Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
Ne moze da se pomeri godiste nikako, to su prazne price, moze on da napakuje auto delovima 10 godina mladjim ali godina proizvodnje se vidi po broju sasije i tu je kraj price, kao ni sto agenciju za bezbednost ne mozes da zeznes jer oni na homologaciji upisuju godinu po broju sasije i sa tom godinom ce auto biti registrovan.
U CH se recimo u saobracajnoj upisuje godina prve registracije a ne kad je proizveden i tako ti prodaju auto, imao sam x automobila koji su bili recimo 2011. po saobracajnoj a na homologaciji ti upisu 2010. ili 2009 (slucaj kod jednog drugara) sto zapravo jeste godina proivodnje sto se kod nas gleda i upisuje kad registrujes auto, to se naravno vidi i po staklima odmah sem u slucaju kad je auto prvi ili drugi mesec recimo 2011. na staklima moze stojati 0 jer su jos uvek koristili zalihe delova iz 2010. takodje neretko sam vidjao i imao.
Pomenuti slucaj sa tim golfom V koji je 2003. a vodio se kao 2005. je upravo ovo sto sam pisao, auto je u inostranstvu vodjen kao 2005. jer mu je to prva reg. nije bas tako redak slucaj da auto stajao u salonu ili gde god vise od 1 godine dok nije prodat i prvi put registrovan, vidjao sam to na oglasima u CH, pa im ukazem na to da je taj auto u stvari 2 god stariji oni logicno kazu to nije njihov problem oni prodaju auto 2011. a sto je on proizveden 2009. ne zanima ih, sto je i logicno jer jer je njima jedini validan papir saobracajna i sta u njoj pise. Npr. secam se opel meriva 2007. stari tip a od 2006. uveliko krenuo restyle i tako neki sl. automobili mislim to se vidi odmah da nije to godiste ne moras ni da gledas sta pise u saobracajnoj. Zato uvek trazim saobracajnu kad kupujem neki auto da prvo vidim sta pise pa onda ako ima sumnju i proverim po broju dal je stvarno to god. Evo bas jutros pogadjam jedan auto koji je 2.2010. u saobracajnoj, kad sam proverio po broju sasije on je 06.2009.
U CH se recimo u saobracajnoj upisuje godina prve registracije a ne kad je proizveden i tako ti prodaju auto, imao sam x automobila koji su bili recimo 2011. po saobracajnoj a na homologaciji ti upisu 2010. ili 2009 (slucaj kod jednog drugara) sto zapravo jeste godina proivodnje sto se kod nas gleda i upisuje kad registrujes auto, to se naravno vidi i po staklima odmah sem u slucaju kad je auto prvi ili drugi mesec recimo 2011. na staklima moze stojati 0 jer su jos uvek koristili zalihe delova iz 2010. takodje neretko sam vidjao i imao.
Pomenuti slucaj sa tim golfom V koji je 2003. a vodio se kao 2005. je upravo ovo sto sam pisao, auto je u inostranstvu vodjen kao 2005. jer mu je to prva reg. nije bas tako redak slucaj da auto stajao u salonu ili gde god vise od 1 godine dok nije prodat i prvi put registrovan, vidjao sam to na oglasima u CH, pa im ukazem na to da je taj auto u stvari 2 god stariji oni logicno kazu to nije njihov problem oni prodaju auto 2011. a sto je on proizveden 2009. ne zanima ih, sto je i logicno jer jer je njima jedini validan papir saobracajna i sta u njoj pise. Npr. secam se opel meriva 2007. stari tip a od 2006. uveliko krenuo restyle i tako neki sl. automobili mislim to se vidi odmah da nije to godiste ne moras ni da gledas sta pise u saobracajnoj. Zato uvek trazim saobracajnu kad kupujem neki auto da prvo vidim sta pise pa onda ako ima sumnju i proverim po broju dal je stvarno to god. Evo bas jutros pogadjam jedan auto koji je 2.2010. u saobracajnoj, kad sam proverio po broju sasije on je 06.2009.
Poslednja izmena od OMP u 23 Jan 2025, 12:22, izmenjeno 1 put ukupno.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Isti slučaj sa mojim bivšim Civicom. U svim papirima 2003. Prva registracija bila Januar 2003. Auto proizveden negde u drugoj polovini 2001.
Uvoz iz Italije. Ništa čudno.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Uvoz iz Italije. Ništa čudno.
Posetite www.garaza.rs !
i kod nas ti ga zaveli kao 2001. naravno
S jedne strane meni je ok sto se gleda prva reg. jer realno auto je tad krenuo da se "trosi" sto bi se reklo ali godina proizvodnje je bitna zbog mnogih drugih stvari
S jedne strane meni je ok sto se gleda prva reg. jer realno auto je tad krenuo da se "trosi" sto bi se reklo ali godina proizvodnje je bitna zbog mnogih drugih stvari
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ne, kod nas zaveli kao 2003. Prema saobraćajnoj iz IT. Tad nije išlo preko ABS. Davna 2011. godina.
Posetite www.garaza.rs !
Aha ok onda, bilo bolje bez ovih lopova
Ovo onda verovatno objašnjava “podmlađivanje” koleginog »Golfa«.trojanac napisao: 23 Jan 2025, 12:46 Ne, kod nas zaveli kao 2003. Prema saobraćajnoj iz IT. Tad nije išlo preko ABS. Davna 2011. godina.
@OMP , »Buba« se pakuje novim vizuelnim paketom sa tom idejom, a kako će ići dalje, ne znam. Poznavaoce takvi pokušaji samo mogu da odbiju od kupovine, pretpostavljam.
Ok moze on da je spakuje da bude kao restyling i sl. ali godiste ne moze da promeni bar ne legalnim putem. Naravno da to moze vise da odbije nego dobije kupce ali realno to i nije auto za ljubitelje, ko danas kupuje bubu novijih generacija, to je bas retkost, cak nisam ni cuo da neko i prica o tom autu da mu se svidja 

