Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Uvek je bolje ulickani leš nego samo leš.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
Tako je, ako moras da ulazes u mehaniku bar ne moras u estetiku 

Svaki kupac koji kupuje auto bez servisne istorije ili servisne knjige koja nije potkrepljena računima, snosi sam rizik da bude na ovaj ili onaj način obmanut… i to je izbor svakog od nas kada smo kupci. Ima nestrpljivih ljudi koji po svaku cenu ulaze u kupovinu auta… što se kaže djavo im neda mira.
Kada sam kupovao Mazdu CX-5, našao sam primerak sa topkom računa iz ovlašćenog servisa u kome se jasno videlo sve što je mimo redovnih servisa urađeno. Auto je bio iz Norveške, vrhunski održavan, sa pravih 198 kkm pređenih. Komplet novih diskova i pločica, nov origanalni akumulator, novi ležajevi točkova napred, nov hidro španer kaiša itd. ne mogu se svega setiti. Da i prateći sertifikat o dodatnoj antikorozivnoj zaštiti. To su bila poslednja dva računa u zbiru oko 2000€ i to sveži nekoliko meseci pred prodaju. Nisam imao dilemu. Čak nisam vodio ni majstora koga lično poznajem da je pogleda, već sam tek nakon kupovine i registracije odvezao auto kod njega (više da se pohvalim
Od ulaganja sam imao zamenu ulja i filtera u autom. menjaču i ulja u zadnjem diferenc. Čak ni mali servis nije morao da se radi još 10 hiljada.
CX-5 sam prodao jer mi je izletela dobra ponuda za novom Mazdom 3.
Kako je auto od mene kupio čovek po preporuci istog tog servisera, čujem da je novi vlasnik prezadovoljan. Skoro smo baš pričali i govori mi da je auto odličan.
Ovim sam hteo da kažem da ima puno do nas samih kupaca kako ćemo proći.
Drugi primer - Swifta kojeg posedujem sam svesno kupio i ako sam video da nije negovan auto. Kupljen nov u Srbiji, prva i jedina vlasnica, tačna km i relativno mala..:. Ali.. jednostavno auto je bio zapušten. Motor je odličan, ali sve drugo sam morao da zamenim i doteram. Spucao sam cifru od koje me boli glava da bih ga doterao u stanje kakvo volim da mi bude auto. Da kažem da sam upumpao više od 2/3 cene auta. Ima tu malo više i moje bolesti…
Sent from my iPhone using Tapatalku
Kada sam kupovao Mazdu CX-5, našao sam primerak sa topkom računa iz ovlašćenog servisa u kome se jasno videlo sve što je mimo redovnih servisa urađeno. Auto je bio iz Norveške, vrhunski održavan, sa pravih 198 kkm pređenih. Komplet novih diskova i pločica, nov origanalni akumulator, novi ležajevi točkova napred, nov hidro španer kaiša itd. ne mogu se svega setiti. Da i prateći sertifikat o dodatnoj antikorozivnoj zaštiti. To su bila poslednja dva računa u zbiru oko 2000€ i to sveži nekoliko meseci pred prodaju. Nisam imao dilemu. Čak nisam vodio ni majstora koga lično poznajem da je pogleda, već sam tek nakon kupovine i registracije odvezao auto kod njega (više da se pohvalim

