Neko vreme pratim ovaj forum, uglavnom teme za najekonomičniji auto, pa sam rešio i da pitam za savet, zato što ovde ima mnogo ljudi koji znaju o tome i imaju iskustva za razliku od mene.
Kupio bih neki auto do 1800e. Plata mi nije nešto pohvalna, pa moram razmišljati i o potrošnji i održavanju.
Potreban mi je auto kojim ću svaki dan prelaziti oko 120km.
Pričao sam sa nekim drugarima i predlog na prvom mestu je bio Punto 3 1.2 8V sa plinom, kao najekonomičniji auto kako što se tiče potrošnje, tako i održavanja. Ostali predlozi su bili Astra G 1.4 sa plinom i Peugeot 307 sa plinom ili 2.0 HDI 66kw.
Clio mi se takođe sviđa, ali mi je rečeno da je njegov 16V motor malo komplikovan, a i često se čuje ono da su francuski automobili malo skuplji za održavanje.
Kolega sa kojim idem zajedno na posao već oko godinu dana, vozi Peugeot 206 benzin i za tih godinu dana nije imao bilo kakav kvar na autu. Međutim, rečeno mi je da je kod njih problem torzija. Mada, ako se i to promeni i stavi novo, pretpostavljam da neće praviti problem nekoliko godina?
Ono zbog čega sam se registrovao i postavio ovaj post jeste ako ste voljni da mi date predlog za auto i posavetujete me na šta da pazim pri kupovini, poput onih stvari da li je bio VAN, da li je bio havarisan, itd...

Moj drug koji je majstor je jako puno zauzet, pa mi je problem da odem da pogledam auto koji se nalazi u drugom gradu bez majstora. Razmišljao sam i da odem u neki ovlašćeni servis, ali sam uvek kontaktirajući prodavce i pitajući za to dobijao komentare: "Ne kupuješ nov auto pa da ga voziš u ovlašćeni servis.", ili tipa: "Šta bih ja da dobijem za taj novac, nov auto?". Ne shvataju da je to za mene mnogo novca i da nisam u mogućnosti da ga popravljam ako ima neki veći problem, a potreban mi je za posao svaki dan.
Hvala unapred na predlozima i savetima.