Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
Doplata za servisnu istoriju, sad sam cuo sve. Jel se doplacuje i rezervni kljuc ako je dostupan? Rezervni tocak?
Sveže napravljena, za prepordavce.
Јел неко има искуства увоза аутомовила из Словеније? Гледајући огласе могу се пронаћи ( на око ) добри примерци појединих модела, углавном су други или трећи власници ( узимам са резервом ). Некако ми је тржиште Словеније тако тако у односу на Бугарско, наше или неко треће. Упоређујући одређена сазнања, негде сам закључио следеће:
Прво погледаш ауто, ако је добар, купујеш;
Друго кренеш са њим назад за Срб са пратећом документаацијом ( или ангажујеш "човека" да ти то заврши );
Треће дођеш до границе Срб и Хрв, ту се раде излазни папири из ЕУ, а онда код нас увозни, преко шпедитера?
Четврто, ауто возиш до места превивалишта, потом ауто одвозиш у месно најближе царинско складиште да се одраде формалности, АМСС и све остало, и након тога, плаћаш све дажбине и ауто иде на регистрацију.
П.С. Знам да сам свашта пропустио, али ево прилике да ме неко исправи и дода шта сматра да је потребно, наравно, времена и живаца никад доста...

Прво погледаш ауто, ако је добар, купујеш;
Друго кренеш са њим назад за Срб са пратећом документаацијом ( или ангажујеш "човека" да ти то заврши );
Треће дођеш до границе Срб и Хрв, ту се раде излазни папири из ЕУ, а онда код нас увозни, преко шпедитера?
Четврто, ауто возиш до места превивалишта, потом ауто одвозиш у месно најближе царинско складиште да се одраде формалности, АМСС и све остало, и након тога, плаћаш све дажбине и ауто иде на регистрацију.
П.С. Знам да сам свашта пропустио, али ево прилике да ме неко исправи и дода шта сматра да је потребно, наравно, времена и живаца никад доста...

Tetka i teča su uzeli jeffinije aute iz Slovenije, loša iskustva.
Pre 15+ godina je tetka uzela par godina staru »Lagunu II« 1,9 dizel, naoko korektna ali ja na bazi slika sam bio protiv. Auto je ispao skuplji nego da je uzet ovde. Nažalost, i dosta je loš: vraćena kilometraža za oko 150.000, imao je dve ozbiljne havarije (vidi se po delovima karoserije, staklima, itd) i imao je radio-stanicu, verovatno i taksimetar. Prodavac je sve prećutao, za njega je bio u odličnom stanju, sa manjim tragovima gradske vožnje, i pređenih 90.000.
Nedavno nabavljeni »Punto« je plaćen kao ovde, stanje realno odgovara toj ceni, ne vidim zašto bi se neko bavio time... mislim da je teči hitno zatrebao ma kakav auto, pa je uzeo možda i prvi što je video, tako da ovo nije relevantno najverovatnije.
Znam da su im iz nekog razloga »Hjundaiji« bili vrlo jeffini, malo možda podložniji koroziji nego kod nas, i ponekad se desi naravno nešto vizuelno privlačno da se pojavi na oglasima, ali mislim da je Švajcarska bolja destinacija. Doduše, ja sam gledao samo linkove što mi šalju drugari za mišljenje i jedno vreme Fordove »ST-e« i »Klio III RS«.
Pre 15+ godina je tetka uzela par godina staru »Lagunu II« 1,9 dizel, naoko korektna ali ja na bazi slika sam bio protiv. Auto je ispao skuplji nego da je uzet ovde. Nažalost, i dosta je loš: vraćena kilometraža za oko 150.000, imao je dve ozbiljne havarije (vidi se po delovima karoserije, staklima, itd) i imao je radio-stanicu, verovatno i taksimetar. Prodavac je sve prećutao, za njega je bio u odličnom stanju, sa manjim tragovima gradske vožnje, i pređenih 90.000.
Nedavno nabavljeni »Punto« je plaćen kao ovde, stanje realno odgovara toj ceni, ne vidim zašto bi se neko bavio time... mislim da je teči hitno zatrebao ma kakav auto, pa je uzeo možda i prvi što je video, tako da ovo nije relevantno najverovatnije.