Poslednja generacija ne izgleda loše vizuelno, korektne proporcije, vrata bez okvira prozora, plus potencijalno zanimljiv izbor dezena sedišta, felni, hromiranih detalja, “pačji” spojler pozadi... pa im i cene mogu biti srazmerno visoke za nešto što je u suštini »Golf VI«.
Nisu atraktivne kao srodni »TT« ili barem »Široko«, ali su mi naoko pogođenije od one iz 1997/'98.
Nisu atraktivne kao srodni »TT« ili barem »Široko«, ali su mi naoko pogođenije od one iz 1997/'98.
Ne znam meni taj auto bio uvek bez veze kao i stara buba ali svakako su mi modeli sa kraja 90ih lepsi nego kasnije gerenarcije, ove nove su izduzili, prosirili, sad je tek izgubila smisao, isto vazi i za mini kupera, sto su noviji sve ruzniji.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Nova buba je stvarno top auto. Vozio sam 2.0 benzin i dobro ide. Prakticnija je malo nego prethodna i modernija.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako su se pokazali benziski motori iz te generacije? 99-02OMP napisao: 23 Jan 2025, 14:34 Ne znam meni taj auto bio uvek bez veze kao i stara buba ali svakako su mi modeli sa kraja 90ih lepsi nego kasnije gerenarcije, ove nove su izduzili, prosirili, sad je tek izgubila smisao, isto vazi i za mini kupera, sto su noviji sve ruzniji.
Tdi motori su standardno dobri.
Ja mislim da su to i najbolji motori, ono 1.4 75 konja klasika, 1.6 105, 1.9 tdi klasika ne znam sta je sve islo i 1.8T valjda aha i 2.0 benz. komsija imao
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... _pl11_plv0
Provukao ga kolega kroz CV, evo km:

Nasao je jos jedan sajt, posto je auto iz Holandije: https://finnik.nl/
Pri exportu iz Holandije auto je imao 395.000km.
Prodavac tvrdi da je origianal km
Provukao ga kolega kroz CV, evo km:

Nasao je jos jedan sajt, posto je auto iz Holandije: https://finnik.nl/
Pri exportu iz Holandije auto je imao 395.000km.
Prodavac tvrdi da je origianal km

Сад му није ништа...
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Nista cudno, 90% automobila iz uvoza na oglasima je na tu foru, pogotovo stariji. I sto je najgore, uvek se nadje neki "zeljko" koji kupi.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Zato treba cekati dok ne naiđe dobar primerak. Ja sam za oba svoja auta gledao po barem 6 meseci i tek kad je naišao neki da valja i proverena istorija u ovlašćenom onda je moglo da se nastavi. Nine doduše ni to merilo da li će biti ili neće ulaganja ali barem si za ovo miran.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S928B using Tapatalk