlepi sa obe strane) i stavio sam je na desetak mesta na vozačkim vratima i po 5-6 na ostalim. Dakle, nije lepljeno celom dužinom, ni blizu.
Jbm li ga, valjda će držati, pa ako ne bude, lako se može ponoviti.
@Dare4x4
Mi smo (supruga i ja, malac je još mali) eukovani po tom pitanju i nikada ne bi oštetili nekoga drugog (namerno).
Najgore mi je sad što je nemoguće znati šta se dešava ako ne skinem to da vidim.
A onda naravno, mora novi ako hoću da vratim...
Vidiš, u ovom pakovanju koje sam uzeo su bili neki trouglići sa adhezivnom trakom (koja ostane kad se odlepi sa obe strane) i stavio sam je na desetak mesta na vozačkim vratima i po 5-6 na ostalim. Dakle, nije lepljeno celom dužinom, ni blizu.
Jbm li ga, valjda će držati, pa ako ne bude, lako se može ponoviti.
@Dare4x4
Mi smo (supruga i ja, malac je još mali) eukovani po tom pitanju i nikada ne bi oštetili nekoga drugog (namerno).
Najgore mi je sad što je nemoguće znati šta se dešava ako ne skinem to da vidim.

Astra >> Lambo