Ne, bas naprotiv.
Pre nego sto sam usao u pricu sa pikapovima, ja sam svaki od svojih sadasnjih konkurenata vozio i servisirao. Isto tako i Amarok i Ranger, iako mi ne dolaze u servis, odradio sam istrazivanje trzista, tacno znam sta su mane i prednosti moje konkurencije.
Posto si se nasao uvredjen za VW, reci cu ti sta su prednosti Amaroka:
Prednosti:
-siroka servisna mreza
-dobra podrska, u smislu da mogu da ti spuste ako si ozibljan kupac i po 5-7.000 evra popusta(sto znaci da si konj kad platis isti proizvod po punoj ceni)
-dobra finansijska podrska u vidu Porsche leasing
-velika kuca koja stoji sa lagerom iza tebe
-upecatljiv izgled
-VW fama u prosecnog Srbina jos od Golfa 2 GTD, sto ti cuva vrednost vozila u kasnijoj preprodaji
Ja sam prvi izgubio bitku za jednog kupca od strane Amaroka na sajmu u Kragujevcu, iako sam imao sve parametre na mojoj strani, ali je argument tog poljoprivrednika bio sledeci: " Brajo moj, ima 45 godina i treba da se ozenim, koja ce me hteti kad vidi Isuzi znak(doslovno je tako rekao)?Imam 200 hektara zemlje, sta cu kad Mercedes ne pravi pikap, sledece sto znaju je FAU V". Eto, ima svakakvih razloga...
Mane:
-Uz Toyotu najskuplji na trzistu
-Dugo se ceka, ako nije ono sto su spakovali za lager
-DSG menjac koji ima 3 modula koja se popravaljaju, ako crkne, a crkava, a nijedan nije ispod 2000 evra
-2.0 motor koji ima obrtnog momenta, a videcemo vremenom kako ce da se pokaze i da li ce da istera 500k km kao od sale (za sta ja recimo imam par Isuzua koji peglaju samo tako).
-Sta god se uhvatis doplate, kosta te kao svetog Petra kajgana
-Iako robusne konstrukcije, nije toliko robustan kako izgleda, sto se da primetiti, jer se 90% Amaroka vozi cistih i sa canopy kao putnicka vozila zbog ustede u poreskim davanjima, a offroad terena videli nisu
Znaci, ima svaki prednosti i mana, ali ako pricamo o pouzdanosti i robusnosti, nema tu sta da trazi..
Ja ne dajem olako izjave, ako ne stojim iza njih sa realnim iskustvom..
U krajnjem slucaju, nek Garaza obezbedi test Amaroka (imali su jednog u Srbiji u istoriji modela, sve ostalo si mogao po parkingu da probas), ja doteram mog test i sedi i peglaj oba, pa prosudi sam, neka vozila kazu svoje..