Ne radi se ovde o klasičnoj garanciji, Full Service operativni lizing funkcioniše drugačije. Oni preuzimaju na sebe bukvalno sve troškove: registracija, kasko, servise, dva seta guma isključivo premium modela). Osim toga, vrše SVE popravke na vozilu (bilo da su pod fabričkom garancijom ili ne) i možeš da prijaviš do dve štete godišnje za kasko bez ikakvog učešća. Vade zeleni karton, pomoć na putu u zemlji i inostranstvu, itd...
Uzimajući sve u obzir, ponuda koju sam dobio zvuči veoma primamljivo. Jedan od bitnih momenata je da se pravilno oceni godišnja kilometraža. Npr za isti auto sam uzeo ponudu za 25k km i za 30k km godišnje. Na godišnjem nivou bi me ovaj sa 30k km limitom koštao 250e više, ali ako bih sa ovim dogovorenim na 25k km prešao tih 5k km više, morao bih da platim penal od 1300e
Zato i kalkulišem šta bih sve od redovnih troškova imao na potpuno novom autu u tih prvih 100k ili 120k km, za 4 godine. Diskove i pločice sam računao malo jače nego inače jer je auto velik i težak, koliko znam SUV modeli ubijaju kočnice.
I da ne zaboravim, ima li ko predstavu koliko bi ovi servisi i zamene koštale za Kodiaqa? Nidzo, koliko je to za tvog Škodilaka, ovde ne verujem da je drastično skuplje.