Od ulaganja sam imao zamenu ulja i filtera u autom. menjaču i ulja u zadnjem diferenc. Čak ni mali servis nije morao da se radi još 10 hiljada.
CX-5 sam prodao jer mi je izletela dobra ponuda za novom Mazdom 3.
Kako je auto od mene kupio čovek po preporuci istog tog servisera, čujem da je novi vlasnik prezadovoljan. Skoro smo baš pričali i govori mi da je auto odličan.
Ovim sam hteo da kažem da ima puno do nas samih kupaca kako ćemo proći.
Drugi primer - Swifta kojeg posedujem sam svesno kupio i ako sam video da nije negovan auto. Kupljen nov u Srbiji, prva i jedina vlasnica, tačna km i relativno mala..:. Ali.. jednostavno auto je bio zapušten. Motor je odličan, ali sve drugo sam morao da zamenim i doteram. Spucao sam cifru od koje me boli glava da bih ga doterao u stanje kakvo volim da mi bude auto. Da kažem da sam upumpao više od 2/3 cene auta. Ima tu malo više i moje bolesti…
Sent from my iPhone using Tapatalku
Pre kupovine uvek treba biti obazriv jer prodaju se mnogi krševi koji su zamaskirani, pogledajte šta se donosi na kamionima iz inostranstva i pogledajte dvorišta amateriskih auto limara koji će da urade posao za pola cene.... treba biti obazriv, nešto ima i na https://suzivo.com/saveti/na-sta-obrati ... e-prevara/
-
- Pridružio se: 06 Jan 2024, 18:33
Nasi placevi obicno kupuju automobile preko na placevima.
Tako da tu se nezna casnog krsta..princip ko koga zajebe.
I na kraju korisnik(kupac)ako ima srece kupi dobar auto,a ako nema jbg.
Ja uvozim automobile iz Norveske i samo kupujem od vlasnika Norvezana i opet svega tu ima.
Kupovina na tamosnjim placevima se po meni i nerazlikuje previse od kupovine ovde.
Mutno poslovanje je se svuda ustalilo.
Sto se tice kilometara na satu..po meni totalno nebitno dal je 200k ili 300k presao.
Bitno je kako je auto odrzavan.
Ja sam imao auta u mnogo boljem stanju sa trista na satu nego sto su mi neki bili sa dvesta.
Al nas narod hoce da ima dvesta i mozes ga jebati....
Servisna knjiga vise neznaci nista.
Vlasnici vracaju da bi zeznuli servis u garanciji.
Kad istekne garancija onda vise i neidu u ovlasceni,a vec menjaju delove na crno.
Nista upisano nije.(Opametili se)
Poljaci kupuju ostecene automobile i na prikolicu u Poljsku..Tamo ga poprave modifikuju i vracaju u Norvesku.
Malo jeftinije ga prodaju i odmah ode.
Itd.
Na carini mi maznuli nekoliko servisnih knjiga
....falsifikuju servisne.
Mora covek da gleda sta kupuje i to je to.
Svajcarska isti djavo kao i Norveska.
A o Nemackoj tek da nepricam....
Tako da tu se nezna casnog krsta..princip ko koga zajebe.
I na kraju korisnik(kupac)ako ima srece kupi dobar auto,a ako nema jbg.
Ja uvozim automobile iz Norveske i samo kupujem od vlasnika Norvezana i opet svega tu ima.
Kupovina na tamosnjim placevima se po meni i nerazlikuje previse od kupovine ovde.
Mutno poslovanje je se svuda ustalilo.
Sto se tice kilometara na satu..po meni totalno nebitno dal je 200k ili 300k presao.
Bitno je kako je auto odrzavan.
Ja sam imao auta u mnogo boljem stanju sa trista na satu nego sto su mi neki bili sa dvesta.
Al nas narod hoce da ima dvesta i mozes ga jebati....
Servisna knjiga vise neznaci nista.
Vlasnici vracaju da bi zeznuli servis u garanciji.
Kad istekne garancija onda vise i neidu u ovlasceni,a vec menjaju delove na crno.
Nista upisano nije.(Opametili se)
Poljaci kupuju ostecene automobile i na prikolicu u Poljsku..Tamo ga poprave modifikuju i vracaju u Norvesku.
Malo jeftinije ga prodaju i odmah ode.
Itd.
Na carini mi maznuli nekoliko servisnih knjiga
....falsifikuju servisne.
Mora covek da gleda sta kupuje i to je to.
Svajcarska isti djavo kao i Norveska.
A o Nemackoj tek da nepricam....
-
- Pridružio se: 06 Jan 2024, 18:33
Ja trazim auto nekad i po dva meseca.
Markiramo nekoliko dobrih automobila sa jacom cenom i onda cekamo.
Vlasnik u medjuvremenu dobija brdo sramnih ponuda i gubi strpljene.
Onda se mi pojavimo sa nasom ponudom i krece cenkanje.
Dosta auta izgubimo na taj nacin vlasnik izgubi strpljenje i proda pre nego sto mi ponudimo ,al eto Bogu hvala neki se i uhvati.
E sad to cenkanje je i nasa zarada.
Uglavnom.. dobar auto niko neda dzabe.
Ja uvek izbegavam jeftine tamo.
A nas covek hoce jeftino ovde..na noge.

