Problem sa centralnom bravom

Elektro i mehanička zaštita
Odgovori
srdjan82sp
Postovi: 1
Pridružio se: 19 Mar 2022, 16:33

Problem sa centralnom bravom

Post od srdjan82sp » 07 Dec 2022, 02:40

Pozdrav ljudi. Iskrso mi je mali problem. Napisacu detaljno sta je u pitanju. Imam parkiranog pred kucom Renault Twingo koji stoji od pocetka oktobra. Elem auto jeste ispravan nego istekla tablica zbog smrti clana porodice............. da sad ne duzim na tu stranu....... Uglavnom imao sam obicaj da na svake 2 nedelje udjem u auto i da ga upalim da radi nekih 10 do 15min ugasim ga zakljucam i za 14dana ponovo. Juce otkljucam auto (auto ima naknadno ugradjivanu centralnu bravu.... Koja je marka nemam pojma, to je pokojni tast kupio pa mu neki strucnjak tako dobro ugradio da ocu da ga sad zadavim). Uglavnom probam da upalim auto ono akumulator nema snage da zavergla... ajde ne bude mi mrsko, skinem akumulator (pre skidanja proverim dali moze da se zakljucaju ara sa kljuce i ne mogu jer je onaj strucnjak raskacio polugicu sa cilindra tako da se auto moze otkljucati samo preko daljinca..... Uglavnom ja sam zakljucao auto) stavim ga na punjenje. danas kad sam vratio akumulator vratim kleme stegnem sve lepo, sreca pa nisam zatvorio haubu...... Pritisnem taster na daljinskom zmigavci samo zasvetle i to je to, nema da se cuje elektro motoric centralne brave. Dali je moguce da je modul za centralnu bravu pobrljavio pa zbog toga nece da otkljuca? Probao sa i sa drugim daljinskim ali desava se isto. Samo zasvetle zmigavci a elektro motoric ne odradi nista. Nit da zakljuca nit da otkljuca...... Najveci fazon sto sa kljucem od auta ne mogu da otkljucam zbog genijalnog majstora koji je ugradjivao modul za centrano zakljucavanje........... :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: Pade vec mrak pa mi bilo glupo da odem do radionice i da nadjem neku zicu pa da probam da uvucem i da sa zicom otvorim iznutra auto(kakav mi je komsiluk sve bi mislili da kradem auto).... ili vrata da otvorim ili bar da spustim staklo na vratim....... Dali neko ima neku ideju i dali se ovoo vec desavalo nekome?

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Postovi: 13405
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Problem sa centralnom bravom

Post od McGruja » 07 Dec 2022, 04:28

Probaj ponovo da otkacis akumulator i resetujem modul.
Ako ništa ne uspe, pozoveš one bravare koji ti otključaju auto (legalno ga obiju)

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Postovi: 29862
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Problem sa centralnom bravom

Post od trojanac » 07 Dec 2022, 07:04

Jesi li probao gepek da otključaš?
Posetite www.garaza.rs !

Korisnikov avatar
Gazu
Postovi: 2107
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Lokacija: Novi Sad

Re: Problem sa centralnom bravom

Post od Gazu » 07 Dec 2022, 16:34

Meni se desi da se tako centralna brava zaglupi, pa nikad nisam siguran šta sam to uradio, ali nekako uspem da rešim... Konkretno, u ponedeljak sam imao problem da zaključam, i mislim da je na kraju to proradilo kad sam dugo držao taster za poslednje alarma. Kao da ga je to resetovalo. Probaj to, pa javi.

Ima obično i dole ispod volana negde levo kod nogu vozača dugme kojim se alarm resetuje, mada mi sad u ovom slučaju nije pomoglo. Ni prethodni put kad sam pokušavao da otključam gepek ne bi li drugu vratio njegove stvari smo tu prethodno ubacili.

A ja recimo bez centralne brave ni ne mogu gepek da otključam i zaključam, valjda jer je neko to još za vreme prigodnog vlasnika probao da obije.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk



Korisnikov avatar
OMP
Postovi: 7969
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: GP TJet
Lokacija: Krusevac

Re: Problem sa centralnom bravom

Post od OMP » 09 Dec 2022, 07:52

neka ti neki bravar otkljuca auto i teraj ga ti skine tapacir i pogleda sta je sa polugom brave sto nece na kljuc da okrece, moze sigurno to da ti resi pa posle kad auto udje u saobracaj neka ti neko resi lepo tu centalku i alarm

Odgovori