Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placev

Post od pedja »

Malopre sam isao sa drugarom da pogleda dva SAABa 9-3.
Benzinac je upalio Check Engine i trza na jace dodavanje gasa, ali po recima prodavca:
Greska se lako obrise, nije se javljala na putu iz Italije, kao ni ono stucanje gasa - dakle, nije to nista (zaprljan filter jer ima malo goriva i sl). I da, ionako mu je zarada 100-200€, kupice ga vec neko, ili ce u delove :mrgreen: Inace, cena je niza u odnosu na slicne, kako bi se kompenzovala ostecenja limarije... Presao preko 200K, a izguljeno sve sto moze biti izguljeno u njemu (svi zivi rukovhati, napred i nazad, dugmici...), rastresen... Imam i slike, ali nije to sada bitno.

Drugi TiD, noviji i u dosta boljem stanju, ali sa cudnom kombinacijom opreme. No, nece dizela...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Stucanje pri dodavanju gasa je znak da je motor tesko bolestan, ima je taj jako tezak zivot ako je samo 200.000km sto za benzinca tog kalibra je tek razrada. A i opis ostaloga je kao za 2 miliona...
Prica prodavca kao da prodaje lale nekom marsovcu, tipicna za preprodavca :)

Nije nista ali nece i ne moze da popravi do ispravnog stanja, koliko puta sam cuo ma nije to nista :kezo:

Moze li se znati koji je to plac/ prodavnica vozila ?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Ma "plac" je u Surcinu, uz neku autoperionicu. Nije klasican plac, vec u dvoristu drzi automobile, uvoz Italija. Ima ga na pa.com. Saab je 2.0t i ceni ga 3800, lako se moze naci, mrzi me sa telefona. Iako sam odgovarao drugara, kad sam video slike, zapeo je, pa da mu pravim drustvo. Na slikama mi se cinilo da je udaran i vise no sto korodiralo krilo pokazuje... Nije ni bitno. Plus, motor kao da je pepelom cigarete posut, i ima gomilu fleka po crevima, itd. Mozda okacim koju fotku kasnije.

Dizel (120ks)smo gledali na drugom mestu, u Xepoj-evom komsiluku i avion je za prethodni (kako stanjem, tako i opremom tipa touch dvd navi, ali bez tempomata),bar na prvi pogled. Doduse, mladji je i skuplji. Malo mu je zardjao motor (vrlo je upitno sta se tu desavalo), ali radi mirno za dizla, samo mu je oslabio GM aku. Menjac se nesto stegao, tj teze ide rucica, za sta tbrde da malo (cudesnog) WD resava problem. Malo ga potersmo, deluje ok.

Svakako, mislim da je odustao od 9-3 i da se vraca prvom cilju: 9-5 2,3t aero, tu oko 2003/4.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ja mislim da pored 9-5 aero 2.3 ne bih ni gledao 9-3.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Naravno da je 9-5 bolji od 9-3. Naravno da je 245KS znacajno primetno u voznji :kezo:

9-3 je malo skucen (naravno, nije mali), pogotovo u odnosu na 9-5, koji ima i suludu opremu (kada sve radi po PSu).
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Kupovina Saaba u Srbiji, treba li sta vise reci...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
zex
Reactions:
Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
Garaža: Audi A3 Sportback

Post od zex »

mi moramo da budemo svesni da se na zapadu auta kupuju prema potrebama...niko ne kupuje d segment da ga vozi po gradu...s druge strane, firme da bi povecale platu svojim zaposlenim uzimaju im kola, stede na porezu, a zaposlenim je super, dobili su neoporezivo povecanje plate i auto koji im nije trosak...onda menadzment putuje mnogo u e class, a6, serie 5, tako da 300.000 km za 3 godine nije nista...auto put i 150-200 km/h...druga je stvar sto mi ocekujemo da kupimo auto posle 3 godine za 20% cene novog i da je presao 100.000 km...nemoguce...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

pedja napisao:Svakako, mislim da je odustao od 9-3 i da se vraca prvom cilju: 9-5 2,3t aero
Drugar je napokon kupio ono sto je trazio duze vreme.

9-5 2.3T Aero :klanjamse:
Testirali smo ga malo pre kupovine, prosle nedelje. Sada je vec registrovan, postao je ponosni , tj vrlo srecni vlasnik.
Uskoro detaljniji test :presrecan:
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Gledah nesto po oglasima i naidjem na ovo http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... l_restyll/
super oprema, odlican motor. Pozovem lika da pitam za kilometrazu, kaze prava kilometraza, naravno, moze da se proveri po broju sasije u svakom ovlascenom servisu. Da on meni broj, ja proverim, i vidim da je auto bio u servisu 2010.god sa 127hiljada na satu. Dal misli da sam veverica, sta li je...
A tako samouvereno mi dao broj sasije, ubedjen covek u to sto prica
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Prijatelj je kupio Peugeot 5008 1.6 HDI, 2010. decembar, prešao nekih 140k km. Cena novog oko 24-5k, polovan 10k. Uvoz iz FR, od lizing kuće neke. Da li je moguće da neko tamo kupi porodični auto, i pređe 70k godišnje? Meni se javlja da je auto bio na taxiju ili sl.. Izgleda kao nov, i spolja i iznutra, ima 7 sedišta i dosta opreme.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Moguce ali taj skoro sigurno nije bio porodicni a ni rent a car (previse je presao).
Verovatno taxi ili od neke firme...to se najbolje vidi po istrosenosti zadnje klupe.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

djiuliju napisao:Gledah nesto po oglasima i naidjem na ovo http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... l_restyll/
super oprema, odlican motor. Pozovem lika da pitam za kilometrazu, kaze prava kilometraza, naravno, moze da se proveri po broju sasije u svakom ovlascenom servisu. Da on meni broj, ja proverim, i vidim da je auto bio u servisu 2010.god sa 127hiljada na satu. Dal misli da sam veverica, sta li je...
A tako samouvereno mi dao broj sasije, ubedjen covek u to sto prica
:kezo:
Bar promeni avatart u vevericu...
I mani se Megana, do sad si ga vozio, treba malo da promenis :D
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Da predjem na klija, kao ti sa astre na korsu,a? :kezo:

Svideo mi se ovaj zbog opreme i motora, i ph2 je
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Pa već imaš Clia. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Meni juce bio covek da montira letnje gume, a pre 3 meseca je montirao zimske nove. Ja gledam, reko sta bi sa gumama, to imas dva ista auta? Kaze on peglamo 4000km nedeljno :trljamoci: , voze neke ture, Mecka E karavan.
Pa vi vidite to je oko 16k mesecno ili skoro 200k godisnje.
Odgovori