Pa nemoze druze....nezivimo bajku.
Markiramo nekoliko dobrih automobila sa jacom cenom i onda cekamo.
Vlasnik u medjuvremenu dobija brdo sramnih ponuda i gubi strpljene.
Onda se mi pojavimo sa nasom ponudom i krece cenkanje.
Dosta auta izgubimo na taj nacin vlasnik izgubi strpljenje i proda pre nego sto mi ponudimo ,al eto Bogu hvala neki se i uhvati.
E sad to cenkanje je i nasa zarada.
Uglavnom.. dobar auto niko neda dzabe.
Ja uvek izbegavam jeftine tamo.
A nas covek hoce jeftino ovde..na noge.
Pa nemoze druze....nezivimo bajku.
Kolega je proletos kupio Eclipse Cross iz Norveške, 2018, navodno prešao 72000km i platio ga 18000. Jesenas me zvao da mu pomognem oko zamene točkova. Kad sam skinuo zadnje točkove, elementi vešanja su toliko rđavi kao da je staro 15 godina. Gornje viljuške su čak trule na krajevima ka točku, krune se po ivicama. Zadnje pločice ostale možda 2mm do metala, diskovi nisu potrošeni al pola površine nije u kontaktu sa pločicama. Preporučio sam mu da ih obradi (zaista nisu potrošeni) i stavi nove pločice, što je i uradio. Kaže, rekli mu da je auto stajao na placu godinu dana pa su zato takvi diskovi.
Da li je tačna kilometraža pitanje je, ja nešto ne verujem. Ako je za utehu, spolja se ne može primetiti da je bio oštećen ili je tako dobro urađen. Mada ima jedan sumnjiv detalj. Kod vozačevih vrata je B stub na par mesta nagnječen, onako kao da je udaren čekićem. Ne vidim u kom scenariju može da se onako ošteti taj deo s obzirom na to da ga vrata poklapaju i ne može se spolja ni videti. Jedino možda da je bio udaren pa zamenjena vrata. Ali spolja zaista ništa se ne vidi, ni greška u farbanju, ni promašena boja... Obično vrlo lako uočim takve detalje.
Da li je tačna kilometraža pitanje je, ja nešto ne verujem. Ako je za utehu, spolja se ne može primetiti da je bio oštećen ili je tako dobro urađen. Mada ima jedan sumnjiv detalj. Kod vozačevih vrata je B stub na par mesta nagnječen, onako kao da je udaren čekićem. Ne vidim u kom scenariju može da se onako ošteti taj deo s obzirom na to da ga vrata poklapaju i ne može se spolja ni videti. Jedino možda da je bio udaren pa zamenjena vrata. Ali spolja zaista ništa se ne vidi, ni greška u farbanju, ni promašena boja... Obično vrlo lako uočim takve detalje.
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Taj deo kod B stuba tako bude ostecen od snale pojasa, ako se pojas ne vraca lepo...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Moguće, ima smisla.
Mada koliko treba da budeš izgubljen pa da ne vidiš da je tu i da zalupiš vrata...
Mada koliko treba da budeš izgubljen pa da ne vidiš da je tu i da zalupiš vrata...

- mironiko
- Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
- Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
- Kontakt:
Dovoljno je da budeš moja žena. Sreća, ne lupa vratima jako nikada.
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Astra >> Lambo
Meni svaki treci auto dodje sa tim ostecenjima od pojasa na B stubu pa i na zadnim vratima neretko al meni to nije jasno kako se desi jer na svakom tom autu proverim pojas kako se vraca vidim da se lepo se vraca, sem ako neko nije posle sredio problem a ostecenja nastala mnogo ranije posto kod njih tehnicki ne moze da prodje ako pojas glavi. Inace na jednom auto skoro kad sam prodao covek se pitao sta je to i kao nije vidjao, reko pa jel mislis da je neko cekicao taj stub u pokusaju da ga ispegla.
Meni se skoro desilo na mom autu klinac kad izlazio pozadi nekako izasao dok jos pojas mu bio na ramenu i kasno se vratio a vrata vec krenuo da zatvara srecom malo se ostetilo ali ipak jeste.
Meni se skoro desilo na mom autu klinac kad izlazio pozadi nekako izasao dok jos pojas mu bio na ramenu i kasno se vratio a vrata vec krenuo da zatvara srecom malo se ostetilo ali ipak jeste.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Dare4x4 napisao: 24 Dec 2024, 10:24 Moguće, ima smisla.
Mada koliko treba da budeš izgubljen pa da ne vidiš da je tu i da zalupiš vrata...![]()
To je pitanje za žene.

I to što kažeš 
Mada na tim delovima svakog auta je deblji i čvršći lim, ne znam koliko jako treba da udariš vrata pa da se ulubi. Moguće je, očigledno

Mada na tim delovima svakog auta je deblji i čvršći lim, ne znam koliko jako treba da udariš vrata pa da se ulubi. Moguće je, očigledno

Moguce je nego sta. Dovoljno da automat slabije vuce i eto belaja. Kod moje zene ima na B stubu par oziljaka
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
uopste ne mora jaku darac da bude, kao kod mene sto nije bio jak, dovoljno je tezina vrata i jacina snale pojasa da ostete taj lim a zamisli i da neko jace zalupi vrata, nije taj lim tu bas tako jak, tj u globalu ako posmatramo ceo stub jeste jak jer je profilisan iz komada ali sam ravni deo lima u koji udari snala nije jak toliko da mu ne moze snala nista.