Znam da su im iz nekog razloga »Hjundaiji« bili vrlo jeffini, malo možda podložniji koroziji nego kod nas, i ponekad se desi naravno nešto vizuelno privlačno da se pojavi na oglasima, ali mislim da je Švajcarska bolja destinacija. Doduše, ja sam gledao samo linkove što mi šalju drugari za mišljenje i jedno vreme Fordove »ST-e« i »Klio III RS«.
Sa jeftinijim autima je verovatnoća da su sa razlogom jeftiniji od ostalih, čitati imaju falinke koje se ne isplate vlasniku da rešava pa ide u prodaju.
Dobrih auta ima itekako u Sloveniji ali treba i (znati) birati adekvatne, od prvog vlasnika i sa dokumentovanom istorijom održavanja.
Dobrih auta ima itekako u Sloveniji ali treba i (znati) birati adekvatne, od prvog vlasnika i sa dokumentovanom istorijom održavanja.
Апсолутно се слажем, моји неки критеријум је 2010 и млађе, бензин, први или евентуално други власник уколико може да докаже хорнологију, остало је мање више ствар конкретне ситуације, стање аутомобила, пређена километража, додатни подаци који доказују да је ауто на овај или онај начин експлатисан и сервисиран. Нико не очекује од аута који је 2010,11,12 да је прошао 90.000, али ако и јесте и постоји докази за то, онда га треба и добро платити, једноставно јеljubitelj napisao: 02 Avg 2024, 22:57 Sa jeftinijim autima je verovatnoća da su sa razlogom jeftiniji od ostalih, čitati imaju falinke koje se ne isplate vlasniku da rešava pa ide u prodaju.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Izvršio sam test CarVerticala, na sopstvenom automobilu.
Kupljen ovde 2010, jedan vlasnik
Suzuki, najčešće servisiran u ovlašćenom.
Upisane su tri kilometraže, sa tri tehnička pregleda, i to 2018, 2021, 2023. Pritom, 2020-2023, četiri tehnička su urađena na istom mestu, sa polisom iste osiguravajuće kuće.
Evidentirane su dve štete, obe sređene kaskom:
1. Stakla 0-60000 dinara
2. Branik 0-60000 dinara
Pravo stanje je:
1. Šteta koju nemaju 70k
2. Reparacija šoferke, par hiljada (što jeste između nula i šezdeset)
3. Branik 90k
Sve je ista osiguravajuća kuća, a 1. i 3. šteta su rađene u istom servisu
Eto, ako nekoga zanima preciznost CVa kod nas.
TapaT
Kupljen ovde 2010, jedan vlasnik
Suzuki, najčešće servisiran u ovlašćenom.
Upisane su tri kilometraže, sa tri tehnička pregleda, i to 2018, 2021, 2023. Pritom, 2020-2023, četiri tehnička su urađena na istom mestu, sa polisom iste osiguravajuće kuće.
Evidentirane su dve štete, obe sređene kaskom:
1. Stakla 0-60000 dinara
2. Branik 0-60000 dinara
Pravo stanje je:
1. Šteta koju nemaju 70k
2. Reparacija šoferke, par hiljada (što jeste između nula i šezdeset)
3. Branik 90k
Sve je ista osiguravajuća kuća, a 1. i 3. šteta su rađene u istom servisu
Eto, ako nekoga zanima preciznost CVa kod nas.
TapaT
-
- Pridružio se: 06 Jan 2024, 18:33
Zdravo svima.
Ima li ko da je uvozio auto iz Norveske preko Nese Zurica.
Kakva su iskustva
Ima li ko da je uvozio auto iz Norveske preko Nese Zurica.
Kakva su iskustva
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
@pedja isto sam uradio za Ceed. I daleko je od preciznog. Ako nema slika štete sve što navode može delovati strašno, a uopšte nije. Kilometražu bar donekle ubodu.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Sareno je sve to za CV drugaru za 2017. godiste poslednja upisana km je iz 2021. godine tj. pre 50k km po trenutnom stanju na satu, auto je vrv presao toliko koliko pise ali opet neko moze reci i da je presao mnogo vise za te 4 godine koje nisu evidentirane. Auto je inace 2021. iz IT stigao u CH i ove upisane km su iz IT a za CH nema podatka. Servisna knjiga nije popunjena, navodno vlasnik auta je mehanicar i sam je odrzvao.
- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
Nisam siguran da li je ovo adekvatna tema ali da probam. Selim se za Srbiju tokom septembra i auto koji trenutno imam ce na prodaju. Posto je u pitanju auto koji uopste nisam mogao da nadjem na oglasima u Srbiji, nemam pojma za koliko bih mogao tu da ga prodam, pa bih hteo da vidim na koliko procenjujete auto, na osnovu toga cu odluciti da li da ga prodam ovde (u Norveskoj) ili u Srbiji. Ako dodje na isto, opet bih ga radije prodao u Srbiji jer onda mogu kolima za Srbiju sto bi dosta olaksalo selidbu. Naravno, ako je neko zainteresovan, moze da se javi u PP.
U pitanju je Suzuki Swift Sport 1.4, 2018. godiste sa 70 000km. Auto je kao nov bez ikakvih ostecenja i ima sve od opreme.
Felne na letnjim gumama su OZ Racing, na zimskim originalne.
Spusten 30mm, profesionalno odradjeno i provereno, puna dokumentacija.

Linkovi za ostale slike, da ne gusim temu previse:
https://images.finncdn.no/dynamic/1600w ... 609727.jpg
https://images.finncdn.no/dynamic/1600w ... f0ff74.jpg
https://images.finncdn.no/dynamic/1600w ... 10cf34.jpg
https://images.finncdn.no/dynamic/1600w ... daaf02.jpg
Realna cena u Norveskoj:
Realna cena u Srbiji?
U pitanju je Suzuki Swift Sport 1.4, 2018. godiste sa 70 000km. Auto je kao nov bez ikakvih ostecenja i ima sve od opreme.
Felne na letnjim gumama su OZ Racing, na zimskim originalne.
Spusten 30mm, profesionalno odradjeno i provereno, puna dokumentacija.

Linkovi za ostale slike, da ne gusim temu previse:
https://images.finncdn.no/dynamic/1600w ... 609727.jpg
https://images.finncdn.no/dynamic/1600w ... f0ff74.jpg
https://images.finncdn.no/dynamic/1600w ... 10cf34.jpg
https://images.finncdn.no/dynamic/1600w ... daaf02.jpg
Realna cena u Norveskoj:
Mislim da možeš za slične novce ovde da ga prodaš. Samo je problem što ovde na tu cenu idu još dadžbine.
Nije ih puno prodato kao novih, viđam 3-4 komada, ali kapiram da će se naći neki entuzijasta. Ovde već imaš auto pa ga zato ne zadržavaš ili?
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
Nije ih puno prodato kao novih, viđam 3-4 komada, ali kapiram da će se naći neki entuzijasta. Ovde već imaš auto pa ga zato ne zadržavaš ili?
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Pretpostavljam da bi zadovoljavajuca cena u Srbiji bila 13k+troskovi uvoza. Iskreno mislim da ovde nema "publike" za tako nesto, da je bolje da ga prodas tamo
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
Upravo zato i pitam, ja mislim da cena i nije problem, ali se plasim do se prosto ne bi javio niko za ovakav auto.AleksandarAca napisao: 24 Avg 2024, 10:52 Pretpostavljam da bi zadovoljavajuca cena u Srbiji bila 13k+troskovi uvoza. Iskreno mislim da ovde nema "publike" za tako nesto, da je bolje da ga prodas tamo![]()
Markoni napisao: 24 Avg 2024, 10:51 Mislim da možeš za slične novce ovde da ga prodaš. Samo je problem što ovde na tu cenu idu još dadžbine.
U Srbiji mi je 90% voznje auto-put, malo se gubi smisao sportskog auta, verovatno cu preci na limuzinu za slicne novce. Ima krace brzine i kao sto vidis kroz ovaj video, pri 140km/h je to vec 4000 obrtaja, a pritom zvucna izolacija nije najbolja. U Norveskoj je auto-put retka pojava pa mi ovo ne predstavlja problem.
-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
S obzirim da živim u De, prošle godine sam bližoji i široj familiji ponudio na prodaju svoj automobil kome sam bio prvi vlasnik (kupio ga u Srbiji i sa 8 godina starosti ga sa selidbim uvezao u De). Niko nije bio ozbiljno zainteresovan za uvoz iako su znali o kako očuvanom automobilu (i sa malom km) je reč (znaju koja sam pi.....la po tom pitanju).
Na kraju sam ga prodao ovde, za značajno bolje novce nego što bi to bilo u Srbiji.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Na kraju sam ga prodao ovde, za značajno bolje novce nego što bi to bilo u Srbiji.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk